Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Havaiji (Yhdysvallat)


Maailmanympäri 2 -kiertomatka

Jordania | Yhdysvallat | Jamaika | Kanada | Etelä-Korea | Hongkong (Kiina) | Nepal | Intia  
Amman | Petra | Wadi Rum | Kuollutmeri | New York | Negril | San Francisco | Vancouver | Havaiji | Oahu | Soul | Kathmandu | Jaipur | Agra | Taj Mahal | Delhi

Jordania


Jordan Flag
Pinta-ala
89 342 km²

Asukasluku
10 820 644 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Amman

Kieli
Arabia

Uskonto
92 % on muslimeja ja 6 % kristittyjä

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Jordania sijaitsee Akabanlahden ja Kuolleenmeren rannalla. Maata asuttavat pääosin palestiinalaiset, beduiinit ja jordanialaiset. Maa on suurimmalta osilta karua erämaata, eikä luonnonvaroja ja eläimistöä juurikaan alueilla esiinny. Maassa käytetään laajalti aurinko -ja tuulienergiaa.

Amman

Maan pääkaupungissa Ammanissa on ollut asutusta 6500 vuotta eaa. Kaupunki on Jordanian suurin ja se toimii maan polittiisena ja kaupallisena keskuksena. Kaupunki on erinomainen tukikohta Jordaniaan tutustumiseen, sekoitus uutta ja vanhaa. Nähtävillä on paljon mielenkiintoisia kontrasteja ultra-modernien hotellien, ravintoloiden, taidegallerioiden, perinteisten käsityöläiskojujen ja kahviloiden välillä. Amman on jakaantunut kahteen osaan; islamilaiseen itäosaan ja vehreämpään, nykyaikaisempaan länsiosaan. Kaupunki sijaitsee Jordanian luoteisosassa ja tämä mäkien kaupunki on alun perin rakennettu 7 mäen päälle, joka näkyy kaupungissa suurina korkeuseroina. Vierailemisen arvoisia kohteita ovat mm. Ammanin roomalainen amfiteatteri, erilaiset taidegalleriat ja Jordanian museo. Kaupungissa on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joissa tutustua Jordanian herkulliseen ruokakulttuuriin. Ammanin kaupunki on siirtymävaiheessa muuttumassa hiljaisesta pikkukylästä kuhisevaksi metropoliksi.

HOTELLIT

Imperial Palace (4)

Elegantti 4 tähden hotelli rauhallisessa alueella. Sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä ja 10 minuuttia Ammanin keskustasta. Yhteensä 80 huonetta. Huoneiden varusteluun kuuluu Internet, satelliitti TV, puhelin, ilmastointi, teen-ja kahvinkeittomahdollisuus, hiustenkuivaaja ja silitysmahdollisuus. Rentoutumista varten hotellissa on sauna, Jacuzzi ja ulkouima-allas. Saatavilla myös hierontaa ja kauneushoitolan palveluita. Hotellissa on ravintola.

Petra

Petra on mystinen, historiallinen kaupunki joka sijaitsee Wadi Araban laakson itäpuolella sijaitsevassa solassa. Kaupunki on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1985. Kaupunkia on verrattu yhtä mielenkiintoisesti kohteeksi kuin esim. Kiinan muuria tai Machu Picchua, sillä 2007 se äänestettiin Uudet maailman 7 ihmettä – äänestyksessä yhdeksi voittajaksi. Petra on tunnettu mm. monimutkaisesta vesijohtojärjestelmästään joka toimii nestepaineella. Kaupungille tunnusomaista on myös roosanpunaisiin kallioseinämiin hakatut monumentit. Osa elokuvasta Indiana Jones ja viimeinen ristiretki on kuvattu Petrassa.

HOTELLIT

Kings Way Inn (4)

Kings Way Inn on neljän tähden hotelli noin 2 kilometrin päässä Petran pääportista. Hotellissa on 95 huonetta. Huoneiden varusteluun kuuluu internet, ilmastointi, satelliitti -TV, radio, minibaari, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Hotellissa on uima-allas ja terassibaari, ravintola, aulabaari ja kahvila jossa voi ihailla upeaa auringonlaskua. Rahanvaihto mahdollisuus.

