Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Vietnam


Suuri Vietnamin kiertomatka

Vietnam  
Hanoi | Lan Ha Bay | Halong Bay | Hoi An | Hue | Phu Quoc | Ho Chi Minh City

Vietnam

Pinta-ala
329 566 km²

Asukasluku
98 721 275 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Hanoi

Väestö
84% vietnamilaisia, 2% kiinalasia, myös khmerejä

Kieli
Vietnam

Uskonto
Buddhalaiset 9,3 %, katolilaiset 6,7 %, hoa hao 1,5 %, cao dai 1,1 %, protestantit 0,5 %, muslimit 0,1 %, ei uskontoa 80,8 %

Hallitusmuoto
Kommunistinen kansantasavalta

Vietnam on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa. Vietnam on erittäin nopeasti kasvava ja mielenkiintoinen matkailukohde Aasiassa. Useita siirtomaavallan aikaisia rakennuksia on restauroitu romanttisiksi hotelleiksi ja majataloiksi. Kulkuyhteydet etelästä pohjoiseen sujuvat suht mutkitta lentäen, rautateitse sekä busseilla. Päänähtävyydet ovat etelästä Saigon (virallisesti Ho Chi Minh City), Cu Chissa sijaitsevat Vietkongin tunnelit, Mekong-delta sekä Phu Quocin, Mui Nen ja Nha Trangin rannat, maan keskiosissa silkkikaupankeskus Hoi An, Hue ja Perfume-joki sekä pohjoisessa Halong Bayn mahtavat kalkkikivikalliot, Sapan ympäristö vuoristoheimoineen ja Vietnamin historiallinen pääkaupunki Hanoi.

Kiehtova Vietnam on elämys kaikille aisteille.

Vietnam on erittäin nopeasti kehittyvä ja mielenkiintoinen matkailukohde. Ranskan Indokiinana tunnettu kohde sykähdyttää siirtomaavaikutteisella arkkitehtuurillaan sekä makuhermoja kutkuttavalla ruokakulttuurillaan. Maa on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa.

Hanoi

Hanoi on yksi Vietnamin kiehtovimmista kaupungeista, sillä siellä itäinen ja läntinen kulttuuri sekoittuvat unohtumattomaksi kokonaisuudeksi. Pääkaupunki Hanoi on kirkkaasti maalattujen temppeleiden, siirtomaa-aikaisten rakennusten, vilkkaiden kapeiden kujien, sekä vehreiden bulevardien kaupunki. Kaupunki on perustettu jo vuonna 1010, jolloin se tunnettiin Thang Longina. Vuosien saatossa kaupungin nimi on vaihtunut useita kertoja, kunnes siitä tuli Hanoi vuonna 1831. Kaupungin Henkinen sydän, The Temple of Literature, rauhallisine puutarhoineen ja paviljonkeineen tarjoaa miellyttävän hengähdyspaikan pääkaupungin sykkeestä.

HOTELLIT

May de Ville Old Quarter (3*)

May de Ville on hyvällä sijainnilla vanhassakaupungissa Hoan Kiem -järven läheisyydessä. Hotelli on hyvä tukikohta kaupungin nähtävyyksien tutkiskeluun. Hotellin kruunaa kattoterassin uima-allas. 

Hotellin www-sivu

Hotel de L'Opera (5)

Belle époque aikakautta ja nykyaikaa tyylikkäästi yhdistelevä Hotel de L'Opera sijaitsee heti Hanoin Oopperatalon läheisyydessä. Elegantisti sisustetut huoneet sisältävät suuret kylpyhuoneet ja televisiot sekä internetyhteyden. Hotellista löytyy laadukkaita ravintoloita, kahviloita ja baareja. Hotellin visuaalinen ilme on todella upea.

Lan Ha Bay

Lan Ha Bay sijaitsee Halong Bayn eteläpuolella Vietnamin pohjoisrannikolla. Alueeseen kuuluu yli 100 rantaa noin 400 saarella, joista suurin on Cat Ba -saari. Cat Ba saarella sijaitsee vehreä kansallispuisto salaisine luolineen ja korkeaksi kohoavine kalkkivuorineen. Lan Ha Bayn alueeseen pääsee tutustumaan risteilyn ohessa tai vuokraamalla veneen Cat Balta. Lan Ha Baylla on kuuluisaa naapurialuettaan, Halong Bayta, vähemmän matkailijoita sekä enemmän koskematonta maisemaa. Pieniltä rannoilta löytyy hyvä paikka niin uimiseen sinisillä vesillä kuin melontaan tai kalliokiipeilyyn suolaisessa meri-ilmassa. Eläimistä kiinnostuneille alueelta löytyy 400 lajia niveljalkaisia, 200 kalalajia, 500 nilviäistä ja harvinaisia koralleja. Onnekkaat matkailijat ovat bonganneet alueella myös hylkeitä ja delfiinejä.

