Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Thaimaa

Thaimaa ja Kambodža
Bangkok, Phnom Penh ja Angkorin rauniot

Thaimaa | Kambodža  
Bangkok | Phnom Penh | Siem Reap

Thaimaa

Pinta-ala
514 000 km²

Asukasluku
68 977 400 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Bangkok

Väestö
Kolme neljäsosaa väestöstä on etnisiä thaita. Thait jaetaan maantieteellisin ja etnisin perustein seuraaviin ryhmiin; keskiseen 36 %, thai-laoihin 32 %, pohjoiseen 8 % ja eteläiseen 8 %.

Uskonto
Thaimaan virallinen uskonto on Theravada-buddhalaisuus 94 %. Muslimeja on 5-6 %, kristittyjä 1 % ja hinduja vielä vähemmän.

Kieli
Thai

Valuutta

Baht (THB) 

Päätuotteet
Riisi, maniokki, sokeriruoko, elektroniikka

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Thaimaa on kaunis lomakohde jossa vallitsee trooppinen ilmasto. Maasta löytyy kauniita valkoisia hiekkorantoja, ystävällisiä ihmisiä ja herkullista ruokaa. Thaimaa on lomakohteena erittäin monipuolinen; matkailija voi virkistäytyä thaimaan saarilla ja rannoilla, tutustua suurkaupunkien vilkkaaseen elämään tai lähteä patikoimaan luontoon. Thaimaa on ennen ollut erityisesti reppureissaajien suosiossa, mutta on nyt kasvattanut suosiotaan mm. lapsiperheiden keskuudessa.

Bangkok

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on useammasta pikkukaupungista yhteen kasvanut metropoli, jonka koon vuoksi matka kaupungin laidalta toiselle voi helposti viedä puoli päivää. Tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuninkaallisin jalokivin koristeltu Royal Palace, Emerald Buddha, thai-perinteitä vaaliva Wat Pho -luostari sekä muinoin seikkailuretkilleen kadonneen silkkikeisari Jim Thompsonin talo sijaitsevat taksimatkan päässä Länsi-Bangkokin hotelleista. Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on valtavan kokoinen viikonlopputori, jossa myydään tavaraa laidasta laitaan. Matkailijoiden suosimia alueita ovat myös Silom ja Surawong -kadut, niiden välillä risteilevät sivukadut sekä Patpongin iltatori, baarit sekä yökerhot.

HOTELLIT

Rembrandt Hotel (4)

Hotelli sijaitsee Sukhumvit kadun sivukadulla, lähellä Sky Train-asemaa ja kaupungin palveluita. Huoneissa on televisio, puhelin, tallelokero, minibaari ja kahvi-/teenkeitin. Hotellin palveluihin kuuluvat uima-allas, kuntosali, patio, kylpylä, ravintoloita ja baari.

Park Plaza Bangkok Soi 18 (3)

Hotelli sijaitsee Bangkokin suosituimman ostosalueen sydämessä, keskeisellä sijainnilla Sukhumvit –kadulla. Kävelyetäisyydellä hotellilta sijaitsee kaupungissa liikkumista helpottava skytrain –asema. Hotellissa on yhteensä 125 modernia ja tilavaa huonetta. Asiakkaiden käytössä on mm. katto uima-allas sekä kuntosali. Nähtävyyksistä hotellin läheisyydessä sijaitsee esimerkiksi kaunis Benjasirin puutarha sekä Emporium –ostoskeskus.

Marriot Resort & Spa (5)

Upea Marriott Resort & Spa hemmottelee matkailijaa. Perinteinen thaimaalainen sisustus ja resorttia ympäröivä "puutarha" saavat miljoonakaupungin sykkeen unohtumaan. Hotelli järjestää kuljetuksia lähimmälle skytrain asemalle, joten nähtävyydet sekä ostosmahdollisuudet ovat helposti lähestyttävissä. Marriot resort tarjoaa useita palveluita, joihin kuuluvat muun muassa fitness-keskus, spa, japanilaisia -, italialaisia ja kansainvälisiä kulinaristisia nautintoja tarjoavat ravintolat, cocktail-baari, kahvila, allasbaari sekä riverside terrace, jossa iltaisin järjestetään perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä. Resortista löytyy myös uima- ja poreallas sekä sauna. Kaikki huoneet ovat viihtyisiä ja varusteltu muun muassa ilmastoinnilla, minibaarilla, tallelokerolla, sateliitti-televisiolla sekä hiustenkuivaajalla.

Kambodža

Pinta-ala
180 035 km²

Asukasluku
16 926 984 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Phnom Penh

Väestö
95% khmerejä

Uskonto
Buddhalaisuus 96 %, islam 2 %, muut 2 %.

Kieli
Khmer, kiina, englanti ja ranska

Valuutta
Riel (KHR) 

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Kambodžan kuningaskunta on nähnyt myrskyisiä aikoja vielä 1900-luvun loppupuolella. Rauha on palannut maahan Pol Potin vallan päätyttyä. Kambodža on yksi Kaakkois-Aasian mielenkiintoisimmista matkailukohteista. Sen uniikki khmer-kulttuuri on säilynyt vallitsevana kulttuurina huolimatta pitkistä rajoista naapurimaiden Vietnamin, Thaimaan ja Laosin kanssa. Khmer-valtakunta kukoisti angkorilaisen aikakauden aikana 800-1300 -luvuilla, jolloin sen imperiumi ulottui nykyisten Thaimaan, Laosin ja Vietnamin alueille. Tänä aikakautena rakennettiin myös maailman suurimmaksi ja näyttävimmäksi temppelialueeksi siteerattu Angkor. Kambodžan suosituimpia vierailukohteita ovat Siem Reap ja Angkor, Ton Le Sap -järvi, pääkaupunki Phnom Penh sekä etelärannikon rantakohde Sihanoukville.

