Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Palau

Sukellusmatka
Palau ja Manila

Filippiinit | Palau  
Manila | Palau | Koror

Filippiinit

Philippines Flag

 Pinta-ala
300,000 km²

Asukasluku
109 180 815 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Manila

Väestö
28,1% tagalogeja 13,1% cheubanoja, 9% ilokanoja, 7,6% bisayoja, 7,5% hiligayon iloggoja, 6% bikoleja, 3,4% warayeja ja 25,3% muita

Uskonto
Filippiiniläisistä 80,9 % on katolisia, muslimeita 5 %, joita sanotaan myös moroiksi.

Kieli
Filippino ja englanti

Valuutta
Filippiinien peso (PHP)

Päätuotteet
Elektroniikka, vaatteet, öljyjalosteet, kookosöljy ja hedelmät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Filippiinien tasavalta eli Filippiinit on 7107 saaren ja reilun 100 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio Kaakkois-Aasiassa. Suurin osa asukkaista elää 11 saarella. Saaret saivat nimensä Espanjan kuninkaan Filip II:n mukaan vuonna 1543. Espanjan ja Yhdysvaltojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa ja hallintojärjestelmässä. Ferdinand Marcos hallitsi maata lähes yksinvaltiaana yli 20 vuoden ajan, kunnes kansa pakotti hänet eroamaan 1986.

Manila

Manilan kaupunki, jota filippiiniläiset kutsuvat nimellä "Maynilad" on Filippiinien pääkaupunki ja maan hallinnollinen keskus. Manila on osa pääkaupunkiseutua, Metro Manilaa, jossa asuu yli 14 miljoona ihmistä. Kaupunki sijaitsee Manilan lahdella. Manila koostuu monesta eri kaupungista, joten suoranaista keskustaa ei ole. Kaupunki tuhoutui melkein kokonaan toisen maailmansodan aikaan ja on rakennettu pitkälti uudestaan. Sisäkaupunginosat Ermita ja Malate tarjoavat laajan valikoiman baareja ja ravintoloita. Makati on uusi moderni alue, josta löytyy suurimmat ostoskeskukset.

HOTELLIT

G-Hotel Manila by Waterfront (3+)

G- Hotel Manila on trendikäs boutique-tyylinen hotelli, joka sijaitsee Manilan historiallisessa keskustassa. Hotellin on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti Gerry Contreras ja sisustus on tyylikkään mustavalkoinen. Hotellin sijainti on hyvä lähellä ostoskeskuksia, golfkenttiä ja kuuluisaa Roxas Bulevardia. Hotellissa on korkeatasoinen ravintola ja baari, sekä seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ulkoilma uima-allas. Huoneiden perusvarustukseen kuuluu televisio, mini-baari, tallelokero, kahvi- ja teekeitin, sekä pesulapalvelut.

Palau

File:Flag of Palau.svg

Pinta-ala
459 km²

Asukasluku
21 685 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Ngerulmud

Kieli
Englanti ja palauan

Valuutta

Yhdysvaltain dollari(USD)


Valtiomuoto

Tasavalta

Palau itsenäistyi vuonna 1994 ja on yksi maailman nuorimmista valtioista. Se sijaitsee Mikronesiassa, Tyynellä valtamerellä Filippiineistä itään. Saarivaltio koostuu kahdeksasta pääsaaresta, pienempiä saaria on yli 200. Matkailija matkaa useimmiten Kororin saarelle, josta pääsee helposti tekemään retkiä.

Turhaan ei Palaun saarivaltion pinnanalaista elämää kutsuta “vedenalaiseksi Serengetiksi”. Tämä sukeltajien paratiisi valloittaa merenalaisella elämänkirjollaan eikä auringonpalvoja pety maisemistakaan. Kalkkikivi- ja tuliperäiset saaret nousevat alueen kirkkaista vesistä kuin sienet vihreine lakkeineen. Palaun yksittäinen suosituin nähtävyys on Jellyfish Lake, jossa kultaisten meduusojen sekaan pääsee snorklailemaan.

Koror