Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intia


Intian Andamaanien rantaloma ja Delhi

Intia  
Andamaanit | Delhi

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Andamaanit

Andamaanit ovat Intialle kuuluva pitkään eristyksissä ollut saaristo Bengalinlahdella. Saaret ovat osa Andamaaneja ja Nikobaareja. Andamaaneilla on asukkkaita noin 314 084. Saarten suurin kaupunki on Port Blair, jonne myös Manner-Intiasta on lentoyhteys. Saariryhmä koostuu 550 saaresta, joista vain 26 ovat asutettuja. Saarten nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Port Blairissa sijaitseva "cellular jail", mehiläiskennon malliin rakennettu eristysvankila, jota brittiläisen vallan pidettiin vapaustaistelijoita. Ross Island on suosittu kohde, jossa voi tarkastella raunioita brittiläiseltä valtakaudelta. Ja tietysti luonnon nähtävyydet, joita on useat eri sukelluskohteet joko päiväretkinä tai kauemmille saarille yön yli retkinä. Alueella on myös Mahadma Gandhin nimeä kantava merikansallispuisto sekä Mt. Harriet, joka nousee 365 metriin ollen eteläisten Andamaanien korkein kohta.

HOTELLIT

Barefoot at Havelock

Hotelli sijaitsee Andamanin saarella akvamariinin sinisen meren, sademetsän ja trooppisten puiden ympäröimänä koskemattomalla 2 kilometriä pitkällä rannalla. Hotellilta on matkaa satamaan noin 11 kilometriä, joka taittuu läpi pientä kylätietä läpi banaaniviljelmien ja tiheiden trooppisten metsien. Hotelli on yhä alueen ainoa ekologinen hotelli ja työntekijöistä suurin osa on myös paikallista väestöä. Hotellissa on ravintola, baari sekä erilaisia aktiviteettipalveluita kuten joogaa, opastettuja kävelyitä, snorklausta, sukellusta, kalastusta, melomista sekä harvinaisuutena mahdollisuuden uida elefantin kanssa. Hotellissa on yhteensä 18 mökkiä ja villaa. Andaman villoissa on ilmastointi, terassi, kylpyhuone ja 24h lämmin ja kylmä vesi.

Delhi

Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa. Delhi sai alkunsa Agrassa muinoin hallinneen Maharadjan muutettua valtakuntansa keskuksen hieman pohjoiseen. Tästä elävänä muisto-merkkinä ovat edelleen vanhaa kaupunkia reunustavat punaiset muurit.

HOTELLIT

Royal Plaza (4)

Hotelli sijaitsee New Delhin Business- korttelissa. Viihtyisässä hotellissa on 419 hyvin varusteltua huonetta, joissa mm. internetyhteys, sateliitti-TV, minibaari ja päivän lehdet huoneeseen tuotuna. Hotellissa on myös ravintola, baari, tee lounge, uima-allas sekä 24h huonepalvelu.