Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Abu Dhabi (Arabiemiraatit)

Abu Dhabi ja Oman
Beduiinien jalanjäljillä

Arabiemiraattien liitto | Oman  
Abu Dhabi | Al-Ain (Abu Dhabi) | Nizwa | Wahiba Sands | Masqat

Arabiemiraattien liitto
Pinta-ala
83 600 km² (sisältäen noin 200 saarta, 77 700 km² ilman saaria)
Abu Dhabin emiirikunta on 67 350 km² ja Dubain 3 900 km². 97 prosenttia maan pinta-alasta on autiomaata.

Asukasluku
9 992 083 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Abu Dhabi

Väestö
Alle 20 % Arabiemiraattien liiton väestöstä on maan kansalaisia, ja muut ovat ulkomaisia työntekijöitä, joiden tarkka määrä ei ole tiedossa.

Kieli
Virallinen kieli on arabia, ja englanti on yleisesti käytössä erityisesti liike-elämässä.

Uskonto
Virallinen uskonto on islam, ja suuri osa tunnustaa sunni-islamilaisuutta. Maassa asuvat ulkomaalaiset ovat pääosin hinduja, buddhalaisia ja kristittyjä.

Hallitusmuoto
Seitsemän emiirikunnan liittovaltio, jossa presidenttinä toimii suurimman emiirikunnan Abu Dhabin hallitsija ja pääministerinä Dubain hallitsija, joka on samalla varapresidentti.

Arabian niemimaan itäosassa sijaitseva Arabiemiraattien liitto koostuu seitsemästä emiraatista, joita rajaavat Saudi-Arabia etelässä sekä lännessä, Qatar pohjoisessa ja Oman idässä. Seitsemän emiraattia ovat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah sekä Fujairah.

Arabiemiraattien liitto koostuu seitsemästä emiraatista, joita kolme on matkailullisesti tärkeitä: Dubai, Abu Dhabi ja Ras Al Khaimah.

Dubaissa kaikki on suurta: Burj Khalifa on maailman korkein rakennus ja The Dubai Mall puolestaan maailman suurin ostoskeskus. Monipuolinen Dubai tarjoaa hiekkarantojensa ja suureellisten rakennuskompleksien ohella monenlaisia aktiviteettejä. Matka Dubaista taittuu sekä Ras Al Khaimahiin että Abu Dhabiin noin tunnissa.

Abu Dhabi on Dubain tavoin tunnettu vaikuttavista ostosmahdollisuuksistaan ja hienoista hotelleistaan. Kaupungin vaikuttavin nähtävyys on sheikki Zayed Bin Sultan Al Nahyanin mukaan nimetty Suuri Moskeija. Ras Al Khaimahin valkeat rannat sekä kirkas vesi houkuttelevat matkailijoita sinne rentoutumaan.

Abu Dhabi

Abu Dhabi, yksi Arabiemiraateista sekä Arabiemiraattien liiton pääkaupunki, on paitsi urbaanin arkkitehtuurin kaupunki myös kohde täynnä vaikuttavia rakennuksia sekä monia vehreitä puutarhoja ja puistoja. Abu Dhabi on Arabiemiraattien liiton tärkeä hallinnollinen keskus, jossa toimivat monien öljy-yhtiöiden päämajojen lisäksi lähetystöt ja kaupalliset yritykset. Kaupungin kasvu on ollut nopeaa, ja nykyään Abu Dhabi on Dubain tavoin tunnettu vaikuttavista ostosmahdollisuuksistaan ja hienoista hotelleistaan. Kaupungin vaikuttavin nähtävyys on sheikki Zayed Bin Sultan Al Nahyanin mukaan nimetty Suuri Moskeija.

HOTELLIT

Khalidiya Palace Rotana (4+)

Arabiemiraattien liiton pääkaupungissa Abu Dhabissa yhdistyvät arabialainen kulttuuri ja historia sekä tyylikkään moderni ilmapiiri ja toimiva infrastruktuuri. Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen Arabianlahden turkoosin veden äärellä. Hotellin vieressä sijaitsevat sheikki Zayed bin Sultan Al Nahyanin palatsi sekä maan paras hotelli Emirates Palace. Khalidiya Palacen palvelutarjontaan kuuluvat paitsi useampi ravintola sekä uima-allas ja kuntosali myös tennis- ja squash-kenttä, ranta-alue, lahjatavarapuoti, kauneushoitola sekä pesulapalvelut. Hotellissa ei tarjoilla alkoholia, mutta omien juominen tuominen huoneeseen on sallittua. Khalidiya Palacessa on 443 huonetta ja sviittiä; huoneiden varustelu sisältää esimerkiksi television, puhelimen, mini-jääkaapin, tallelokeron sekä mahdollisuuden teen ja kahvin valmistamiseen. Huoneissa on myös mahdollisuus internet-yhteyteen.

