Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Brasilia

Chapada Diamantina -kansallispuisto & Ilha Granden rannat - unohtamatta kahta suurinta
Salvador & Rio

Brasilia  
Salvador de Bahia | Chapada Diamantina / Lencois | Paraty | Ilha Grande | Rio de Janeiro

Brasilia
Pinta-ala
8 514 215 km

Asukasluku
211 715 973 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Brasilia

Väestö
55 % valkoisia, 38 % mulatteja, 6 % mustia

Kieli
Portugali

Päätuotteet
Tekstiilit, kengät, kemikaalit, teräs, appelsiinimehu, soijapavut, kana, kahvi, sokeri

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Brasilia on pinta-alaltaan Etelä-Amerikan suurin ja maailman viidenneksi suurin valtio. Asukkaita on n. 200 miljoonaa. Brasilialaiset ovat etniseltä taustaltaan intiaanien, Afrikasta kuljetettujen orjien sekä eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläisiä. Maasta on löydetty yli 700 alkuperäistä intiaaniheimoa pääasiassa Amazonin alueelta. Portugalin entisenä siirtomaana se eroaa kielellisesti muista Etelä-Amerikan valtioista. Musiikki ja tanssi on Brasiliassa läsnä joka paikassa. Brasilialaiset tietävät kuinka juhlia ja kuinka ilo otetaan irti elämästä. Rantakulttuuri on Brasiliassa aivan omaa luokkaansa. Viikonloppuisin rannoille kokoontuvat perheet, rakastavaiset parit, pallopelien pelaajat, auringonpalvojat, kaikki sulassa sovussa riippumatta yhteiskunnallisesta asemasta.

Salvador de Bahia

Brasilian ensimmäinen pääkaupunki, Salvador de Bahia, on nykyään Brasilian kulttuurin keskus sekä maan kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki on tunnettu vahvasta afrikkalaisesta perinnöstään, joka näkyy musiikissa, uskonnossa, tavoissa sekä ruoassa. Afrobrasilialaiset rytmit, candomble- uskonnon seremoniat, capoeira, hienot hiekkarannat sekä vesiputoukset - Bahian ja Salvadorin ympäristö tarjoaa tämän kaiken! Bahian karnevaalit ovat pienemmät ja vähemmän kaupalliset kuin Rio de Janeiron, mutta ovat brasilialaisten suosiossa. Koko koillisrannikko on tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan sekä Brasilian parhaiten säilyneistä ja restauroiduista siirtomaa-aikaisista rakennuksista sekä arkkitehtuurista.

HOTELLIT

Hotel Cruz do Pascoal (3)

Paraty

Paraty sijaitsee Riosta n. 300 kilometriä etelään Ilha Granden poukamassa ja oli aikoinaan vilkas satamakaupunki. Kaupunki on edelleen täynnä aitoa 1700-luvun tunnelmaa pienine toreineen ja hyvinsäilyneine valkoisine siirtomaataloineen, joiden ovet ovat maalattu hyvin kirkkailla väreillä. Paratya ympäröi upea luonto, jossa on myös useita vesiputouksia. Kaupungin vanhassa osassa on useita persoonallisesti sisustettuja ravintoloita, ja elävää musiikkia on tarjolla usein.

HOTELLIT

Pousada do Principe (3)

Ilha grande

Saari sijaitsee 150 km Rio de Janeirosta etelään. Upeiden hiekkarantojen ympäröimä, vuoristoinen saari tarjoaa upeat puitteet aktiiviselle luonto- ja rantalomalle. Saari on laajoilta osin asumaton. Saaren 100 hiekkarantaa, 2 yli kilometriin kohoavaa huippua sekä lukemattomat luontopolut takaavat loman monipuolisuuden. Lisäksi saarella on hyvät mahdollisuudet snorklaukseen, sukellukseen, kalastukseen sekä surffaukseen. Saarella voi nähdä erilaisia apinoita, papukaijoja, vesikilpikonnia, kaimaaneja, delfiinejä sekä jopa valaita.

HOTELLIT

Pousada Naturalia (3)

Pousada sijaitsee kauniilla paikalla, vain 60 metrin päässä rannasta. Posada sijaitsee luonnon läheisyydessä, kaupunkiin kävelymatkaa kertyy noin 15 minuuttia. Huoneissa on riippumatolla varustettu parveke, ilmastointi, minibaari ja safety-box. Pousadassa on lisäksi pieni ravintola.

Rio de Janeiro

'Jumala loi maailman kuudessa päivässä ja seitsemännen Hän pyhitti Riolle.' Näin sanovat kaupungistaan ylpeät riolaiset. Maan moderni pääkaupunki on 1960-luvulla perustettu Brasilia. Maan kiistatta tunnetuin kaupunki on kuitenkin Rio de Janeiro, joka on kiehtova sekoitus modernia city-kulttuuria, Copacabanan kiireettömiä hiekkarantoja, merta, kaupunkia ympäröiviä vuoria ja tietenkin sambaa. Kaupunki sijaitsee Guanabaran-lahden suulla, upealla kapealla kaistaleella, jyrkkien vuorten ja syvän sinisen meren välissä. Kaupunki on kasvanut 20km pitkäksi 6 miljoonan asukkaan sykkiväksi metropoliksi. Kaupunki on hurjien vastakohtien kaupunki. Favelat, slummit vuorilla, kaupungin ulkopuolella ja niiden köyhät asukit vastaan Copacabanan ultramuodikkaat yöeläjät yökerhojen rytmeissä, uljaat vuoret vastaan kiiltävät toimistotornit, hiekkarantojen kiireettömät auringonpalvojat ja pallonpelaajat vastaan juoksujalkaa kiitävät city-ihmiset hienoissa puvuissaan.

HOTELLIT

Windsor Plaza (3*)

Windsor Plaza -hotelli sijaitsee aivan Copacabanan rannan tuntumassa. Praia de Copacabana –ranta ja Rio Sul Mall –ostoskeskus sijaitsevat heti hotellin läheisessä tuntumassa. Sokeritolppavuori Pao de Acucar sijaitsee noin 2 kilometrin päässä hotellilta. Rentoutumiseen soveltuva suuri terassi tarjoaa upeat näkymät Flamingo Park –puistoon ja sen kauniisiin puutarhoihin. Hotellin varustukseen kuuluu mm. rahanvaihto mahdollisuus ja langaton internet. Sisällä huoneissa on internetyhteys, kaapeli-TV, ilmastointi, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Terassilla on ulkoilma uima-allas ja allasbaari, auringonottotuolit sekä mahdollisuus vierailla kuntosalilla. Tarjolla myös sauna ja hierontaa.

Hotellin www-sivu

 

Haluatko lisäpäiviä?

Rio de Janeiro

Morro de Sao Paolon saari

Buenos Aires

Buzios

 

---

Kohdemaihin on tarjolla myös suomenkielisen matkanjohtajan opastamia matkoja:

> Brasilia

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista


---

Tutustu myös osittain opastettuihin Argentiinan ja Brasilian Combo-matkoihin:
> Buenos Aires + jatkokohde alk. 1 590 €
> Rio de Janeiro + jatkokohde alk. 1 490 €