Voiko vihdoin lähteä matkalle?

Eurooppa on nyt laajasti auki matkailulle, kaukomaatkin avautuvat pikkuhiljaa eurooppalaisille matkailijoille ja saimme vihdoin myös viranomaisten luvan vapaampaan matkailuun.

Voiko vihdoin lähteä matkalle? Näin meiltä on kysytty jo pidemmän aikaa. Nyt on ilo vastata, että kyllä nyt voi. Eurooppa on taas auki suomalaisille matkaajille. Ulkoministeriö julkaisi torstaina 17.6. tiedonannon, että se on luopunut EU- ja Schengen-maita koskevasta suosituksestaan ”vältä tarpeetonta matkustusta”.

Lue ulkoministeriön tiedote matkustussuosituksien muutoksesta

 

Samoin STM, THL ja Kela julkaisivat 17.6. yhteisen tiedotteen EU:n koronatodistuksen käyttöönotosta Suomessa: ”Suomen kansallinen koronarokotustodistus päivittyy yhteentoimivaksi EU:n koronarokotustodistuksen kanssa 22.6. alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että 22.6. lähtien Omakannasta saa EU:n koronarokotustodistuksen. Kansallinen koronarokotustodistus vaihtuu EU:n koronarokotustodistukseen Omakannassa automaattisesti.”

Tämä poistaa rokotetuilta tarpeen käydä koronatestissä ennen matkallelähtöä monien Euroopan valtioiden osalta. Myös paluu EU-maista kotiin onnistuu ilman kohdemaassa saatua negatiivista testitulosta. Osaan Euroopan kohteista pääsee ilman koronatestejä myös ne, joilla on todistus sairastetusta koronataudista. Me Aventurassa selvitämme puolestasi ennen matkaa, millaista todistusta matkakohteesi vaatii ja tiedotamme sinua vaatimuksista.

Lue STM:n tiedote koronatodistuksen käyttöönotosta

 

Kun sinulla on haluja lähteä maailmalle, me olemme apunasi kertomassa mihin toiveidesi kohteisiin voi matkustaa ja millä ehdoin

Matkailualan etujärjestömme SMAL:n loppukeväästä teettämän kuluttajakyselyn mukaan 51 prosenttia suomalaisista on suunnitellut ulkomaille suuntautuvaa lomamatkaa tämän kesän aikana. Edellytyksenä on ollut, että viranomaisten matkustussuositus muuttuisi matkustuksen osalta suotuisampaan suuntaan. Nyt tämä lupa matkustamiseen on saatu.

Tervetuloa toimistollemme suunnittelemaan matkaasi. Palvelemme läpi kesän maanantaista torstaihin kello 10–16. Helsingin keskustan toimistollamme on myös pikkuruinen terassi Annankadulla, jossa voimme pitää matkapalaverin ja nauttia samalla kupin teetä tai kahvia. Kaikki matka-asiasi saat hoidettua hyvin myös mökiltä käsin tai töiden lomassa läppäriltä – puhelinlinjat ja online-chattimme ovat auki toimistoaikoina ja sähköpostitse hoituvat mutkattomasti viisumeita lukuunottamatta kaikki dokumentit lentolippuineen. Kerro meille suunnitelmistasi – toteutamme unelmiesi matkan, pitkästä aikaa.

 

Kaipaatko kaukomaille – tunnemme kohteet, tiedämme mihin on jo nyt mahdollista matkustaa

Suosituista kaukomatkakohteista mm. Indonesian Bali ja Thaimaan rantakohteet avautuvat rokotetuille matkailijoille rajoitetusti jo heinäkuun alussa. Moniin Afrikan safarikohdemaihin ja Intian valtameren sekä Karibianmeren saarivaltiohin on jo voinut matkustaa pelkällä negatiivisella PCR-testitodistuksella, jatkossa useat valtiot eivät vaadi täysin rokotetuilta enää erillistä testitodistusta. Latinalaisessa Amerikassa myös mm. Ecuador, Costa Rica ja Meksiko ovat jo avoinna eurooppalaisille matkailijoille.

Avaa matkasivumme