Al-Ain (Abu Dhabi)

Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Abu Dhabista sijaitseva Al Ain on paitsi vuoristoalueen kupeessa sijaitseva kaupunki myös keidas, jonka vehreys luo voimakkaan kontrastin ympäröivälle aavikolle. Al Ainissa arvioidaan olevan yli 147 000 taatelipalmua sekä esimerkiksi mango-, appelsiini-, banaani- ja viikunapuita. Kaupungin kamelimarkkinat ovat kiintoisa kokemus, ja lisäksi käymisen arvoinen on Al Ainin Kansallismuseo, jossa on esillä niin historiallista kuin moderniakin esineistöä. Al Ain on Arabiemiraattien liiton ensimmäisen presidentin, sheikki Zayed bin Sultan Al Nahyanin syntymäkaupunki.

HOTELLIT

Mercure Grand Jebel Hafeet (3+)

Mercure Grand Jebel Hafeet -hotelli sijaitsee noin 915 metrin korkeudessa Hafeet-vuorella. Hotellin upean sijainnin lisäksi Grand Jebel Hafeetissa matkailijoita kutsuvat viihtymään esimerkiksi kaksi ravintolaa, kahvila ja baari sekä kuntosali ja uima-allas. Hotellin huoneissa on muun muassa ilmastointi, puhelin, tallelokero sekä mahdollisuus tee- tai kahvikupillisen valmistamiseen. Huoneista avautuva näköala vuorenrinteelle ja ympäröivälle alueelle on uskomaton.

Oman
Pinta-ala
309 500 km²

Asukasluku
5 106 626 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Muscat

Väestö
Arviolta 1,34 miljoonaa Omanin asukkaista on ulkomaalaisia. Omanin etnisiä ryhmiä ovat arabit, balutšit, eteläaasialaiset (intialaiset, pakistanilaiset, srilankalaiset, bangladeshilaiset) ja afrikkalaiset.

Kieli
Virallinen kieli on arabia ja englantia puhutaan yleisesti. Muita Omanissa tavattavia kieliä ovat esimerkiksi hindi, urdu, suahili ja ranska.

Uskonto
Islam on Omanin valtionuskonto, ja valtaosa Omanin väestöstä on ibadi-muslimeja. Omanissa on ibadi-muslimien lisäksi muun muassa hinduja, kristittyjä ja shiia- ja sunni-muslimeja. Omanilaiset ovat yleisesti suvaitsevaisia muita uskontoja kohtaan.

Hallitusmuoto
Oman on monarkia, jonka valtionpäämies on sulttaani.

Arabian niemimaan kaakkoiskärjessä sijaitseva Oman rajautuu lounaassa Jemeniin, lännessä Saudi-Arabiaan ja luoteessa Arabiemiraattien liittoon. Maan itäpuolella sijaitsevat Arabianmeri sekä Omaninlahti. Persialaiset hallitsijasuvut vaikuttivat Omanissa 500-luvulla, ja islam levisi alueelle vuosisata myöhemmin. Monia satamakaupunkeja hallitsivat portugalilaiset 1500-luvulla, ja maa itsenäistyi vuonna 1650. Merkittävien meriyhteyksiensä vuoksi Omanin vaikutuspiiri on ulottunut aina Aasiaan ja itäiseen Afrikkaan asti. Oman kiehtoo matkailijoita erityisesti rikkaan historiansa ja vaikuttavan luonnonkauneutensa vuoksi. Oman tiedetään myös turvallisena kohteena, jossa infrastruktuuri toimii sujuvasti.