Wadi Rum

Wadi Rumin hiekkakivestä-ja graniittikalliosta muodostuneessa laaksossa ja sen ympäristössä on ollut asutusta tuhansia vuosia. Lähes kaikki paikalliset Wadi Rumissa ja sen ympäristössä ovat alkuperältään beduiineja. Laakson uniikin luonnon ja kulttuurihistorian vuoksi hallitus julisti sen suojelualueeksi vuonna 1998. Näkemisen arvoisia kohteita ovat mm. Lawrence Spring, Khazali & Burrah kanjonit, Alameleh kaiverrukset, lukuisat hiekkadyynit ja kauniit auringonlaskut. Aktiviteettitarjonnassa on mm. kameli- ja hevosratsastusta, vaellusta ja kiipeilyä. Wadi Rumin laakso ja sen hiekkadyyneistä sekä hiekkakivikallioista koostuva alue on tullut tutuksi Lawrence of Arabia elokuvan majesteettisenä näyttämönä.

Kuollutmeri

Kuolleenmeren pinta on 408 metriä Välimeren pinnan alapuolella, joka tekee siitä maailman matalimman paikan. Nimi juontaa juurensa siitä että meressä ei elä ollenkaan kaloja. Ainoastaan bakteerit ja sienet selviytyvät suolaisessa elinympäristössä. Veden suolapitoisuus tuo uimareille mielenkiintoisen elämyksen, sillä sen pinnalla voi kellua helposti, kun taas uiminen ei onnistu juuri lainkaan. Kuolleenmeren ympäristö on tunnettu rentoutumispaikka, rannoilla on monia terveyshoitoloita ja kylpylöitä, sillä järvellä ja sen antimilla uskotaan olevan monia terveyttä edistäviä vaikutuksia; mineraalit ravitsevat ihoa, tehostavat verenkiertoa ja tuovat helpotusta esim. reumavaivoihin. Kylpylähoitojen lisäksi alueella voi tutustua esim. Khirbet Qumranin luoliin.

HOTELLIT

Dead Sea Spa Hotel (4)

Dead Sea Spa – hotelli sijaitsee upealla paikalla Kuolleenmeren rannalla. 277 ilmastoitua huonetta. Hotelli koostuu päärakennuksesta ja bungaloweista ja siellä on suuri ulkouima-allas ja oma ranta-alue. Hotellin yhteydesä oleva spa tarjoaa runsaasti erilaisia ihohoitoja, hierontoja ja mutahoitoja. Sisätilassa on myös suola uima-allas ja solarium. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi. Huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, puhelin, internet (maksullinen), TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, kahvin/teen keittomahdollisuus ja minibaari. Useita teema-ravintoloita.

Hotellin www-sivu

Yhdysvallat
Pinta-ala
9 826 630 km²

Asukasluku
332 639 102 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Washington DC

Kieli
Englanti, espanja

Uskonto
51,3 % on protestantteja , 23,9 % katolilaisia, uskontokuntiin kuulumattomia 12,1 ja 1,7 % juutalaisia

Hallitusmuoto
Liittovaltio

Maailman kolmanneksi suurin valtio koostuu 50 osavaltiosta. Yhdysvaltojen ilmasto on monimuotoinen. Etelässä ilmasto on lämmin ja kasvillisuus on trooppista. Itärannikolla sateet ovat kesäaikaan yleisiä. Länsirannikolla sateet puolestaan sijoittuvat loka-maaliskuulle. Maatalouden suurimpia tuotteita ovat maissi, vehnä ja puuvilla. Yhdysvallat on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa. Valtion sisään mahtuu sekä monet miljoona kaupungit, että upeat luonnonpuistot ja rantakohteet.

New York

New York sijaitsee Yhdysvaltain koillisrannikolla Hudson-joen suulla. New Yorkin metropolialueeseen kuuluu kolme saarta, Manhattan, Staten Island ja läntinen Long Island, sekä niiden kaupunginosat Brooklyn, New Jersey, Queens ja Bronx. Kaupunki on Yhdysvaltojen runsasväkisin ja tiheimmin asutettu, sekä merkittävä median, kulttuurin, ruoan, muodin, taiteen ja talouden keskus. Kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet ovat muun muassa Empire State Building, Vapauden patsas, Broadway, Central Park sekä Metropolitan- ja Guggenheim-museot. New York on erittäin kansainvälinen ja kaupunki viehättääkin matkustajia värikkään kulttuurinsa ansiosta.

