Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Intia

Intian kiertomatka
Palatsien Rajasthan

Intia  
Agra | Taj Mahal | Jaipur | Fort Khejarla | Khimsar | Jodhpur | Bikaner | Mandawa | Delhi

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Agra

Agra toimi Intian hallinnollisena keskuksena Mugal hallitsijoiden aika-kautena vuosina 1556–1658. Kaupunki oli kukoistuskautenaan maan johtava taiteen, kulttuurin, tieteiden ja kaupan keskus. Agran ja ehkä koko Intian tunnetuin rakennus on Taj Mahalin hautamausoleumi, jonka Shah Jahan rakennutti vaimonsa muistolle. Rakennus valmistui vuonna 1653, ja sitä rakensi 20 000 työntekijää. Nykyrahassa Taj Mahalin rakennuskustannukset olivat noin 60 miljoonaa dollaria.

HOTELLIT

Trident Agra Hotel (4)

Trident Agra Hotel sijaitsee vain kivenheiton päässä upeasta Taj Mahalista, ja 11 km päässä Agran lentokentältä. Kaikki huoneet on hvyin perusvarusteltuja. Hotellista löytyy sekä baari, että ravintola, josta saa buffet ruokaa sekä a'la carte annoksia. Erityisesti pizzat ovat suosittuja, sillä ne valmistetaan perinteisessä puu-uunissa. Hotellissa myös uima-allas, kuntokeskus, kauppoja ja kauneussalonki. Muihin palveluihin kuuluvat muun muassa valuutanvaihto, pesulapalvelut sekä lääkärin- ja lastenhoitopalvelut.

Jaipur

Jaipurin kutsumanimi vaaleanpunainen kaupunki, juontaa juurensa Walesin prinssin vierailusta alueella vuonna 1905. Kaupungin asukkaat halusivat koristella kaupunkinsa vierailun kunniaksi maalaamalla sen rakennukset vaaleanpunaisiksi. Väri symboloi Rajputin kulttuurissa vieraanvaraisuutta. Maharadja Sawai Jai Singh rakennutti Jaipurin kaupungin 1700-luvulla muinaiseen hindulaiseen tyyliin nojaten. Kauppojen ja kojujen reunustamat pitkät suorat kadut jakavat kaupungin yhdeksään suorakaiteenmuotoiseen osaan. Kokonaisuutta ympäröi seitsenovinen muuri, joka rakennettiin suojaksi hyökkäyksiltä ja viidakossa lymyäviltä petoeläimiltä.

Jaipurissa matkailija kohtaa komeita muistomerkkejä, sykähdyttävän upeita palatseja ja kauniita puistoja sekä ihmisiä kuhisevia kauppakujia. Maharajojen loisteliaista palatseista on tehty hotelleja, joiden vieraat saavat hetken maistaa kuninkaallisten elämänmenoa.

HOTELLIT

Mandawa Haveli (4)

Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa. Huoneiden varusteluun kuuluvat televisio,ilmastointi ja puhelin, lisäksi hotellissa toimii huonepalvelu. Hotellissa on myös pyykinpesumahdollisuus, ravintola ja uima-allas. Hotellin viihtyisällä sisäpihalla toimii ravintola ja baari.

Khimsar

Khimsarin pieni kylä sijaitsee noin 92 km Jodhpurista Bikanerin suuntaan Rajasthanin osavaltiossa. Paikan päänähtävyys on Khimsar Fort, joka sijaitsee Thar-aavikon reunalla Rajasthanin maaseudun sydämessä. Khimsarissa voit tutustua myös lähistöllä sijaitseviin Umaid Bhawan palatsiin, Mahendragarh Fortiin, Jaswant Thadaan ja Mandore puutarhoihin. Noin 40 kilometrin päässä Khimsarista sijaitsee Nagaur, joka on tunnettu karjamarkkinoistaan.

