Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Etelä-Afrikka


Etelä-Afrikan safari, Kapkaupunki ja Garden Route

Etelä-Afrikka  
Pilanesberg | Franschhoek | Kapkaupunki | Knysna | Plettenberg Bay | Port Elizabeth

Etelä-Afrikka

Pinta-ala
1 219 912 km²

Asukasluku
56 463 617 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Pretoria

Kieli
11 virallista kieltä: zulu 24 %, xhosa 18 %, afrikaans 13 %, sepedi 9 %, englanti 8 %, setswana 8%, xitsonga 4 %

Uskonto
Kristityt, muslimit, hindut, perinteiset uskonnot ja animistit

Valuutta
Rand (ZAR)

Hallitusmuoto
Tasavalta

Etelä-Afrikka on villin luonnon ja safarien superkohde. Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä usvaisiin vuoriin, loistavista hiekkarannoista eläinrikkaisiin takamaihin ja erämaista hedelmällisiin viinialueisiin. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille; hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia kaupunkeja, villieläimiä, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä edullinen hintataso.


Pilanesberg

Pilanesbergin luonnonsuojelualue sijaitsee Pretorian luoteisosassa. Alue on syntynyt entisen tulivuoren kraatteriin. Tämän vuoksi alueella on harvinaisia kivityyppejä ja sen maaperä on uniikkia. Puisto sijaitsee kuivan Kalaharin autiomaan ja kosteamman ruohoaavikon välissä. Vaihtelevan kasvillisuuden ansiosta puistossa on erittäin monimuotoinen eläimistö ja kasvillisuus. Puistossa voi nähdä muun muassa rusosilmäbulbuli ja kyläbulbuli – lintuja, hyppyantilooppeja, ruskohyeenoja, seeproja, kirahveja, virtahepoja, krokotiileja, impaloita sekä eläinten "Big 5", johon kuuluu leijona, leopardi, sarvikuono, puhveli ja elefantti.Maastossa on syeniittikukkuloita, ruohotasankoja, rotkoja ja akaasiametsiä. Puisto on kooltaan hieman alle 600 km². Puiston tiet ovat hyväkuntoisia vaikka niitä ei ole päällystetty. Alueen sisällä on useita majoituspaikkoja ja muita palveluja. Puistossa on suuri tekojärvi Mankwe Dam sekä Thabayadiotso "The Proud Montain" eli "ylpeä vuori". Erilaiset värit, paikallisten asumukset ja maisemat tekevät puistosta erittäin valokuvauksellisen.

HOTELLIT

Black Rhino Game Lodge (4)

Majapaikka Black Rhino Lodge tarjoaa upeat puitteet tasokkaaseen safari-kokemukseen. Lodgessa on 14 tasokasta sviittiä joiden varusteluun kuuluvat minibaari, televisio, ilmastointi ja kaikissa kylpyhuoneissa on kylpyammeen lisäksi ulkoilmasuihku. Lodgen palveluihin kuuluvar myös muun muassa baari, ravintola ja uima-allas.

Franschhoek

Franschhoek on pieni kaupunki Western Capen provinssissa Etelä-Afrikassa. Kaupungin asukasluku on noin 15 000. Kaupunki syntyi vuonna 1688 ranskalaisten hugenottipakolaisten asetuessa alueelle. Franschhoek on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti yhtenä Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Tunnetuista viinitiloista kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Boschendal, Boekenhoutskloof, Rupert & Rothschild ja Dieu Donné.

Kapkaupunki

Kuuluisan Pöytävuoren juurella on varmasti yksi Etelä-Afrikan kauneimmista kaupungeista. Kaupungilla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Vireällä ja turvallisella Victoria ja Alfred Waterfront -alueella on erinomaisia hotelleja, värikkäät käsityöläismarkkinat, useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Voit tehdä retken Robben Islandin vankilaan, missä Nelson Mandela oli vangittuna. Kapkaupungin monet rantapoukamat ovat puhtaita ja ruuhkattomia. Retki ylös Pöytävuorelle on koettava, köysiradalla matkustaminen on hauskaa ja ylhäältä avautuvat maisemat ovat uskomattoman kauniita. Tutustuminen tunnettuun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan hemmottelee aisteja. Kaupunkia ympäröivä kaunis maaseutu ja viinialueet ovat helposti saavutettavissa. Kapkaupungissa on jokaiselle jotain.

HOTELLIT

Radisson Red Capetown (3+)

Radisson RED sijaitsee loistavalla paikalla, Victoria and Alfred waterfrontilla. Hotelli on moderni ja se yhdistää taidetta, musiikkia sekä muotia sisustuksessaan.
Hotellissa on ilmainen langaton Wifi- yhteys, ravintola, uima-allas sekä baari.
Huoneista löytyy muun muassa tallelokero sekä langaton Wifi- yhteys.

City Lodge V&A Waterfront (3)

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla aivan V&A Waterfrontin laidalla. Hotelli on äskettäin remontoitu ja huoneet ovat sisustettu merellistä teemaa noudattaen. Hotellin palveluihin kuuluvat kuntosali, uima-allas, kahvila, baari, pesulapalvelu, 24h vastaanotto sekä internetmahdol-lisuus. Hotellissa ei ole ravintolaa, mutta V&A Waterfreontilla niistä ei ole pulaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, puhelin, televisio ja kahvinkeitin.

Knysna

Knysna sijaitsee Garden routen varrella, ja on vehreä, rauhallinen kaupunki Outeniquan vuorten ja Intian valtameren välissä. Knysnan sydämessä sijaitsee 21 laguunia, joita monoliittikalliot suojaavat mereltä. Knysna on upea paikka sekä rentoutumiseen että luonnossa samoiluun. Knysnassa on mahdollisuus harrastaa mm. lintubongausta, benji- hyppyä, melontaa ja ratsastusta.

HOTELLIT

Protea Knysna Quays (3+)

Protea Knysna Quays sijaitsee hyvällä paikalla, meren äärellä Knysnan pienvenesatamassa, vain 500m päässä kaupungin keskustasta. Hotellissa on 123 tilavaa huonetta, joiden perusvarusteluun kuuluu satelliittitelevisio, ilmastointi, tallelokero, minibaari ja langaton verkkoyhteys. Huoneista avautuu näköala Knysnan laguunille. Hotellin palveluihin kuuluu muun muassa neljä ravintolaa, baari, uima-allas. Mahdollisuus myös hieronta- ja hyvinvointipalveluihin.

Plettenberg bay

Port Elizabeth

HOTELLIT

Kelwey hotel (4)

Kelwey-hotellilta avautuvat upeat näkymät Algoan lahdelle. Hotellissa on 36 luxus- huonetta ja 24 standardihuonetta. Huoneissa on terassi, tallelokero, ilmastointi, teen- ja kahvinkeittomahdollisuus, puhelin, kelloradio, televisio ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on a la carte- ravintola, uima-allas ja konferenssitilat.

 

Matkoja Etelä-Afrikkaan

> Etelä-Afrikan kiertomatka

> Etelä-Afrikka ja Kenian safari

> Safari, Kapkaupunki ja Rovos Rail

> Etelä-Afrikka, Lesotho, Swazimaa ja Mosambik

> Eteläisen Afrikan aarteet


Samankaltaisia matkoja

> Victorian putoukset, safari ja Kapkaupunki

> Namibia, Botswana ja Victorian putoukset

> Suuri eteläisen Afrikan kiertomatka

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Kapkaupungin jatkopäivät

• Krugerin safari

• Mosambikin rantapäivät

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.