Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Panama


Panaman purjehdusloma

Panama  
Panama City | Panaman kanava | San Blas

Panama
Pinta-ala
78 200 km2

Asukasluku
3 894 082 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Panama City

Väestö
65 % mestitsejä, 14 % afrikkalaista syntyperää, 10 % espanjalaista syntyperää, 5 % intiaaneja

Kieli
Espanja, englanti, lukuisia intiaanikieliä

Päätuotteet
Petroli, sokeri, kulta, hopea, banaani, kahvi

Hallitusmuoto
Tasavalta

Samalla purjehduksella, kun Kolumbus miehistöineen valloitti Costa Rican, he ottivat haltuunsa myös Panaman alueen. Se toimi ponnahduslautana Etelä-Amerikan länsirannikon maiden valloituksessa ja espanjalaiset kuljettivat Perusta ja Ecuadorista ryöstämänsä aarteet kannaksen yli Tyyneltämereltä Karibianmeren puolelle jälleen laivoihin lastattavaksi Espanjaan kuljetusta varten. Latinalaisen Amerikan vapautumisvaiheessa joutui Panama Kolumbian yhteyteen. Maa itsenäistyi vuonna 1903 Yhdysvaltojen tuella ja joutui palkkioksi luovuttamaan maita kanavan rakentamista varten. Vuonna 1999 maat palautuivat Panamalle.

Panama City

Panaman pääkaupunki Panama City on perustettu jo vuonna 1519 ja on Amerikan mantereen vanhimpia. Alkuperäisestä kaupungista on jäljellä enää vain upeat Panamá Viejon rauniot. Koloniaalisen ajan, kauniisti meren rannalla sijaitseva vanhakaupunki, on nimeltään Casco Viejo. Vanhasta kaupungista ns. uuteen Panamaan pääsee kivasti kävelemällä rantabulevardia (Avenida Balboa). Matkaa kertyy muutama kilometri. Panaman ns. uudelta puolelta löytyy lukuisia ravintoloita, isoja kauppakeskuksia ja pankkeja.

HOTELLIT

Bristol (4)

Hotelli sijaitsee El Cangrejon kaupunginosassa Panama Cityssa, lyhyen kävelymatkan päässä monista palveluista. Kyseessä on yksi Panama Cityn tyylikkäimmistä boutique-hotelleista. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero, kirjoituspöytä, televisio ja minibaari. Lisäksi hotellissa on uima-allas, ravintola ja baari.

Panaman kanava

HOTELLIT

Gamboa Rainforest Resort (4)

Gamboa Rainforest Resortin viihtyisä hotellialue sijaitsee luonnon rauhassa Chagresjoen varrella, 30 kilometrin päässä Panama Citystä. Viihtyisissä huoneissa on puhelin, satelliitti-tv, minibaari, hiustenkuivain ja langaton internet. Hotellissa on laaja allasalue, josta löytyy laguuninmainen uima-allas ja lastenallas. Muita palveluita on muun muassa pieni matkamuistomyymälä ja kirjasto. Kauniilla spa-osastolla on sauna, kuntosali ja erilaisia hoitoja.

San Blas

San Blasin saaristo sijaitsee Panamassa Karibian merellä lähellä Kolumbian rajaa. San Blasin saaristo koostuu 378 saaresta. 49 saarta on edelleen Kuna Intiaanien asuttama. Kuna Intiaaneilla on oma hallinto ja suurin osa Kuna Intiaaneista elävät kolmessa poliittisesti autonomisessa reservaatissa, comarcassa. Suurin yksittäinen comarca sijaitsee Kuba Yalan. Yhteisöjä johtaa sahila, joka on sekä henkinen että poliittinen johtaja. Tänä päivänä Kuna Yalalla on 49 yhteisöä. Kuna Yalan talous perustuu pääasiallisesti kalastukseen mutta intiaaneilla on myös pitkät perinteet kansainvälisestä kaupankäynnistä. Ruoka koostuu pitkälti kasveista, kookospähkinöistä sekä kalasta. Tärkeimpiä vientituotteita ovat kookospähkinät sekä hummeri. Matkailusta on myös kehittynyt tärkeä tulonlähde. Vaikka San Blas on vain 20 minuutin lentomatkan päässä Panama Citystä, vie San Blasin tunnelma sinut 20 vuotta ajassa taaksepäin.