HOTELLIT

Hotelli Khimsar Fort

Tämä kuninkaallinen hotelli tarjoaa 50 luksus-huonetta ja ikimuistettavan vierailukokemuksen. Hotellissa on ravintola, baari, hierontapalvelu, kuntosali, televisio oleskeluhuoneessa, uima-allas, höyrysauna, minibaari, tenniskenttä, matkamuistomyymälä, krokettikenttä, polkupyöränvuokrausta, tallelokero- ja pankkipalvelut sekä mahdollisuus erilaisiin retkiin kamelilla, hevosilla tai jeepeillä. Hotellissa on 50 ilmastoitua huonetta, joissa on jääkaappi, puhelin ja kylpyhuone.

Jodhpur

Jodhpur oli aikoinaan ruhtinaallisen Marwarin osavaltion pääkaupunki, ja nykyisin Rajasthanin toiseksi suurin kaupunki Jaipurin jälkeen. Kaupunkia ympäröi 10 kilometriä pitkä muuri, joka on rakennettu 100 vuotta kaupungin perustamisen jälkeen. Jodhpuria kutsutaan myös ´Aurinkokaupungiksi´, auringon paistaessa täällä melkein kaikkina vuorokaudenaikoina.

HOTELLIT

Hotel Fort Khejarla (4)

A, I

Linnoitus on rakennettu 1600-luvulla, ja nykyään se toimii upeana hotellina. Hotellissa on spa-hoitola, pesulapalvelu, uima-allas ja ravintola, jossa tarjoillaan kansainvälistä ja intialaista perinneruokaa. Idyllisissä huoneissa on ilmastointi, minibaari ja puhelin.

Bikaner

Bikaner sijaitsee noin 200 kilometriä Delhistä länteen. Kaupunki on perustettu vuonna 1486 ja se sijaitsee Tharin autiomaassa. Singhin kuninkaallisella perheellä on edelleen sviitti rakentamassaan ja nykyään hotelliksi muutetussa Lalgarh-palatsissa.

HOTELLIT

Lallgarh Palace (4)

A

Tämä hotelli sijaitsee kauniissa vuonna 1902 rakennetussa historiallisessa palatsissa. Huoneissa on muun muassa televisio, hiustenkuivaaja, tallelokero ja minibaari. Hotellissa on lisäksi ravintola, sisäuima-allas ja matkamuistomyymälä.

Mandawa

Mandawa on kaupunki Jhunjhunussa, Rajasthanin alueella Intiassa. Mandawa on tunnettu sen linnoituksesta sekä sen upeista kartanoista.


HOTELLIT

Castle Mandawa (4)

A

Castle Mandawa hotellin historiallisista huoneista löytyy nykyajan mukaavudet ja on siten mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Jokainen hotellin 70 tyylikkäästi sisustetusta huoneesta on erilainen. Lisäksi hotellissa on baari, ravintola, spa-hoitola ja uima-allas. Hotelli järjestää myös kameliratsastusta ja jeeppisafareita.

Delhi

Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa. Delhi sai alkunsa Agrassa muinoin hallinneen Maharadjan muutettua valtakuntansa keskuksen hieman pohjoiseen. Tästä elävänä muisto-merkkinä ovat edelleen vanhaa kaupunkia reunustavat punaiset muurit.

HOTELLIT

Hotel The Royal Plaza (4)

Hotelli sijaitsee New Delhin Business- korttelissa.
Hotellista löytyy 419 hyvin varustettua huonetta, joissa muun muassa internetyhteys, sateliittitelevisio, minibaari ja päivän lehdet huoneeseen tuotuna. Hotellista löytyy myös ravintola, baari, tee-lounge ja 24h huonepalvelu.

 

Samankaltaisia matkoja

> Turkmenistan ja Uzbekistan
> Suuri Kaukasuksen kiertomatka
> Keski-Aasian kiertomatka
> Suuri Keski-Aasian kiertomatka

> Peking, Tiibet ja Nepal

> Iranin kiertomatka
> Saudi-Arabian kiertomatka

> Abu Dhabi ja Oman

> Intian kultainen kolmio ja Bhutan

> Myanmar (Burma)

 

Haluatko lisäpäiviä?

Kerala

Goan rantapäivät

Malediivien rantapäivät

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.