Kuuban Combo-matkat – Havannassa suomalainen opas

• Opastetun matkan vaivattomuus, omatoimimatkan joustavuus
• Aloituskohteessa suomalainen opas, loppupäivät englanninkielisin palveluin
• Pienet ryhmät, yksilöllinen palvelu.

Alkupäivät Havannassa suomalaisen oppaamme johdolla, jatkokohde englanninkielisin palveluin.
Combo-vaihtoehtojen alkaen-hinta sisältää Havannan kolmen yön majoituksen jälkeen kuuden yön majoitukset oman valintasi mukaisesti. Jos matkan kesto tuntuu lyhyeltä, voi matkan räätälöidä halutessasi pidemmäksikin. Ilmoitathan meille heti varausta tehdessäsi, jos haluat jatkaa matkaasi lisäöillä.

Oppaana Havannassa toimii yli 20 vuotta Kuubassa asunut muusikko Peter Loman. Valitse itsellesi mieleinen jatkokohde Havannan päivien perään - jatkokohteen voit valita monista Kuuban vaihtoehdoista tai voit jatkaa lomaasi myös jossakin muussa Karibianmeren tai Etelä-Amerikan valtiossa.

Lähdöt 2021
01.03.-11.03.
27.11.-07.12.

---


Kuuban Combo-matkan ohjelmarunko:

Havanna 3 yötä (apunasi suomalainen oppaamme)

Alkupäivät suomalaisen oppaamme johdolla Havannassa. Kuuban pääkaupungissa sinulle tulevat tutuksi kauniin koloniaalisen vanhankaupungin mukulakiviset kadut sekä kuubalaisen musiikin monet rytmit.

Valitse jatkokohde

Valitse itsellesi mieleinen jatkokohde. Jatkopäivät toteutetaan englanninkielisin palveluin Havannan päivien perään - jatkokohteen voit valita monista Kuuban vaihtoehdoista tai voit jatkaa lomaasi myös jossakin muussa Karibianmeren tai Etelä-Amerikan valtiossa.


Kuuba

Kuubassa kohtaat iloista elämänmenoa ja 50-luvun amerikanrautoja. Kauniisti ränsistyneet rakennukset ja letkeästi tanssivat havannalaiset ihastuttavat varmasti. Pääset halutessasi maistelemaan mainioita rommidrinkkejä – mojito, daiquiri, cuba libre... Lisäksi voit tutustua vaikkapa sikarinkäärinnän saloihin tai kirjailija Ernest Hemingwayn Havannan vuosien elämään. 


Havanna 9 yötä

| alkaen 1 690 €

Vietä opastetun kolmen päivän osuuden jälkeen myös Combo-matkan jatkopäivät Havannassa. Kuuban upea pääkaupunki tarjoaa monipuolista tekemistä ja eksoottisia kokemuksia pidemmänkin loman ajaksi. Kuuban rytmit ja koloniaalinen vanhakaupunki sekä paikallisten iloinen ote elämään tekevät Havannan päivistäsi ikimuistoiset.Havanna 3 yötä + Varadero 6 yötä

| alkaen 1 990 €

Jatka opastetun kolmen päivän osuuden jälkeen kauniille Varaderon rannoille. Varadero sijaitsee Kuuban pohjoisrannikolla 140 km Havannasta itään. Se on sopiva vaihtoehto rentoutumiseen, rantaelämään ja golfin peluuseen. Varadero Golf Club on Kuuban ainoa täysimittainen, 18-väyläinen golfkenttä.Havanna 3 yötä + Trinidad 6 yötä

| alkaen 1 790 €

Pieni Trinidadin kaupunki Kuuban etelärannikolla on UNESCOn maailmanperintökohde. Trinidadin kaunis mukulakivinen vanhakaupunki yhdistää kivasti kulttuurin ja rantaelämän. 10 km:n päässä keskustasta sijaitsevilla Ancónin hienoilla hiekkarannoilla ei vielä ole turistimassoja. Havannasta Trinidadiin on matkaa 340 kilometriä. Automatka sinne kestää 4,5 tuntia.Havanna 4 yötä + Santiago 5 yötä

| alkaen 2 190 €

Lennä Havannan kolmen opastetun päivän jälkeen Kuuban toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Santiagoon. Santiago sijaitsee 870 kilometriä Havannasta itään. Itä-Kuubassa ilmasto on hieman kuumempi ja elämä selvästi perinteisempää kuin Havannassa. Santiago on kuubalaisen son-musiikin keskus. Viimeiseksi lomayöksi lennetään takaisin Havannaan.Havanna 4 yötä + Cayo Coco 5 yötä