HOTELLIT

Comfort Inn Times Square (3)

Tämä hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä monista New Yorkin nähtävyyksistä, kuten Madison Squaresta ja Rockefeller Centeristä. Huoneissa on ilmastointi, televisio, hiustenkuivaaja, kahvinkeitin ja silitysmahdollisuus.

San Francisco

San Franciscon kaupunki sijaitsee Tyynen valtameren rannalla. Lähes miljoonan asukkaan kaupunki tunnetaan suvaitsevaisuudestaan ja vapaamielisyydestään, se on niin sanottu alakulttuurien kaupunki. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Golden Gate Bridge, sekä kuuluisa Alcatrazin vankila, joka sijaitsee kaupungin edustalla.

HOTELLIT

Vertigo (3)

Hotelli sijaitsee lähellä tunnettua Union Squarea ja on saanut nimensä Alfred Hitchcockin elokuvasta. Huoneet on modernisti sisustettuja ja niissä on perusvarustelu.

Havaiji

Havaiji on yli sadan saaren ja atollin saariryhmä ja oma osavaltionsa kaukana Tyynellämerellä. Se sijaitsee noin 3800km päässä Yhdysvaltojen länsirannikosta. Saaret ovat tuliperäisiä ja vuoristoisia, niiden maisemaa hallitsevat trooppiset sademetsät, vuoret, upeat vesiputoukset, turkoosina kimalteleva meri ja kauniit rannat. Havaiji on upea kohde luonnosta kiinnostuneelle ja siellä riittää tekemistä aktiiviselle lomailijalle. Patikointi, lintujen, merikilpikonnien, hylkeiden ja valaiden bongaus, surffaus, snorklaus ja sukellus - Havaiji tarjoaa loistavat puitteet kaikkeen tähän. Saarilla on myös rikas kulttuuriperintö sekä englannin ohella oma havaijin kielensä, johon matkailija törmää erityisesti paikkojen nimissä. Aloha! 


Havaijin saarista vain murto-osa on asuttuja. Suurin saarista on Big Island, jota kutsutaan myös Hawaii Islandiksi. Big Island on vuoristoinen sekä vehreä ja saaren tärkein nähtävyys on Kilauea, yksi maailman aktiivisemmista tulivuorista. Eteläosassa saarta sijaitsee Hawaii Volcanoes National Park, upea trooppinen kansallispuisto, joka syystäkin on saaren suosituin nähtävyys. Muita suosittuja vierailupaikkoja ovat luolat sekä laavatunnelit, kahvi-, tee-, ja kaakaofarmit, värikkäät maalaismarkkinat ja upea näköalareitti Hamakua. 

 

Maui on toiseksi suurin ja lomakohteena saarista suosituin. Trooppisen luonnon lisäksi saarella matkailijoita houkuttelevat rannat, joita on yhteensä 200km pituudelta. Maui on myös golfaajien suosikki. Mauilla olevan tulivuori Haleakalan sanotaan olevan yksi upeimmista paikoista ihailla auringonnousuja ja -laskuja. Havaijin kielellä Haleakala tarkoittaakin auringon kotia. 

 

Oahulla asuu suurin osa koko Havaijin asukkaista ja saarella sijaitsee myös osavaltion pääkaupunki, lähes 400 000 asukkaan Honolulu. Vilkkaan kaupunkielämän ja toisaalta monipuolisten luontokohteiden lisäksi saarella matkailijoita houkuttelee lukuisat rannat, joista kuuluisin, Waikiki Beach, on pääkaupungissa. Saarella sijaitsee Pearl Harborin sotilastukikohta, joka on yksi saaren tunnetuimmista nähtävyyksistä. 

 

Kauain saarta kutsutaan usein puutarhasaareksi, ja se kuvaakin hyvin tätä vehreää saarta. Trooppiset sademetsät, vesiputoukset ja rannat houkuttelevat viettämään aktiivista lomaa. Upeat maisemat saattavat näyttää tutuilta - saarella on kuvattu mm. elokuvat Jurassic Park ja Jurassic World.

