Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Thaimaa


Pohjoisen Thaimaan kulttuurikierros

Thaimaa  
Bangkok | Pitsanuloke | Sukhothai | Chiang Mai | Thatorn | Chiang Rai

Thaimaa
Pinta-ala
514 000 km²

Asukasluku
68 977 400 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Bangkok

Väestö
Kolme neljäsosaa väestöstä on etnisiä thaita. Thait jaetaan maantieteellisin ja etnisin perustein seuraaviin ryhmiin; keskiseen 36 %, thai-laoihin 32 %, pohjoiseen 8 % ja eteläiseen 8 %.

Uskonto
Thaimaan virallinen uskonto on Theravada-buddhalaisuus 94 %. Muslimeja on 5-6 %, kristittyjä 1 % ja hinduja vielä vähemmän.

Kieli
Thai

Valuutta

Baht (THB) 

Päätuotteet
Riisi, maniokki, sokeriruoko, elektroniikka

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Thaimaa on kaunis lomakohde jossa vallitsee trooppinen ilmasto. Maasta löytyy kauniita valkoisia hiekkorantoja, ystävällisiä ihmisiä ja herkullista ruokaa. Thaimaa on lomakohteena erittäin monipuolinen; matkailija voi virkistäytyä thaimaan saarilla ja rannoilla, tutustua suurkaupunkien vilkkaaseen elämään tai lähteä patikoimaan luontoon. Thaimaa on ennen ollut erityisesti reppureissaajien suosiossa, mutta on nyt kasvattanut suosiotaan mm. lapsiperheiden keskuudessa.

Thaimaa avasi rajansa 1.11.2021 suomalaisille matkailijoille. Vaatimuksena on kaksi koronarokotusta sekä enintään 72 tuntia vanha negatiivinen PCR-testitulos. Lisäksi maahansaavuttua tehdään uusi koronatesti, jonka tulos odotetaan omassa hotellissa. Uuden negatiivisen tuloksen saatua on vapaa kulkemaan ja matkustamaan normaalisti.

Bangkok

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on useammasta pikkukaupungista yhteen kasvanut metropoli, jonka koon vuoksi matka kaupungin laidalta toiselle voi helposti viedä puoli päivää. Tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuninkaallisin jalokivin koristeltu Royal Palace, Emerald Buddha, thai-perinteitä vaaliva Wat Pho -luostari sekä muinoin seikkailuretkilleen kadonneen silkkikeisari Jim Thompsonin talo sijaitsevat taksimatkan päässä Länsi-Bangkokin hotelleista. Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on valtavan kokoinen viikonlopputori, jossa myydään tavaraa laidasta laitaan. Matkailijoiden suosimia alueita ovat myös Silom ja Surawong -kadut, niiden välillä risteilevät sivukadut sekä Patpongin iltatori, baarit sekä yökerhot.

HOTELLIT

Asia Hotel Bangkok

Asia Hotel Bangkok sijaitsee hieman yli kolmenkymmenen kilometrin päässä Bangkokin kansainväliseltä lentokentältä, ostos- ja liikealueiden sekä viihdekeskusten läheisyydessä. Hotellissa on kaksi uima-allasta sekä sauna, ja hotellivieraiden viihtymisestä pitävät huolen useat ravintolat, joiden valikoima vaihtelee paikallisen keittiön erikoisuuksista kansainvälisen keittiön makuihin. Hotellin huoneissa on perusvarustelun lisäksi muun muassa tallelokero ja minibaari.

Chiang Mai

Pohjois-Thaimaa on aluetta, jossa ensimmäiset kuningaskunnat kukoistivat ja merkkinä tästä ovat alueelta löytyvät lukuiset mielenkiintoiset temppelit ja rauniot. Chiang Main kaupunki sijaitsee 700 km Bangkokista pohjoiseen, ja on vilkas pieni metropoli, jossa riittää aktiviteetteja niin thaimaalaisille kuin matkailijoillekin: jo pelkästään kaupungin alueelta löytyy yli 300 temppeliä ja kaupungin taustalla kohoava, 1676 m korkea Doi Suthep -vuori tarjoaa reittejä retkeilijöille. Ostoskeskukset, basaarit, baarit sekä ravintolat ovat yleensä auki myöhään asti.

HOTELLIT

Chian Mai Plaza Hotel (4)
Chian Mai Plaza Hotel (4)

Chiang Rai

Chiang Rai on Thaimaan pohjoisin maakunta ja on Lanna alkuperäiskansojen asuinseutua. Monet heimot noudattavat edelleen ikivanhoja tapojaan esimerkiksi pukeutumalla perinteisiin asuihin ja ovat tunnettuja mm. taidokkaista käsitöistään. Maakunta tarjoaa monia upeita nähtävyyksiä, kuten Wat Rong Khun, joka on kuin valkoinen satulinna ”Taru sormusten herrasta” sekä Mingmuang, joka on Chiang Rain vanhin temppeli. Chiangin alueella on valtavia tee viljelmiä, jonne voi käydä tutustumassa halutessaan.

Upean vehreät vuoristoiset maisemat houkuttelevat patikoimaan ja rikas kulttuuri jättää vierailijalle mieleenpainuvat muistot.

Maakunnassa sijaitsee myös Chiang Rai City, unelias maakuntakaupunki, jossa on rento, maanläheinen ilmapiiri. Kaupungissa näkyy myös vahvasti Lanna-kulttuuri temppeleiden, taiteen, kielen, ruokakulttuurin ja musiikin kautta.