Opastetut aktiivimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Ecuador

Ecuadorin vaellusmatka
Cotopaxi (5 897 m)

Ecuador  
Quito | Chugchilan | Quilotoa-järvi/Chugchilan | Illiniza | Cotopaxi

Ecuador
Pinta-ala
283 520 km²

Asukasluku
16 904 867 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Quito

Väestö
40 % mestisejä, 40 % intiaaneja, 15 % espanjalaisia, 2% mustia

Kieli
Espanja, quechua (ketsua), quichua sekä muut intiaanikielet

Päätuotteet
Öljy, banaanit, katkaravut, kala, kahvi, tekstiili,metalliteollisuus, paperituotanto, puuntuotanto, kemikaalit, muovi

Hallitusmuoto
Tasavalta

Ecuador on hieman Suomea pienempi maa, joka sijaitsee nimensä mukaisesti päiväntasaajalla. Andien läntinen ja itäinen pääjono jakaa maan kolmeen pääalueeseen; Tyynenmeren rannikkoon, vuorijonojen väliseen ylänköön ja lähes luonnontilaiseen sademetsäalankoon. Ecuadorille kuuluvat myös tuliperäiset Galapagos-saaret. Kasvi- ja eläinlajisto on saarten erillisen aseman vuoksi maapallon erikoisinta. Monet saarten kotoperäiset lajit kiinnostivat myös Charles Darwinia ja tutkimusmatka saarille vaikutti hänen käsitykseensä eliölajien kehityksestä.

Ecuador on Etelä-Amerikkaa monipuolisimmillaan; lumihuippuisia tulivuoria, vehreitä kumipuumetsiä ja Andien rinteitä viljeleviä intiaaniheimoja.

Ecuador tunnetaan monipuolisista elämyksistä, joihin kuuluu alueen merkittävimpiä matkakohteita. Galapagossaaret, Cotopaxin ja Chimborazon lumihuiput, Amazonasin alueen viidakot löytyvät kaikki sopivan matkan päästä.

Ecuadorissa Andien alueen alkuperäinen kulttuuri, luonnonihmeet sekä siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri yhdistyvät upeisiin rantoihin ja Galapagoksen ainutlaatuiseen luontoon.

Etäisyydet ovat naapurimaita lyhyempiä ja matkailupalvelut tasokkaita. Jos aikaa on rajoitetusti ja haluat kokea Andien alueen kaikki elementit yhdellä kertaa, voidaan kohteeksi suositella lämpimästi Ecuadoria.

Ecuadoriin voi tutustua myös helposti vaikka maastopyöräillen, meloen, surffaten tai sukeltaen.

Quito

Maan pääkaupunki, jossa asuu n. 1,2 miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee 2850 m merenpinnan yläpuolella lumihuippuisten vuorten ympäröimässä laaksossa. Kirkkaana päivänä kaupungista avautuu upea näkymä kaupunkia ympäröiville lumen peittämille tulivuoren huipuille. Kaupunki oli muinoin yksi inkojen suurimmista kaupungeista. Espanjalaisten vaikutus näkyy kaupungissa huomattavasti inkoja paremmin. Vanhassa kaupungissa on säilynyt useita kolonialismin aikaisia rakennuksia. Kaupunki on hyväksytty vuonna 1978 UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

HOTELLIT

Anahi Boutique Hotel (4)

Tyylikäs Anahi Boutique Hotel sijaitsee La Mariscalin kaupunginosassa Quitossa. Kävelymatkan päässä sijaitsee useita ravintoloita, nähtävyyksiä sekä kauppoja. Hotellin sisustuksessa on käytetty perinteikkäästi veistettyä puuta ja kiveä, ja näitä materiaaleja on yhdistetty moderneihin sisustuselementteihin. Hotellissa on niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin herkkuja tarjoava ravintola, baari, ylellinen spa sekä pesulapalvelu. Hotellihuoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja niiden varusteluun kuuluu muun muassa internet-yhteys, puhelin, televisio, tallelokero, minibaari sekä hiustenkuivaaja.

Illiniza

Cotopaxi

Cotopaxin kansallispuisto on maan yksi suosituimmista vierailukohteista ja sen pinta-ala on lähes 34 000 hehtaaria. Kansallispuiston sisäänkäynti on noin 5 kilometriä Lassosta pohjoiseen. Puiston päänähtävyys on ehdottomasti Cotopaxi, jonka lumen peittämä huippu kohoaa aina 5 890 metriin asti. Kansallispuistossa on rikas eläimistö mm. condorikotkia, haukkoja sekä andien lokkeja, jotka elävät yli 4000 metrin korkeudessa. Nisäkkäistä saattaa puistossa nähdä mm. piikkohirviä, andien kettuja (colpeo), puumia ja valkohäntäpeuroja. Paras aika Cotopaxin valloitukseen on joulukuusta huhtikuuhun, muina aikoina vuoren peittävät pilvet ja voimakkaat tuulet haittaavat kiipeämistä.

HOTELLIT

Hacienda Santa Ana (3)

Cotopaxin kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva Hacienda Santa Anan historia ulottuu aina 1600-luvulle, jolloin se toimi jesuiittojen toimipaikkana. Nykyisin majataloina toimivat rakennukset ovat säilyttäneet hyvin historiallisen tunnelman. Viihtyisien huoneiden perusvarusteluun kuuluu kylpyhuone ja lämmitys.

 

Samankaltaisia matkoja

> Aconcagua (6962m)

> Everest Base Camp ja Island Peak (6189m)

> Manaslu Circuit (5213m)

> Kilimanjaro (5895m)

> Peru - inkojen poluilla

 

Haluatko lisäpäiviä?

Galapagos-risteily

Ecoadorin Amazon-luontopäivät

Cusco ja Inkapolku (Peru)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.