HOTELLIT

Peony Cruise

Vuonna 2018 aloittanut Peony Cruise tarjoaa risteilyjä Vietnamin pohjoisrannikolla. Pioni merkitsee kunniaa ja vaurautta itämaisissa kulttuureissa ja laivavarustamolle se symboloi kuninkaallista elämystä. Risteilyllä pääsee kokemaan koskemattoman luonnon kauneuden täyden palvelun aluksella. Varustamon kaksi alusta kulkee Ha Long Bayn ja Lan Ha Bayn välillä. Peony Cruise oli ensimmäinen tätä reittiä tarjoava laivavarustamo. Aluksella on 20 hyttiä sekä ammattitaitoinen henkilökunta, joka tarjoaa tasokasta ja persoonallista palvelua koko risteilyn ajan.

Deluxe Balcony -hyteissä on yksityinen parveke, josta voitte nauttia kauniista maisemista. Hytit on koristeltu paikallisella käsityöllä ja jokaisesta hytistä löytyy ilmastointi, televisio, minibaari, tallelokero sekä internetyhteys.

Risteilyillä tarjottava ohjelma tutustuttaa matkustajat Halon Bayn kauniiseen luontoon ja kulttuuriin. Halong Bay on Unescon maailmanperintökohde ja se on valittu myös maailman seitsemän uuden ihmeen listalle. Aktiivisille matkustajille on sään salliessa tarjolla melontaa ja uimista. Taijita voi kokeilla auringonnousun aikaan. Lisämaksusta on mahdollista käydä hieronnassa ja kauneushoidoissa.

Halong Bay

Halong Bay sijaitsee Pohjois-Vietnamissa ja on kuuluisa kauneudestaan. Maisemien upeus on päätynyt jopa runojen säkeiksi, ja nykyään alue on suosittu matkailukohde. Vedestä kohoavat pienet saaret, "lohikäärmeen pyrstön rikkomat palat maata", ovat aihe legendalle, ja alue tarinoineen sekä maisemineen hyväksyttiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1994.

Hoi An

Noin 90 000 asukkaan Hoi An sijaitsee Vietnamin itärannikolla ja on yksi Kaakkois-Aasian vanhimmista kansainvälisistä kauppasatamista. Kauniin Hoi Anin vanhakaupunki pääsi Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1999. Vanha kaupunki onkin upea nähtävyys sokkeloisine kujineen ja upeine rakennuksineen. Nykyään Hoi An on myös erittäin tunnettu Vietnamin räätäliparatiisina ja vaatteiden, kenkien sekä laukkujen teettäminen onkin täällä erittäin edullista ja helppoa.

HOTELLIT

Sunrise Hoi An Beach Resort (4)

Sunrise Hoi An Beach Resort sijaitsee kauniilla Cuai Dai –rannalla. Suuri hotelli tarjoaa monia palveluita tyylikkäissä puitteissa. Hotellista löytyy aktiviteettimahdollisuuksia aina spa-hoidoista liitovarjoiluun. Kuntosali, tennis- ja rantalentopallokentät ja pyöränvuokraus tarjoavat tekemistä useaksi päiväksi. Rentoutumista voi harrastaa myös rannalla aurinkoa ottaen, tai hotellin monien baarien ja ravintoloiden tarjonnasta nauttien. Kauniisti sisustetut huoneet sisältävät televisiot, parvekkeet, tilavat kylpyhuoneet sadesuihkuineen, sekä upeat näköalat joko puutarha- tai merinäkymin.

Essence Hotel Hoi An (3+*)

Hotelli on todella tyylikäs pieni boutique-hotelli, jota ympäröivät kauniit riisipellot. Hotelli sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella.

Hotellin www-sivu

Hue

Hue on menneisyydessään tunnettu merkittävästä roolistaan yhtenä Vietnamin tärkeimmistä kulttuurisista, uskonnollisista ja opillisista keskuksista. Nykyään kaupungin päänähtävyys ovat hienot Nguyen-keisareiden haudat sekä useat pagodit. 1970-luvun puolivälistä eteenpäin kaupungin vanhoja rakennuksia pidettiin poliittisesti epäkorrekteina, joten ne jätettiin rapistumaan. Matkailun yleistyttyä Huen aarteiden arvo kuitenkin ymmärrettiin ja kohteet julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1993.

HOTELLIT

Premiere Indochine Palace (4+)

Vehreiden puutarhojen ympäröimä Premiere Indochine Palace ihastuttaa upealla suunnittelullaan. Palvelut eivät myöskään häviä arkkitehtuurille, vaan tarjolla on niin fine dining – ravintoloita kuin tyylikkäitä iltakerhoja. Upea uima-allas houkuttelee viettämään aikaa äärellään eikä matkamuisto-ostoksillekaan tarvitse lähteä kauas, sillä hotellista löytyy myymälä monine vaihtoehtoineen. Huoneet on varusteltu monipuolisesti ja tilavin kylpyhuonein. Huoneista löytyy TV, minibaari, kahvin – ja teenkeittomahdollisuus, hiustenkuivaaja yms.