| alkaen 2 290 €

Lennä Havannan kolmen opastetun päivän jälkeen yhdelle Kuuban hienoimmista rantakohteista. Cayo Cocon hiekkasärkkäsaari sijaitsee Kuuban pohjoisrannikolla 500 kilometriä Havannasta itään. Sinne pääsee mantereelta myös autolla 35 kilometriä pitkää maasiltaa myöten. Viimeiseksi lomayöksi lennetään takaisin Havannaan.Havanna 4 yötä + SUKELLUS: Maria La Gorda 5 yötä

| alkaen 2 290 €

Sukeltajille on tarjolla Havannan opastettujen päivien jälkeen Kuuban paras sukelluskohde, maan länsikärjen Maria La Gorda. Siellä on vain yksi pieni hotelli, joten lomapäivät keskittyvät sukeltamiseen. Viimeiseksi lomayöksi palataan Havannaan.
Kuuba + Meksiko

Meksikossa on maantieteellisesti ja kulttuurillisesti toisistaan hyvin paljon poikkeavia alueita. Se on äärimmäisyyksien maa, josta löydät laajoja aavikoita, lumihuippuisia tulivuoria, siellä voit vaellella trooppisilla hiekkarannoilla tai muinaisilla rauniolla. Se on samanaikaisesti ultramoderneja metropoleja ja kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen vuosisatojen taakse. Maasta löytyy useita erilaisia toisistaan poikkeavia kulttuureita ja historiaa. 


Havanna 3 yötä + Playa del Carmen 6 yötä

| alkaen 2 240 €

Lennä opastetun kolmen päivän osuuden jälkeen Jukatanin niemimaalle. Jukatanin upeat hiekkarannat ja mayatemppelit ovat vain tunnin lennon päässä Havannasta. Cancunin hotellien sijasta suosittelemme Playa del Carmenin tai rauhallisen Tulumin rantahotelleja. Voit myös yhdistää Jukatanin rantapäivät Chitzen Itzan mayaraunioihin ja Meridan kaupunkiin.Havanna 3 yötä + Mexico City 3 yötä + Playa del Carmen 3 yötä

| alkaen 2 240 €

Havannan opastetun kolmen päivän osuuden jälkeen voit valita jatkokohteiksi sekä Mexico Cityn että Jukatanin rannat. Molempiin kohteisiin on päivittäiset lennot Havannasta.

Kuuba + Dominikaaninen tasavalta

Laskeudut Karibian lämpöön joko suoraan pastellinsävyiseen rantakohteeseen tai upeaan, koloniaaliseen pääkaupunkiin Santo Domingoon. Maan sisäinen hyvä tieverkosto vie sinut paratiisirannalta vuoristoon tai luonnonpuiston rauhasta Santo Domingon vanhaan kaupunkiin muutamissa tunneissa. Majoitusvaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotakin: maassa on kattava tarjonta niin isoja all-inclusive hotelleja kuin pienempiä kaupunki- tai rantahotelleja. Kylillä tuoksuu sikari, laseissa rommi ja kaduilla soi mm. bachata ja merengue. Iloinen hymy kutsuu sinutkin mukaan tanssiin!


Havanna 3 yötä + Punta Cana 6 yötä

| alkaen 2 390 €

Punta Canan kilometrejä pitkät hiekkarannat ovat hieno paikka nauttia ja rentoutua Opastettujen Havannan kaupunkipäivien jälkeen. Punta Canassa on kansainvälinen lentokenttä, josta on hyvät lentoyhteydet Pariisin kautta Suomeen.
Havanna 3 yötä + Santo Domingo 3 yötä + Barahona 3 yötä

| alkaen 2 440 €

Havannan jälkeen voit lentää suoraan Santo Domingoon. Vanha koloniaalinen keskusta on yksi latinalaisen Amerikan kauneimmista. Muutaman tunnin ajomatkan päässä Santo Domingosta länteen sijaitseva Barahona on hyvin ekslusiivinen rantakohde. Alueen ainoa hyvä hotelli on Small Luxury Hotels -hotelli Casa Bonita Tropical Lodge. Sopii hyvin, kun nautit rauhasta ja haluat vältellä turistilaumoja.