HOTELLIT

Royal Lahaina Resort, Maui (3)

Hotelli sijaitsee Kaanapalin rannalla. Huoneet on sisustettu luonnonläheisin materiaalein ja niissä on perusvarustelu. Hotellissa on muun muassa kolme baaria, kaksi ravintolaa, huonepalvelu ja kolme uima-allasta. Hotellin läheisyydessä on lisäksi tennis- ja golfkenttiä sekä hyvät snorklausmahdollisuudet.

Princess Kaiulani, Oahu (3)

Hotelli sijaitsee Waikikin rannalla. Huoneissa on ilmastointi, minibaari, televisio, kahvinkeitin, hiustenkuivain ja tallelokero. Hotellissa on lisäksi ravintola.

Jamaika
Pinta-ala
4 411 km²

Asukasluku
2 808 570 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Kingston

Väestö
76 % afrikkalaista syntyperää, 15 % afro-eurooppalaista syntyperää

Kieli
Englanti ja patois

Uskonto
80 % kristittyjä, jamaikalaiset ovat myös hyvin taikauskoisia

Päätuotteet
Matkailu, banaani, sokeri

Jamaika on Karibian saarista kolmanneksi suurin ja suurin englanninkielisistä saarista. Se sijaitsee Karibian merellä 145 km Kuubasta etelään ja 160 km Haitista länteen. Saari on vuoristoinen ja sen korkein huippu Blue Mountain Peak yltää aina 2 221 metriin. Tämä huippu sijaitsee saaren itäosassa Blue Mountainin vuoristossa. Pohjoisen rannikko on kapeaa ja rikkonaista, kun taas etelässä rannikko on laajaa ja tasaista. Kasvusto on pohjoisrannikolla rehevää ja etelärannikolla savannimaisen kuivaa . 

Lähde tutustumaan aitoon Jamaikaan – leveästi hymyilevät ihmiset ja letkeä reggaen rytmi valloittavat. Reggaen ohella Jamaika tarjoaa valkohiekkaisia rantoja, turkoosina hohtavaa merta ja idyllisiä rantakyliä. Jamaika on mainettaan turvallisempi matkakohde. Etenkin Negrilin rannoilla ja Montego Bayn ympäristössä on hyvät palvelut matkailijalle.

Negril

Negril on tunnettu rantalomakohde. Negril sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Sir Donald Sangsterin kansainväliseltä lentokentältä. Alue tunnetaan useamman kilometrin pituisesta kauniista rannasta, joka on luokiteltu yhdeksi maailman kymmeneksi parhaista rannoista. Sukellus ja snorklaus ovat erityisen hyviä suojelluilla riutta-alueilla. Ranta-alueilta löytyy sekä all- inclusive resortteja, hotelleja sekä pienempiä perheomisteisia hotelleja. Negrilin keskustan eteläpuolella on West End Road, joka tunnetaan nimellä West End, joissa on useita lomakohteita, jotka tarjoavat enemmän yksityisyyttä. Matkaa Montego Baysta Negriliin on noin 84 km.


Kanada

Flag of Canada

Pinta-ala
9 984 670 km²

Asukasluku
37 694 085 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Ottawa

Kieli
Englanti ja ranska

Päätuotteet
Kulkuneuvot, teollisuuskoneisto, lentokoneet, mineraalit, muovi, sellu, puutavara ja sähkö.

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia, liittovaltio

Kanada on Kansainyhteisöön kuuluva liittovaltio Pohjois-Amerikassa. Ainoa maarajanaapuri on Yhdysvallat, johon Kanada rajoittuu etelässä ja Alaskan osavaltioon luoteessa. Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio. Paleointiaanit saapuivat Kanadaan noin 16 000 vuotta sitten, ja nykyisten inuitien edeltäjä Thulen kulttuuri muodostui noin vuonna 1000. Viikingit asuttivat itärannikkoa hetkellisesti samoihin aikoihin, mutta Kanadan varsinaisesti löysi John Cabot tai Jacques Cartier. Ranska alkoi asuttaa maata 1530-luvulla ja Britannia kiinnostui alueesta sen turkismaiden ansiosta. Hudson’s Bay Company hallitsi pitkään suurta osaa Kanadasta, ja Ranska menetti 1763 Kanadan Britannialle. Kanada itsenäistyi 1931 ja on sen jälkeen toiminut aktiivisesti kansainvälisissä järjestöissä, muun muassa YK:n ja Naton perustamisessa.

