Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Vietnam

Vietnam
Ho Chi Minh City, Mekong Delta ja Nha Trangin rannat

Vietnam  
Ho Chi Minh City | Mekong Delta | Nha Trang | Da Lat | Can Tho | Chau Doc

Vietnam

Pinta-ala
329 566 km²

Asukasluku
97 040 334 (07/2018)

Pääkaupunki
Hanoi

Väestö
84% vietnamilaisia, 2% kiinalasia, myös khmerejä

Kieli
Vietnam

Uskonto
Buddhalaiset 9,3 %, katolilaiset 6,7 %, hoa hao 1,5 %, cao dai 1,1 %, protestantit 0,5 %, muslimit 0,1 %, ei uskontoa 80,8 %

Hallitusmuoto
Kommunistinen kansantasavalta

Vietnam on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa. Vietnam on erittäin nopeasti kasvava ja mielenkiintoinen matkailukohde Aasiassa. Useita siirtomaavallan aikaisia rakennuksia on restauroitu romanttisiksi hotelleiksi ja majataloiksi. Kulkuyhteydet etelästä pohjoiseen sujuvat suht mutkitta lentäen, rautateitse sekä busseilla. Päänähtävyydet ovat etelästä Saigon (virallisesti Ho Chi Minh City), Cu Chissa sijaitsevat Vietkongin tunnelit, Mekong-delta sekä Phu Quocin, Mui Nen ja Nha Trangin rannat, maan keskiosissa silkkikaupankeskus Hoi An, Hue ja Perfume-joki sekä pohjoisessa Halong Bayn mahtavat kalkkikivikalliot, Sapan ympäristö vuoristoheimoineen ja Vietnamin historiallinen pääkaupunki Hanoi.

Kiehtova Vietnam on elämys kaikille aisteille.

Vietnam on erittäin nopeasti kehittyvä ja mielenkiintoinen matkailukohde. Ranskan Indokiinana tunnettu kohde sykähdyttää siirtomaavaikutteisella arkkitehtuurillaan sekä makuhermoja kutkuttavalla ruokakulttuurillaan. Maa on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa.

Ho Chi Minh City

Entinen Saigon – nykyään viralliselta nimeltään Ho Chi Minh City – on Vietnamin suurin, noin 7 miljoonan asukkaan kaupunki. Se on modernisoitunut viime vuosina nopeaa vauhtia, mutta uusien rakennusten maisemassa erottuvat edelleenkin Ranskan siirtomaavallan aikaiset rakennukset, kuten Notre Damen katedraali, vanha Saigonin posti sekä entinen Hotel de Ville. Dong Khoi -kadun varrella sijaitsee siirtomaatyylisiä hotelleja ja useita putiikkeja sekä gallerioita.

HOTELLIT

Hotel Vien Dong (3)

Ho Chi Minh Cityn keskustassa Ben Thanh marketin lähellä sijaitsee Vien Dong hotelli. Hotellin kaikki 120 huonetta on hyvinvarusteltuja. Huoneissa on kylpyhuone, kaapeli-tv, puhelin, ilmastointi ja minibaari. Lisäksi hotellin palveluihin kuuluu muun muassa pesulapalvelut, kauneushoitola, spa ja sauna, internetplavelut ja rahanvaihto sekä ravintolapalveluita.

Nha Trang

450 km Saigonista pohjoiseen sijaitsee Vietnamin suosituin merenrantalomakaupunki Nha Trang, jonka sydämessä riittää sykettä ympäri vuorokauden. Kaupunki on onnistunut pitämään ulkoisen kauneutensa kunnossa, vaikka asukkaita onkin 300.000 ja useat matkailijat löytävät tiensä sen rannoille. Vietnamilaisille epätyypilliseen tapaan mopoja ei hurjan paljon tapaa teillä. Kaupunkia reunustaa miltei 10 km pitkä pääranta, jonka vesi on lämmintä vuoden ympäri. Turkoosi merivesi on otollinen kalastamiseen, snorklaamiseen tai sukeltamiseen. Nha Trangin lähistöllä on myös saaria, joihin voit tehdä mielenkiintoisia päiväretkiä.

HOTELLIT

Ana Mandara Resort & Spa

Hotelli sijaitsee rauhallisella rannalla. Nha Trangin kaupunkiin on matkaa n. 2 km. Hotelli koostuu 17 erillisestä rakennuksesta, joissa kaikissa on kolme villa-tyyyppistä huoneistoa. Huoneissa on ilmastointi, oma terassi, tee/kahvinkeitin, tv, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on kaksi ravintolaa, baareja, kaksi uima-allasta, kylpylä, kuntosali, matkamuistomyymälä ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Can Tho

HOTELLIT

Ninh Kieu (3)

Kaikissa huoneissa varusteluun kuuluu kylpyhuone, kaapeli-tv, ilmastointi, puhelin ja minibaari. Hotellissa on lisäksi ravintola ja baari, uima-allas, kuntosali, sauna ja hieronta, pesulapalvelut sekä internet. Hotelli sijaitsee Can Tho -joen haarassa, saman nimisen kaupungin keskustan aluella.

Chau Doc

Kambodzan rajan tuntumassa, Mekong Deltalla sijaitseva kaupunki on 6 tunnin ajomatkan päässä Ho Chi Minh Citystä. Kaupunki sijaitsee lähellä Sam-vuorta, jonka juurella palvotaan Sam-vuoren neitoa. Alueella asustaa vietnamilaisia, khmerejä ja champoja, joiden kulttuurit elävät sopusoinnussa toistensa kanssa.

HOTELLIT

Chau Pho

Tämä pienehkö hotelli sijaitsee Chau Docin kaupungin keskustassa, lähellä ostosalueita ja nähtävyyksiä. Hotellin huoneissa on ilmastointi, safety-box, silitysmahdollisuus, minibaari sekä televisio. Hotellissa on ravintola, tenniskenttä, pesulapalvelut ja rahanvaihtomahdollisuus.