Moonlight Hotel (3*)

Viihtyisä ja tyylikäs boutique-tyyppinen hotelli aivan Parfyymi-joen läheisyydessä ja osasta huoneista on näkymät joelle. Dong Ba markkinat ja Huen keisarillinen linnake ovat kävelyetäisyydellä. Keskustan lukuisat ravintolat ovat myös kävelymatkan päässä. Hotellissa on spa, sisäuima-allas ja kuntosali.

Hotellin www-sivu

Phu Quoc

Aivan Kambozdan etelärannikon läheisyydessä sijaitsee saari nimeltä Phu Quoc. Tätä Vietnamille kuuluvaa saarta ovat perinteisesti kansoittaneet rauhaisat kalastajat. Kalasaaliit ovat tärkeitä etenkin saaren kuuluisaa kalakastiketuotantoa ajatellen. Phu Quocin väestö keskittyy saaren rannikolle sijoittuviin pikkukaupunkeihin. Muilta alueiltaan saari on monin paikoin autiompi ja metsän peittämä. Vähäisten sademäärien ja pohjavesivarojen ansiosta Phu Quoc on välttynyt suurilta metsän hakkuuprojekteilta ja viljelymaiksi raivaamiselta sekä väestön leviämiseltä. Vietnamin matkailun yleistyessä ja markkinatalouden kasvaessa ovat matkailijat sekä sijoittajat löytäneet myös tiensä tälle idylliselle saarelle. Tästä johtuen palveluja on etenkin saaren länsipuolella paljonkin, mutta myös rauhallisia rantoja löytyy edelleen.

HOTELLIT

La Veranda Resort (4+*)

Vehreiden puutarhojen ympäröimä neljän tähden hotelli heijastelee siirtomaa-aikaisen kartanon mukavuuksia, ja hotellin ravintola tarjoilee vieraille makuja, joiden vaikutteet tulevat niin länsimaisesta kuin aasialaisestakin keittiöstä. Hotellin kaikissa 43 huoneessa on ilmastointi, satelliitti-tv, internet-yhteys, minibaari, tallelokero sekä tarvittavat varusteet tee- tai kahvikupillisen valmistamiseen. Hotellin palvelutarjontaan kuuluvat myös esimerkiksi uima-allas, spa sekä erilaiset kokous- ja kongressipalvelut.

Eden Resort Phu Quoq (3*)

Phu Quoq -saaren länsipuolella sijaitseva Eden Resort tarjoaa ravintolassaan mahdollisuuden esimerkiksi erilaisiin juhliin ja grillaukseen. Paikallisia ja länsimaisia makuja voi maistella vaikkapa aamiaisella ja lämmön uuvuttaessa voi nauttia viilentävän juoman. Rantabaarissa on laaja valikoima viinejä, cocktaileja sekä muita virvokkeita. Muita hotellin palveluja ovat esimerkiksi uima-allas, spa, kuntosali, pesulapalvelut sekä Wi-Fi-yhteys. Huoneissa on minibaari, satelliitti-tv sekä mahdollisuus teen tai kahvin valmistamiseen.

Ho Chi Minh City

Entinen Saigon – nykyään viralliselta nimeltään Ho Chi Minh City – on Vietnamin suurin, noin 7 miljoonan asukkaan kaupunki. Se on modernisoitunut viime vuosina nopeaa vauhtia, mutta uusien rakennusten maisemassa erottuvat edelleenkin Ranskan siirtomaavallan aikaiset rakennukset, kuten Notre Damen katedraali, vanha Saigonin posti sekä entinen Hotel de Ville. Dong Khoi -kadun varrella sijaitsee siirtomaatyylisiä hotelleja ja useita putiikkeja sekä gallerioita.

HOTELLIT

Renaissance Riverside Hotel Saigon (5)

Hotellin ja sen kaksikymmentäyksi kerrosta sekä sijainti Saigonin ostos- ja liikekeskustansydämessä mahdollistavat huikeat näkymät Saigon-joelle. Lisäksi asiakkaat voivat nauttia hotellin muista palveluista: rakennuksessa on uima-allas, spa sekä kuntosali.

Kaikissa huoneissa on kylpytakit, hiustenkuivaaja, minibaari, internet-yhteys sekä mahdollisuus teen tai kahvin valmistamiseen.

Alagon Central Hotel and Spa (3*)

Hotelli on keskeisellä sijainnilla lähellä Ben Thanh -kauppahallia, lukuisia ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.

Hotellin www-sivu

 

Muita Aasian matkoja

> Indokiinan kiertomatka
> Kaakkois-Aasian aarteet

> Suuri Myanmarin kiertomatka

> Suuri Borneon kiertomatka

 

Samankaltaisia matkoja

> Suuri Kuuban kiertomatka

> Suuri eteläisen Afrikan kiertomatka

> Perun ja Bolivian kohokohdat

> Halki Etelä-Amerikan


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Ngapalin rantapäivät (Myanmar)

• Koh Samui (Thaimaa)

• Singapore

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.