Vancouver

Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla sijaitseva Vancouver on Brittiläisen Kolumbian provinssin suurin ja Kanadan kolmanneksi suurin metropolialue yli 2,4 miljoonalla asukkaallaan. Monimuotoisen kaupungin väestöstä yli puolet puhuu äidinkielenään jotakin muuta kuin englantia. Vancouverin sataman ansiosta kaupungin ravintoloissa on mahdollista nauttia herkullisia merenantimia. Kaupungissa on isännöity monia suuria tapahtumia, kuten Maailmannäyttely vuonna 1986 ja olympialaiset vuonna 2010. Matkailijat voivat nauttia kaupungin kukoistavista puutarhoista, kuten Stanley Park, Queen Elizabeth Park ja VanDusen Botanical Garden; sekä ympäröivistä vuorista ja merestä. Suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat Vancouver Aquarium, Museum of Anthropology, Science World, Vancouver Police Museum sekä Granville Island Public Market. Matkamuistoja voi shoppailla Robson Streetin suurissa liikkeissä tai vaihtoehtoisesti Gastownin, Main Streetin ja Granville Islandin taiteellisissa studioissa sekä South Granvillen ja Kitsilanon alueiden putiikeissa. Päiväretkiä on helppo tehdä läheisille luonnonsuojelualueille sekä Victorian kaupunkiin. 

Etelä-Korea

Pinta-ala
99 720 km²

Asukasluku
51 835 110 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Soul

Kielet
Korea

Valuutta

Etelä-Korean won (KRW) 

Uskonto
46 % ei noudata mitään tiettyä uskontoa, 27 % kristittyjä ja 25 % buddhalaisia

Hallitusmuoto
Tasavalta

600- ja 700-luvuilla Korea oli jaettu kolmeen eri kuningaskuntaan; Goguryeoon, Baekjeen ja Sillaan. Vuosisatojen eheytymisen jälkeen 1900-luvulla kolmesta maasta tuli yksi itsenäinen valtio. Vuonna 1905 Korea joutui majesteettisen Japanin alaiseksi ja muutamien vuosien kuluttua maasta tuli Japanin siirtomaa. Korea sai takaisin itsenäisyytensä vuonna 1945. Korean sota käytiin vuosien 1950-1953 välillä. Sodan ja aselevon kirjoittamisen jälkeen Korean niemimaa jaettiin kahtia ja syntyi Etelä-Korea, viralliselta nimeltään Korean tasavalta sekä kommunistinen, suljettu Pohjois-Korea. Tänä päivänä Etelä-Korea, neljän vuodenajan maa, on täysin toimiva moderni kansanvalta sekä vetävä matkakohde: vehreä, vuoristoinen, ikivanha ja ultramoderni.

Soul

Soul on noin kymmenen miljoonan ihmisen metropoli, Etelä-Korean pääkaupunki. Maan suurimman ja väkirikkaimman kaupungin taivaisiin kurkottavien pilvenpiirtäjien lomasa näkee muinaisia temppeleitä, ja keskustassa virtaa kilometrejä pitkä symbolinen joki. Soulissa sijaitsee peräti viisi suurta palatsia, jotka ovat kaikki vierailun arvoisia. Erityisen kiinnostavia ovat kuitenkin vanha kuninkaanpalatsi Changdeok-gung sekä Gyeongbok-gung. Vierailun arvoinen kohde on myös Namdaemun, Korean suurin perinteinen markkinakatu. Kaupungin keskustassa pidettävät markkinat ovat suosittu vierailukohde. Markkinoiden parasta antia ovat esimerkiksi lastenvaatteet ja asusteet, sekä tietenkin lukuisat pienet ruokapaikat. Pilvenpiirtäjien ja neonvalokylttien valtaamassa Soulin suurkaupungissa tapahtuu aina ja kaikkialla.

HOTELLIT

Best Western Kukdo (3+)

Hotelli sijaitsee Soulin sydämessä monien ostosmahdollisuuksien lähellä. Huoneissa on televisio, safety-box, minibaari ja internetyhteys. Hotellissa on lisäksi ravintola, businesskeskus, pysäköintimahdollisuus ja kuntosali.

