Opastetut aktiivimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Vaativuustaso 1

Marokon vaellusmatka
Mt. Toubkal (4 167 m)

Marokko  
Marrakech | Atlasvuoret | Imlil | Mt. Toubkal (4 167 m)

Marokko
Pinta-ala
712 500 km²

Asukasluku
35 561 654 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Rabat

Kieli
Arabia

Väestö
Arabi-berberit 99 %, muita 1 %

Uskonto
Islam (melkein kaikki sunneja) 99 %, muut uskonnot 1 %

Päätuotteet
Maatalous 19 %, palvelut 50 %, teollisuus 31 %

Hallitusmuoto
Monarkia

Marokko sijaitsee Pohjois-Afrikan luoteisosassa ja se on maailman neljänneksi suurin arabimaa. Kansanryhmistä merkittävin on berberit ja äidinkielenään berberiä puhuvia on noin 12 miljoonaa. Marokko on entinen Ranskan siirtomaa, josta se itsenäistyi vuonna 1956 ja ranskankieltä puhutaan vieläkin yleisesti. Maan virallinen kieli on kuitenkin arabia.

Marokko on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, historiallisista maailmanperintökohteistaan ja värikkäistä tekstiileistään, jotka ovat myös tärkeä vientituote.

Marrakech

Atlasvuorten juurella sijaitseva, lähes tuhat vuotta vanha, kulttuuriltaan rikas Marrakech on yksi Marokon suosituimmista kaupunkilomakohteista. Yli miljoonan asukkaan kaupunki koostuu mystisestä vanhasta kaupungista (Medina), jota ympäröi 12 kilometriä pitkä muuri, sekä modernista uudesta kaupungista. Medinan basaarit tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet ja sen sykkivä sydän on Afrikan vilkkain basaarialue Djemaa el Fna, jonka taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia aamuvarhaisesta yömyöhään. Myös vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia vierailukohteita moskeijoista palatseihin ja lukemattomiin aukioihin. Kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskustasta.

HOTELLIT

Riad Les Oliviers (3)

Riad Les Oliviers on hyvin perinteinen marokkolainen Riad vanhan kaupungin sydämessä.  Vain kapea kuja erottaa Riadin Bahia Palacesta, joka on kuulunut Marrakechin vaikutusvaltaisimmalle suvulle. Huoneet ovat perinteiseen marokkolaiseen tyyliin sisustettuja, lisäksi vieraiden käytössä on oleskeluhuoneet ja sisäpiha suihkulähteellä. Yhteisiltä parvekkeilta voi ihailla Atlasvuoriston lumisia huippuja ja tähtitaivasta. Lisäksi Riadi tarjoaa mahdollisuuden rentoutua turkkilaisen saunan lempeissä löylyissä tai uima-altaalla auringosta nauttien.

Atlasvuoret

Atlasvuoret ovat Pohjois-Afrikassa sijaitseva poimuvuoristo, jonka pituus on yli 2 000 kilometriä. Atlasvuoret ulottuvat Marokon, Algerian sekä Tunisian alueelle, tosin Algeriaa kohti kuljettaessa vuoristo muuttuu sarjaksi ylätasankoja. Vuoristo toimii myös ilmastotyyppien jakajana Välimeren ja Saharan aavikon välillä. Välimeren puolella vuoriston pohjoisrinteet ovat sateiden ansiosta vehreitä. Vuoriston etelärinteet taas ovat huomattavasti kuivemmat ja eteläosa on pääasiallisesti liian kuiva maanviljelykselle, mutta soveltuu karjan kasvatukseen. Ilmastoerojen ansiosta vuoristo on vaihtelevaa tarjoten monipuoliset vaellusmaastot.

Imlil

Imllil on pieni kylä samannimisessä laaksossa, joka toimii "porttina" Toubkalin vaelluksille. Kylä on kasvanut vuosien saatossa ja tarjoaa mukavasti palveluita matkailijoille. 

HOTELLIT

Riad Oussagou (2)

Pieni 12 huoneen paikallinen riad Imlilin kylän palveluiden äärellä. riadilla on mainio ravintola ja kattoterassi, jossa voi nauttia ruokailut. 

Mt. Toubkal (4 167 m)

Vaellusmatka Pohjois-Afrikan korkeimmalle huipulle Mt. Toubkalille on unohtumaton kokemus. Mt Toubkal, joka tunnetaan myös nimellä Jebel Toubkal, on Marokon, Algerian ja Tunisian alueelle ulottuvien Atlasvuorten korkein kohta. Vaellusreitit kulkevat läpi berberien asuttamien kylien huikeissa maisemissa. Vaelluksen loppuhuipentuma on monille Toubkalille nousu (4167m). Alueen vaellukset alkavat ja päättyvät usein Imlilin vuoristokylästä, joka sijaitsee noin 1 800 metrin korkeudessa. Imlilissä on hyvin tarjolla palveluita mm. ravintoloita ja majoitusta vaeltajille ja päiväretkeläisille.

 

Vaellusmatkoja, joilla suomalainen matkanjohtaja

> Kilimanjaro (5895m), Rongai-reitti
> Mt. Kenya ja Kilimanjaro

> Annapurna Poon Hill (3 210 m)

> Langtang ja Gosainkunda (4 610 m)

> Everest Base Camp (5 545 m)

> Borneo ja Mt. Kinabalu (4095m)

> Peru - Inkapolku (4205m)


Marokon joogamatka

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Essaouiran rannat
• Oualidian rannat

• Casablanca ja Rabat

• Fez ja Chefchaouen

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.