Phnom Penh

Kambodzan pääkaupunkia Phnom Penhia on joskus siteerattu yhdeksi Kaukoidän kauneimmista kaupungeista, ja se on säilyttänyt vanhan karismansa. Phnom Penhin katuja koristavat edelleen Ranskan siirtomaavallan aikaiset rakennukset sekä temppeleiden korkeat katot. Kolmen joen varrelle levittäytyvä kaupunki on yllättävän rauhallisen tuntuinen, sillä vaikka se on aasialainen miljoonakaupunki, ovat matkailijat löytäneet sen vasta hiljattain.

HOTELLIT

Sofitel Phnom Penh Phokeethra (4+*)
Raffles Le Royal (5*)

Tämä viiden tähden luksustason hotelli sijaitsee Phnom Penhin keskusta-alueella ja 20 minuutin ajomatkan päässä kansainväliseltä lentokentältä. Hotellissa on 170 tasokasta, tilavaa ja maulla sisustettua hotellihuonetta. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero, puhelin, minibaari, jääkaappi, kaapeli-tv ja huonepalvelu. Hotellissa on tasokas ravintola, kahvila ja coctail-baari, sekä on uima-allas, kylpylä, saunaosasto, kuntokeskus ja erilaisia putiikkeja sekä pesulapalvelu.

Frangipani Royal Palace hotel (3*)

Frangipani Royal Palace -hotelli sijaitsee kivalla paikalla aivan elämää sykkivän joenvarren tuntumassa ja korttelin päässä kuninkaallisesta palatsista. Kattoterassilta aukeavat hienot näkymät kaupungin ylle. Hotellissa on uima-allas ja spa-palvelut.

Hotellin www-sivu

Siem Reap

Viime vuosien suosion mukana, ja uuden kansainvälisen lentokentän myötä Siem Reapiin on noussut useita kansainvälisen tason hotelleja. Suosiota tuo myös kaupungin päänähtävyys, 800–1300 -luvuilla rakennetun Angkorin kaupungin temppelit. Angkor autioitui 1400-luvulla siamilaisten hyökätessä sen kuningaskuntaan ja seuraavat neljä vuosisataa se verhoutui viidakon siimekseen. Vuonna 1860 ranskalainen naturalisti Henri Mouhot "löysi" tämän muinaisen khmer-imperiumin rauniot ja innoitti eurooppalaisia tiedemiehiä kokoamaan retkikuntia löytöretkille Angkoriin. Angkorin arvellaan olleen aikakautensa suurin metropoli, jossa eli arkeologien mukaan yli miljoona asukasta. Angkorin temppeleissä ja alueella on kautta aikojen asustanut munkkeja, jotka ovat huolehtineet temppeleiden kunnossapidosta.

HOTELLIT

Victoria Angor Resort (5*)

Angkorin temppeleiden läheisyydessä sijaitseva Victoria Angkor tarjoaa alueen matkailijoille oivallisen majoitusvaihtoehdon. Hotellin ravintoloista löytyy ateriavaihtoehtoja moneen makuun, ja lisäksi Victoria Angkorin palvelutarjontaan kuuluvat esimerkiksi valuutanvaihtopiste, matkatavaramyymälä, pesulapalvelut sekä uima-allas (suolavesi). Hotellin huoneissa on muun muassa tallelokero, televisio, puhelin, mahdollisuus internet-yhteyteen sekä hiustenkuivaaja.

Steung Siem Reap Hotel (3*)

Rakennus toimi hotellina jo 1920-luvulla ja on sittemmin uudistettu vanhaa ranskalaista siirtomaatyyliä kunnioittaen. Hotelli sijaitsee vanhassa ranskalaisessa korttelissa, torin läheisyydessä. Hotellissa on tällä hetkellä 76 huonetta, jotka kaikki ovat tyylikkäästi sisustettuja ja viihtyisiä. Hotellissa on myös baari ja ravintola, sekä uima-allas, kuntosali ja sauna.

Hotellin www-sivu

Hotel Tara Angkor (4*)

Hotelli valloittaa sijainnillaan, lähistöllä sijaitsevat niin Angkorin temppelit kuin kansallismuseokin, ja Siem Reapin keskustaan on noin 10 minuutin kävelymatka. Skandinaavisia matkailijoita on rakennusta sisustettaessa ajateltu, hotelli on valoisa, ja palveluita on monenlaisia. Ravintolat ja baarit tarjoilevat ruokia moneen makuun, lisäksi hotellissa on uima-allas, kuntosali, kokoustiloja, pesulapalvelu ja valuutanvaihtopiste. Huoneiden perusvarusteluun kuuluvat tv, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, minibaari sekä mahdollisuus teen ja kahvin valmistamiseen.