Hongkong (Kiina)

Hong Kong Flag
 Pinta-ala
1 104 km²

Asukasluku
7 249 907 (arvio 7/2020)

Väestö
Kiinalaisia 93.1%, Indonesialaisia 1.9%, Filippiinoja 1.9%  ja 3% muita

Uskonto 
Buddhalaisuus, taolaisuus

Kieli
89,5% Kantoninkiina (virallinen), 3,5% Englanti (virallinen), 1,4% Mandariinikiina, 4% muut kiinan murteet

Valuutta
Hongkongin dollari 

Päätuotteet
Elektroniikka, vaatteet, jalkieet, kellot, jalokivet ja painotuotteet.

Hallitusmuoto
Kiinan erityishallintoalue

Hongkong oli brittiläisen imperiumin viimeinen kruununjalokivi ja se palautui Kiinan haltuun vuonna 1997. Siihen kuuluuvat kolme aluetta: Kowloon, Hongkong Island ja New Territories. Hongkong Island sijaitsee Kowloonia vastapäätä ja on vuoristoinen saari. Näköala Victoria Peakilta on mahtava - Hongkongin vilkas satama ja taustalla Kowloon pilvenpiirtäjineen. New Territories sijaitsee Kowloonista pohjoiseen ja se on vilkas uudisrakennuskohde.

Kaupunki on ostosmatkailijan paratiisi, parhaimmat tarjoukset ja valikoimat löytyvät Kowloonin ja Tsimshatsuin alueen lukemattomista kaupoista. Kaupungista löytyvät myös modernien pilvenpiirtäjien lisäksi monet muinaiset kiinalaiset temppelit ja värikkäät katumarketit.

Nepal

Pinta-ala
140 800 km²

Asukasluku
30 327 877 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Kathmandu

Väestö
Newarit, intialaiset, tiibetiläiset, gurungit, magarit, tamangit, sherpat

Uskonto

81,3 % on hinduja, 9,0 % buddhalaisia, 4,4 % muslimeja, 3,1 % paikallisen Kirat-uskonnon kannattajia, 1,4 % kristittyjä ja 0,5% seuraa paikallista Prakriti-uskontoa.

Kieli
Nepal (kutsutaan myös nimellä gurkhali)

Valuutta
Nepalin rupia (NPR) 

Päätuotteet
Matkailu, matot, tekstiiliteollisuus, riisi, juutti, sokeri, tupakka

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä vuoristokansoista ja mielenkiintoisesta historiastaan. Nepalissa riittää tekemistä ja näkemistä loputtomiin. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille maailman korkeimmille vuorille. Chitwanin luonnonpuistossa voit bongata sarvikuonoja ja elefantteja villieläinsafarilla Terain trooppisella tasanko alueella. Kathmandu, Patan ja Bhaktapur ovat kolme muinaista kuningaskuntaa kiven heiton päässä toisistaan. Kaupunkien itämaiseen tyyliin rakennetut vanhat rakennukset ja temppelit kuvittavat Kathmandulaakson rikasta kulttuuriperinnettä.

Namaste, tervehtii ystävällinen vastaantulija vuoristopolulla. Rauha on käsinkosketeltavaa ja maisemat henkeäsalpaavan kauniita.

Kahdeksan maailman neljästätoista korkeimmasta vuoresta sijaitsee Nepalissa. Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä ja vieraanvaraisista vuoristokansoistaan sekä mielenkiintoisesta historiastaan. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille vuorille.


Kathmandu

Kathmandu on Nepalin pääkaupunki, joka sijaitsee hedelmällisessä subtrooppisessa Kathmandulaaksossa, joka on maan vaurainta aluetta. Kathmandu on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, sen pyhät temppelit ja aukiot upeine rakennuksineen kertovat rikkaasta kulttuurista ja perinteestä. Vastakohdaksi lukuisat modernit kaupat ja ravintolat kertovat länsimaalaistuneen kulttuurin ja talouden kasvusta.

HOTELLIT

Hotel Shanker (3+)

Kaunis Shanker Hotel on rakennettu yli 100- vuotiaaseen palatsiin, pohjoispuolelle Kathmandun kuninkaallista palatsia. Tyylikkäästi sisustetut huoneet on varustettu televisiolla, pienellä jääkaapilla, ilmastoinnilla ja puhelimella. Hotellista löytyy myös ravintola, baari ja pesulapalvelut.