Nizwa

Noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Muscatista sijaitseva Nizwa on Omanin entinen pääkaupunki, jota kutsutaan omanilaisen kulttuurin sydämeksi. Nizwa on yksi maan vanhimmista kaupungeista, ja toimi aikoinaan koko Omanin kaupan, uskonnon, koulutuksen sekä taiteen keskuksena. Historiallista aikaa kaupungissa heijastelee esimerkiksi Nizwan linnoitus, joka onkin yksi maan tunnetummista nähtävyyksistä. Linnoituksen tornin sylinterimäinen muoto on poikkeuksellinen Omanin muiden linnoitusten joukossa, ja lisäksi kohteesta tekevät kiinnostavat erilaiset maan menneisyydestä kertovat näyttelyt.

HOTELLIT

Golden Tulip Nizwa (4)

Kauniilla paikalla Nizwan keskustan ulkopuolella, vuoristoalueen juurella, sijaitseva Golden Tulip Nizwa on hurmaavaan, perinteiseen omanilaiseen tyyliin rakennettu hotelli. Hajjar-vuorten rosoisen kaunista ympäristöä pehmentävät paikalliseen kulttuuriin kuuluva ystävällisyys sekä vieraiden tervetulleeksi toivottaminen. Hotellissa on muun muassa uima-allas, kuntosali sekä lahjatavarapuoti. Huoneiden varusteluun kuuluvat esimerkiksi ilmastointi, televisio, tallelokero ja minibaari.

Wahiba Sands

Wahiba Sandsin alue koillis-Omanissa on saanut nimensä aavikolla liikkuneen beduiiniheimon mukaan. Silmänkantamattomiin siintävät hiekkadyynit luovat kuvankauniin maiseman ja aavikkoleirissä yöpyminen tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen.

HOTELLIT

1000 Nights Camp (4)

Wahiba Sandsin alueella sijaitseva 1000 Nights Camp kutsuu viihtymään henkeäsalpaavan kauniiden maisemien, luonnon ihmeellisten värien ja aavikon tunnelmallisuuden keskelle. Majoittuminen tapahtuu aavikkokeitaan äärelle sijoitetuissa teltoissa, joissa on wc sekä suihku.

Masqat

Rannikolla Omanin koilliskärjessä sijaitseva Masqat (ent. Muscat) on Omanin pääkaupunki, jonka nimi merkitsee ankkuripaikkaa. Kaupungin satamalla onkin strategisesti tärkeä sijainti Persianlahden ja Intian valtameren välissä. Masqatia ovat aikojen saatossa hallinneet niin persialaiset, portugalilaiset kuin ottomaanitkin, ja kaupunki on ollut vaikutusvaltainen aina Itä-Afrikassa ja Sansibarilla asti. Suurten pilvenpiirtäjien sijaan Masqat tarjoaa vierailijoille perinteisempää rakennustyyliä edustavan kohteen, jossa tärkeitä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi portugalilaisten 1500-luvulla rakentamat Al Jalalin sekä Al Miranin linnoitukset. Omanin kenties merkityksellisin moskeija, Sultan Qaboos Grand Mosque, on perinteiseen tyyliin rakennettu, mutta valmistunut vasta vuonna 2001. Masqatin vanhassa kaupunginosassa kiehtova vierailukohde on esimerkiksi paikallinen tori, jonka valikoimaan kuuluvat niin ruoka kuin matkamuistotkin.

HOTELLIT

Intercontinental (4)

Vehreiden palmupuutarhojen ympäröimä Intercontinental Muscat sijaitsee Hajjar-vuorten ja Omaninlahden rannikon väliin asettuvan Masqatin kaupungin ranta-alueella. Hotellin läheisyydessä sijaitsee paitsi monia lähetystöjä myös mukava valikoima kahviloita ja ravintoloita. Hotellissa on tenniskenttä, uima-altaita, kuntosali sekä pääsy ranta-alueelle. Intercontinentalin huoneissa on muun muassa puhelin, televisio, minibaari, ilmastointi sekä teen- ja kahvinkeittotarpeisto

 

Samankaltaisia matkoja

> Peking, Tiibet ja Nepal

> Iranin kiertomatka
> Suuri Kaukasuksen kiertomatka
> Keski-Aasian kiertomatka
> Saudi-Arabian kiertomatka
> Turkmenistan ja Uzbekistan

 

Haluatko lisäpäiviä?

Muscatin rantapäivät

Dubai

Ras Al Khaimahin rantapäivät

... 

Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

> Omanin räätälöidyt matkat