Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret

Tansanian ja Kenian kiertomatka
Itä-Afrikan rannat ja kulttuurikaupungit

Tansania | Kenia  
Sansibar | Sansibar Town | Pemba | Mombasa | Lamu

Tansania
Pinta-ala

945 087 km²

Asukasluku
58 552 845 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Dodoma

Väestö
99 % bantuja (130 eri heimoa), 1 % aasialaisia, eurooppalaisia ja arabeja

Kieli
Suahili, englanti (viralliset) sekä monia heimokieliä

Päätuotteet
Kulta, timantit, matkailu, kahvi, tee, puuvilla, tupakka ja pähkinät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Tansania on suurin valtio Itä-Afrikassa. Sen rajanaapureita ovat Kenia, Uganda, Ruanda, Burundi, Kongon Demokraattinen tasavalta, Sambia, Malawi ja Mosambik. Idässä Tansania rajoittuu Intian valtamereen. Tansania sai itsenäisyydensä vuonna 1961 ja liitti itsensä Sansibarin saareen vuonna 1964. Tämä lumoava Afrikan maa on monipuolinen yhdistelmä, villielämää, eksotiikkaa, savanneja, vuoria, järviä, historiaa sekä valkohiekkaisia rantoja. Tansaniasta löytyy jokaiselle jotakin.

Suurenmoiset safarit, tarunhohtoisen Sansibarin saaren hiekkarannat sekä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro. Tansaniasta löytyy jokaiselle unelmien matkakohde tai useampikin.

Safareilla pääset kohtaaman suuret eläimet ovat aivan kosketusetäisyydeltä, Kilimanjaro nousee safarialueiden keskeltä uljaana 5 895 metrin korkeuteensa ja Sansibarilla pääset nauttimaan hienon valkeiden hiekkarantojen ohella upean kirkkaista sukellusvesistä sekä rikkaasta kulttuurihistoriasta.

Sansibar

Turkoosia hehkuvien, kirkkaiden vesiensä sekä valkeiden hiekkarantojensa ansiosta tarunhohtoinen Sansibarin saari tarjoaa oivat puitteet rantalomailulle, sukellukselle sekä rentoutumiselle. Sansibarin historia on kirjava; saari on toiminut entisenä Sulttaanikuntana ja Afrikan orjakaupan keskuksena. Arabivaikutus näkyykin vahvasti vielä nykypäivänäkin, esimerkiksi rakennustyylissä ja paikallisten pukeutumistavassa. Sansibarin keskus on rosoisen kaunis Stone Town, jossa voi aistia saaren ainutlaatuisen ilmapiirin ja seurata paikallisten asukkaiden arkiaskareita. Stone Townin sokkeloisia kivikujia pitkin voi kuljeskella rannalle, vaikka ihailemaan auringon laskua Intian Valtamereen. Saaren muissa osissa on kauniita kyliä, rantoja ja plantaaseja, joissa viljellään monenlaisia maustekasveja. Nykyään Sansibar on yksi maailman suurimpiä neilikantuottajia, ja matkailijoille onkin tarjolla mausteretkiä, joissa eksoottisia mausteita voi haistella ja maistella kirjaimellisesti "siellä missä pippuri kasvaa".

HOTELLIT

Kendwa Rocks (3)

Kendwa Rocks Hotel sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Sansibarin kaupungista saaren pohjoisessa kärjessä. Hotelli sijaitsee yhdellä Itä-Afrikan kauneimmalla rannalla. Auringonoton ohella on mahdollisuus snorklata, sukeltaa tai käydä veneretkillä turkoosilla vesillä. Majoitusvaihtoehtoina on perinteiset bungalowit, joita ympäröivät kookospuut ja vehreät trooppiset puutarhat. Hotellin ravintola on erikoistunut Intian välimeren keittiöön ja luonnollisesti keskittynyt meren antimiin. Hotellissa ovat myös baari, langaton internetyhteys sekä sauna. Kaikilla Coconut Bungaloweilla on merinäköala ja kuisti, jossa voi nauttia maisemasta. Kaikissa bungalowissa on tuuletin tai ilmastointi.

