5 SYYTÄ MATKUSTAA DOMINICAAN


Vuonna 1978 Yhdistyneen kansakunnan hallinnasta itsenäistynyt Dominica on Karibian alueen todellinen helmi. Jyrkästi merestä nouseva saari keskittyy monipuoliseen ja ekologiseen matkailuun. Kokosimme viisi loistavaa syytä valita Dominica seuraavaksi matkakohteeksi.

1: Kunnioitus luontoa ja kulttuuria kohtaan

Dominicalla luonto on lähellä. Se on osa paikallista elämää ja  matkailu pohjautuu ympäristön puhtauteen ja monimuotoisuuteen. Talouskin elää maan antimista, hedelmistä ja vihanneksista.

Kertakäyttöiset muovituotteet kiellettiin tammikuussa 2019, samalla biohajoavien tuotteiden verotusprosentti laskettiin nollaan. 

Dominica, jonka 75000 henkilöä kattavasta väestöstä pääosa on taustaltaan afrikkalaisia, on onnistunut ainoana itäisen Karibian saarena säilyttämään osan intiaaniväestöstään - kalinagoista.

Lonely Planet valitsi Dominican vuonna 2017 maailman TOP-10 kohteiden listalle.


2: Rannat ja merenalainen elämä

Dominicaa pidetään yhtenä Karibian parhaista sukelluskohteista, mikä kertoo riuttojen ja merenalaisen elämän suojelusta ja eloisuudesta. Tämä tarkoittaa myös upeita veneretkiä ja snorklausmahdollisuuksia.

Muutaman kilometrin päässä pääkaupunki Roseausta sijaitsee maan tunnetuin merenalainen nähtävyys, Champagne reef, samppanjariutta. Täällä sukeltajat ja snorklaajat voivat ihastella merenalaista elämää nauttien vulkaanisen maaperän tuottamista lämpimistä kuplista, jotka antavat nimensä koralliriutalle.

Saaren suojassa viihtyvät myös maailman suurimmat pedot, kaskelotit. Vaikka valaita näkee parhaiten syksyllä ja keväällä, on Dominica ainoa paikka maailmassa, jossa kaskelotteja nähdään ympäri vuoden. 

Hiekkarannoille saapuu pesimään peräti seitsemän lajia merikilpikonnia. 


3: Tulivuoret, kuumat lähteet ja muut luonnonihmeet

Dominica kätkee rantojensa sisälle poikkeuksellisen määrän luonnonnähtävyyksiä. Vehreiden sademetsien suojista löytyy lukuisia vesiputouksia, värikästä linnustoa sekä mm. maailman toiseksi suurin kuuma lähde, Boiling lake.

Dominican maisemissa on kuvattu mm. Pirates of the Caribian -elokuvia. 

Saari tarjoaa upeita patikkaretkiä sekä myös haastavampia vaelluksia. Morne Trois Piton kansallispuistossa sijaitsevan Emerald Pools -lähteiden raikas vesi valuu vuorten sisältä ja sen putoukset kutsuvat uimaan kuumana ja kosteana päivänä. Kyseessä on helpoimmin saavutettava vesiputous UNESCOn maailmaperintölistalla.

Seikkailullinen retkeilijä suuntaa uimalla Pitoun kanjonin altaisiin ja vaeltaa sen viileiden vesien läpi.


4: Monipuolisuus ja aitous

Monet Karibian lomasaaret tunnetaan upeista resorteistaan ja rantalomistaan. Dominica on edelleen vähemmän vierailtu ja palveluiltaan kehittymättömämpi, joten matkailukaan ei ole jäänyt isojen hotellien ja massojen vaatimusten jalkoihin.

Dominicalla voi majoittua mukavassa majatalossa tai luonnon mukaiseen ympäristöön rakennetussa resortissa. Dominicasta löydät sopivan paketin rentoon luontomatkaan tai ylelliseen Karibian lomaan, molemmat tarjoavat varmasti vahvan kosketuksan saaren elämään ja luontoon, sekä kutsuvat tutustumaan saareen hiekkarantoja laajemmin.


5: Osallistava ja reilu matkailu

Meidänkin valikoimasta löydät valmiit paketit valita Dominica erikoismatkan kohteeksi, jossa voit osallistua hurrikaani Marian jälleenrakennustöihin tai matkustaa paikallisten ja luonnon ehdoilla rakennettujen palveluiden varassa.

Dominicalla voi osallistua myös mm. merikilpikonnien suojeluun.


Tämä artikkeli on tuotettu yhteistyössä Discover Dominican kanssa, tutustu Dominicaan saaren virallisilla matkailusivuilla.


TUTUSTU DOMINICAN MATKAVALIKOIMAAN


Opastetut kiertomatkat Dominicalle

Valikoimastamma löytyy useita kiertomatkoja, jotka vievät Dominican upeille rannoille ja vehreisiin viidakoihin. Räätälöityjen matkapakettien tarjonnassa näkyvät kohteen mahdollisuudet niin ylellisiin palveluihin, vapaaehtoistyöhön sekä luonto- ja aktiivimatkailuun. 

Tutustu matkoihinReilusti Dominicalla, patikointia ja paikalliskulttuuria - 12 päivää

Tällä matkalla patikoit helppoja reittejä, snorklaat Champagne reefin kuplien seassa, bongailet valaita, pulahdat luonnon mineraalikylpyyn, ihastelet vesiputouksia ja nautit Karibian keittiön luonnonmukaisista antimista.

Tutustu matkaohjelmaan