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Jaipur

Jaipurin kutsumanimi vaaleanpunainen kaupunki, juontaa juurensa Walesin prinssin vierailusta alueella vuonna 1905. Kaupungin asukkaat halusivat koristella kaupunkinsa vierailun kunniaksi maalaamalla sen rakennukset vaaleanpunaisiksi. Väri symboloi Rajputin kulttuurissa vieraanvaraisuutta. Maharadja Sawai Jai Singh rakennutti Jaipurin kaupungin 1700-luvulla muinaiseen hindulaiseen tyyliin nojaten. Kauppojen ja kojujen reunustamat pitkät suorat kadut jakavat kaupungin yhdeksään suorakaiteenmuotoiseen osaan. Kokonaisuutta ympäröi seitsenovinen muuri, joka rakennettiin suojaksi hyökkäyksiltä ja viidakossa lymyäviltä petoeläimiltä.

Jaipurissa matkailija kohtaa komeita muistomerkkejä, sykähdyttävän upeita palatseja ja kauniita puistoja sekä ihmisiä kuhisevia kauppakujia. Maharajojen loisteliaista palatseista on tehty hotelleja, joiden vieraat saavat hetken maistaa kuninkaallisten elämänmenoa.

HOTELLIT

Mandawa Haveli (4)

Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa. Huoneiden varusteluun kuuluvat televisio,ilmastointi ja puhelin, lisäksi hotellissa toimii huonepalvelu. Hotellissa on myös pyykinpesumahdollisuus, ravintola ja uima-allas. Hotellin viihtyisällä sisäpihalla toimii ravintola ja baari.

Agra

Agra toimi Intian hallinnollisena keskuksena Mugal hallitsijoiden aika-kautena vuosina 1556–1658. Kaupunki oli kukoistuskautenaan maan johtava taiteen, kulttuurin, tieteiden ja kaupan keskus. Agran ja ehkä koko Intian tunnetuin rakennus on Taj Mahalin hautamausoleumi, jonka Shah Jahan rakennutti vaimonsa muistolle. Rakennus valmistui vuonna 1653, ja sitä rakensi 20 000 työntekijää. Nykyrahassa Taj Mahalin rakennuskustannukset olivat noin 60 miljoonaa dollaria.

HOTELLIT

Trident Agra Hotel (4)

Trident Agra Hotel sijaitsee vain kivenheiton päässä upeasta Taj Mahalista, ja 11 km päässä Agran lentokentältä. Kaikki huoneet on hvyin perusvarusteltuja. Hotellista löytyy sekä baari, että ravintola, josta saa buffet ruokaa sekä a'la carte annoksia. Erityisesti pizzat ovat suosittuja, sillä ne valmistetaan perinteisessä puu-uunissa. Hotellissa myös uima-allas, kuntokeskus, kauppoja ja kauneussalonki. Muihin palveluihin kuuluvat muun muassa valuutanvaihto, pesulapalvelut sekä lääkärin- ja lastenhoitopalvelut.

Delhi

Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa. Delhi sai alkunsa Agrassa muinoin hallinneen Maharadjan muutettua valtakuntansa keskuksen hieman pohjoiseen. Tästä elävänä muisto-merkkinä ovat edelleen vanhaa kaupunkia reunustavat punaiset muurit.

HOTELLIT

Hotel The Royal Plaza (4)

Hotelli sijaitsee New Delhin Business- korttelissa.
Hotellista löytyy 419 hyvin varustettua huonetta, joissa muun muassa internetyhteys, sateliittitelevisio, minibaari ja päivän lehdet huoneeseen tuotuna. Hotellista löytyy myös ravintola, baari, tee-lounge ja 24h huonepalvelu.

 

Samankaltaisia matkoja

> Maailmanympäri 1

> Räätälöidyt maailmanympärimatkat

 

Muita pitkiä matkoja

> Suuri Guineanlahden kiertomatka

> Suuri Karibian saarikierros

Aventuran kaikki suomalaisen matkanjohtajan opastamat pitkät kiertomatkat


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Kerala (Intia)

• Sri Lanka

• Malediivien rantapäivät


Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.