Sansibar Town

Sansibarin keskus ja samalla kaupungin vanhin osa on rosoisen kaunis Stone Town, jossa voi aistia saaren ainutlaatuisen ilmapiirin ja seurata paikallisten asukkaiden arkiaskareita. Stone Townin sokkeloisia kivikujia pitkin voi kuljeskella rannalle, vaikka ihailemaan auringonlaskua Intian Valtamereen. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde.

HOTELLIT

Dhow Palace (3+)

Dhow Palace sijaitsee aivan Sansibar Stone Townin sydämessä. Rakennus on paikallisen kauppiaan entinen sukukartano joka on muunnettu elegantiksi hotelliksi vuonna 1993. Kartanon mielenkiintoinen sekä vaihderikas historia ulottuu aina vuoteen 1559 saakka. Hotellissa on näytteillä paikallisen kulttuurin aarteita; huonekaluja, taidetta sekä tekstiilitaidetta. Tämä näkyy myös huoneiden sisustuksessa. Huoneissa ovat ilmastointi, kaapeli-tv, jääkaappi, hiustenkuivain sekä ilmainen Wi-Fi yhteys.
Hotellilla uima-allas, safety box, pesulapalvelu sekä ravintola, joka tarjoaa aamiaista, lounasta sekä illallista.

Pemba

Pemban saari on todella nimensä veroinen - Pemba on arabiaksi "vihreä", ja sitähä saarella riittää! 950 neliökilometrin kokoinen Pemba sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Tansanian rannikolta, Sansibarin pääsaaren suorassa läheisyydessä. Turistivirtojen ohjautuessa Sansibariin, on kaunis Pemba jäänyt upeaksi, koskemattomaksi salaisuudeksi, jossa riittää toisaalta omaa rauhaa, mutta myös aktiviteettejä niitä kaipaavalle. Laguunit ja valkoiset hiekkarannat tarjoavat tekemistä aina auringonottamisesta sukeltamiseen sekä snorklaamiseen. Pemba on edelleen merkittävä neilikan tuottaja ja upean luonnon lisäksi kulttuurikohteita on monia, aina moskeijoista upeisiin hautaraunioihin.

HOTELLIT

Manta Resort (4)

Upea Manta Resort tarjoaa palveluitaan vehreän viettelevällä Pemban saarella. Näköalat majoituksesta ovat joko valkealle hiekkarannalle ja turkoosiin mereen tai kauniiseen, kukoistavaan puutarhaan. Tarjolla on yhden tai kahden hengen huoneita sekä suurempia huoneita perheille tai isommille ryhmille, omine kylpyhuoneineen. Huoneet ovat raikkaasti sisutettuja, ja yleistiloista huokuu eleganttius. Loungebaari, ravintola sekä uima-allasalue houkuttelevat nautiskeluun ja auringonlaskun ihasteluun. Hotellin palveluihin kuuluvat WIFI, spa, pesula- sekä sukelluspalvelut.

Kenia

Pinta-ala
582 650 km²

Asukasluku
53 527 936 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Nairobi

Väestö
Kikuyu 22%, luhya 14%, luo 13%, kalenjin 12%, kamba 11%, kisii 6%, meru 6%, muita heimoja 15%, muita kansallisuuksia (aasialaisia, eurooppalaisia ja arabeja) 1%

Uskonto
45 % kenialaisista on protestantteja ja 33 % roomalaiskatolilaisia. Muslimeita ja paikallisia uskontoja 20 % väestöstä.

