Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Curaçao (Alankomaat)


Aruba ja Curaçao

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)  
Aruba (Alankomaat) | Curacao (Alankomaat)

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
290 877 (12/2019)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Alankomaiden Antillit koostuvat kahdesta saariryhmästä, suojanpuolen saarista ja tuulenpuolen saarista. Suojanpuolen saaret tunnetaan paremmin nimellä ABC-saaret, eli Aruba, Bonaire ja Curacao. Nämä sijaitsevat Venezuelan rannikon edustalla. Saaret ovat tuliperäisiä ja mäkisiä eikä niillä ole juuri mahdollisuuksia maanviljelyyn. Ilmasto on trooppinen.

Bonaire on saarista paras sukeltamisesta kiinnostuneille matkaajille, Aruballa on pisimmät ja kauneimmat hiekkarannat. Curacao on kiva yhdistelmä rantaa, snorklausta/sukellusta sekä kaupunkielämää - Willemstad on saariryhmän viehättävin kaupunki.

Aruba (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
119 428 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Aruban valkeat ja puhtaat hiekkarannat kuuluvat ehdottomasti maailman upeimpien joukkoon. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti uimiseen, snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Saarella on tiettävästi asunut ihmisiä jo 4000 vuotta sitten ja nykytiedon mukaan Arawak – intiaanit ovat heistä tunnetuimmat. Vuonna 1499 saapuneet espanjalaiset eivät kauaa viihtyneet pienellä ja karulla saarella, mutta vuonna 1636 saapuneet hollantilaiset ottivat saaren haltuunsa. ABC – saarista (Aruba, Bonaire, Curacao) kaikista pienin Aruba on nykyään näistä hollannin entisistä siirtomaasaarista kaikkein suosituin matkailukohde. Saaren infrastruktuuri on kehittynyt ja saarelta löytyy hyvät lääkäripalvelut, paljon tasokkaita hotelleita ja ravintoloita. Saaren asukkaista yli 90% työskentelee turismin parissa, puhuen neljää kieltä (englantia, hollantia, espanjaa ja papiamentoa.) Aruba on yksi turvallisimmista matkakohteista ja sopii siksi loistavasti myös perheille. Aruba sijaitsee hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella ja on siksi ympärivuotinen rantalomakohde.

HOTELLIT

Amsterdam Manor (4)

Hotellissa on muun muassa kaksi ravintolaa, baari, internet, uima-allas sekä lastenallas, autonvuokraus, kauppa sekä pesulapalvelut. Huoneet ovat ilmastoituja studiota, tai yhden ja kahden makuuhuoneen sviittejä, jotka sijaitsevat ympäri mukavaa puutarhamaista hotellialuetta, jolta avautuu myös mahtava merinäköala. Kaikissa huoneissa on kaapelitelevisio, puhelin, tallelokero, silitysvälineet, hiustenkuivaaja ja minibaari. Huoneissa on myös joko keittiö tai keittonurkkaus, josta löytyy muun muassa jääkaappi, mikro, kahvinkeitin ja leivänpaahdin.

Curacao (Alankomaat)

Pinta-ala
444 km²

Asukasluku
151 345 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Willemstad

Kielet
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Saari sijaitsee Karibialla ja kuuluu Alankomaiden Antilleihin. Pääkaupunki Willemstadin arkkitehtuuri on upeaa ja täynnä hollantilaisia vaikutteita. Kaupungin keskusta on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Willemstadista löytyy paljon tasokkaita ravintoloita, kahviloita sekä baareja. Saari on tunnelmaltaan rento, nuorekas,elämäniloinen sekä turvallinen. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen ja sukeltamiseen.

Curaçaolta löytyy pienehköjä poukamia rauhallista rantalomaa kaipaaville. Nähtävää tarjoavat Haton tippukiviluolat sekä maanalaiset vesiputoukset. Curaçao on myös taitelijoiden suosiossa ja Willemstadista löytyy useita taidegallerioita vaihtuvine näyttelyineen.

HOTELLIT

Lions Dive Beach Resort (4)

Lions Dive Beach Resort sijaitsee rannalla saaren lounaisosassa. Willemstadiin on viiden minuutin ajomatka. Hotellilla on ilmainen kuljetus kaupunkiin kaksi kertaa päivässä. Hotelli on rakennettu karibialaiseen tyyliin ja sitä ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on oma suojaisa ranta, 2 uima-allasta ja 2 ravintolaa. Ilmastoiduissa huoneissa on jääkaappi, televisio, puhelin, tallelokero sekä parveke tai terassi. Hotelli sopii mainiosti perheille ja tarjolla on lisämaksusta isompia 2 makuuhuoneen huoneistoja.