Kieli
Englanti ja kiswahili (viralliset) sekä monia heimokieliä

Päätuotteet
Tee, kahvi ja matkailu

Hallitusmuoto
Tasavalta

Kenia on Itä-Afrikassa sijaitseva valtio, joka rajoittuu kaakossa Intian valtamereen. Kenian rajanaapureita ovat Somalia, Etiopia, Sudan, Uganda ja Tansania. Maa on saanut nimensä Kenia-vuoren mukaan, joka onkin Kenian mahtavimpia maamerkkejä ja Afrikan toiseksi korkein vuori sekä myös suosituimpia nähtvyyksiä alueella. Kenia on yhdistelmä kuuman kosteaa rannikkoa ja sisämaan kuivuutta, upeita maisemia sekä näyttäviä villieläimiä.

Mombasa

Mombasan kaupungin perustivat Arabikauppiaat 1000-luvulla ja se kehittyi nopeasti Itäisen Afrikan norsunluu- ja orjakaupan keskukseksi. Vasco Da Gama vieraili kaupungissa 1498 ja vuonna 1500 portugalilaiset valtasivat kaupungin. Tämän valloituksen yhteydessä rakennettiin Fort Jesus -linnoitus, joka on kaunis osa vanhaa kaupunkia lukuisine moskeijoineen. Omanin sulttaanikunta valloitti kaupungin 1698 ja vuonna 1840 Sansibarin sulttaani otti kaupungin haltuunsa. Vuonna 1898 Mombasa luovutettiin briteille. Keniaan Mombasa liitettiin vuonna 1963.
Tänä päivänä Mombasa on Kenian toiseksi suurin kaupunki ja maan tärkein satamakaupunki. Asukkaita Mombasassa on n. 900 000.
Mombasa on yksi Kenian suosituimmista rantakohteista ja se lumoaa lukuisilla leveillä, vaaleilla hiekkarannoillaan, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin.

HOTELLIT

BamburiBeach (3)

Viihtyisä Bamburi Beach sijaitsee Mombasan pohjois puolella kauniilla Bamburu Beachillä, Intian valtameren rannalla. Lodgesta löytyy ravintola, grilli ja snackbar altaalta, pieni kauneushoitola ja kaksi uima-allasta ja jacuzzi. Hotellilla erittäin kattavat urheilu ja vapaa-ajan viettomahdollisuudet. Viihtyisät huoneet ovat kauniisti arabityyliin sisustettuja ja niissä kaikissa on ilmastointi, kylpyhuone, puhelin, tv ja oma terassi.

Lamu

Lamun kaunis pieni kaupunki sijaitsee samannimisellä saarella Kenian rannikolla. Kaupungilla on värikäs historia, jossa seikkailevat 1400-luvun kiinalaiset purjehtijat, 1500-luvun portugalilaiset valloittajat sekä 1800-luvun omanilainen imperiumi. Jokaisen jättämät jäljet näkyvät edelleen kulttuurissa ja ympäristössä. Lamussa riittää ihasteltavaa Swahililaisesta arkkitehtuurista sataman vilskeeseen. Unescon maailmanperintölistalla mainitaan, että Lamu on Itä-Afrikan vanhin ja parhaiden säilynyt Swahili asutus.

HOTELLIT

Lamu House (4)

Kahdessa Swahili-henkisessä rakennuksessa toimiva Lamu House Hotel sijaitsee meren rannalla, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Lamun historiallisesta keskuksesta Old Stone Townissa. Hotellin kaikki kymmenen huonetta ovat erilaisia ja jokaisesta huoneesta löytyy oma terassi. Terassilta on näköala merelle sekä kaupunkiin. Hotellista löytyy lisäksi uima-allas ja ravintola.

 

Samankaltaisia matkoja

> Tansanian safari ja Sansibar

> Eteläisen Karibian saarikierros

> Pohjoisen Karibian saarikierros

> Dominikaanisen tasavallan ja Jamaikan kiertomatka

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Lamun rannat

• Malindin rannat

• Seychellit