Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Vietnam

Indokiinan kiertomatka
Kambodža, Laos ja Vietnam

Kambodža | Laos | Vietnam  
Phnom Penh | Siem Reap | Angkorin temppelialue | Luang Prabang | Kamu Lodge (Laosin maaseutu) | Hanoi | Lan Ha Bay

Kambodža
Pinta-ala
180 035 km²

Asukasluku
16 926 984 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Phnom Penh

Väestö
95% khmerejä

Uskonto
Buddhalaisuus 96 %, islam 2 %, muut 2 %.

Kieli
Khmer, kiina, englanti ja ranska

Valuutta
Riel (KHR) 

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Kambodžan kuningaskunta on nähnyt myrskyisiä aikoja vielä 1900-luvun loppupuolella. Rauha on palannut maahan Pol Potin vallan päätyttyä. Kambodža on yksi Kaakkois-Aasian mielenkiintoisimmista matkailukohteista. Sen uniikki khmer-kulttuuri on säilynyt vallitsevana kulttuurina huolimatta pitkistä rajoista naapurimaiden Vietnamin, Thaimaan ja Laosin kanssa. Khmer-valtakunta kukoisti angkorilaisen aikakauden aikana 800-1300 -luvuilla, jolloin sen imperiumi ulottui nykyisten Thaimaan, Laosin ja Vietnamin alueille. Tänä aikakautena rakennettiin myös maailman suurimmaksi ja näyttävimmäksi temppelialueeksi siteerattu Angkor. Kambodžan suosituimpia vierailukohteita ovat Siem Reap ja Angkor, Ton Le Sap -järvi, pääkaupunki Phnom Penh sekä etelärannikon rantakohde Sihanoukville.

Phnom Penh

Kambodzan pääkaupunkia Phnom Penhia on joskus siteerattu yhdeksi Kaukoidän kauneimmista kaupungeista, ja se on säilyttänyt vanhan karismansa. Phnom Penhin katuja koristavat edelleen Ranskan siirtomaavallan aikaiset rakennukset sekä temppeleiden korkeat katot. Kolmen joen varrelle levittäytyvä kaupunki on yllättävän rauhallisen tuntuinen, sillä vaikka se on aasialainen miljoonakaupunki, ovat matkailijat löytäneet sen vasta hiljattain.

HOTELLIT

Frangipani Royal Palace hotel (3*)

Frangipani Royal Palace -hotelli sijaitsee kivalla paikalla aivan elämää sykkivän joenvarren tuntumassa ja korttelin päässä kuninkaallisesta palatsista. Kattoterassilta aukeavat hienot näkymät kaupungin ylle. Hotellissa on uima-allas ja spa-palvelut.

Hotellin www-sivu

Siem Reap

Viime vuosien suosion mukana, ja uuden kansainvälisen lentokentän myötä Siem Reapiin on noussut useita kansainvälisen tason hotelleja. Suosiota tuo myös kaupungin päänähtävyys, 800–1300 -luvuilla rakennetun Angkorin kaupungin temppelit. Angkor autioitui 1400-luvulla siamilaisten hyökätessä sen kuningaskuntaan ja seuraavat neljä vuosisataa se verhoutui viidakon siimekseen. Vuonna 1860 ranskalainen naturalisti Henri Mouhot "löysi" tämän muinaisen khmer-imperiumin rauniot ja innoitti eurooppalaisia tiedemiehiä kokoamaan retkikuntia löytöretkille Angkoriin. Angkorin arvellaan olleen aikakautensa suurin metropoli, jossa eli arkeologien mukaan yli miljoona asukasta. Angkorin temppeleissä ja alueella on kautta aikojen asustanut munkkeja, jotka ovat huolehtineet temppeleiden kunnossapidosta.

HOTELLIT

Steung Siem Reap Hotel (3*)

Rakennus toimi hotellina jo 1920-luvulla ja on sittemmin uudistettu vanhaa ranskalaista siirtomaatyyliä kunnioittaen. Hotelli sijaitsee vanhassa ranskalaisessa korttelissa, torin läheisyydessä. Hotellissa on tällä hetkellä 76 huonetta, jotka kaikki ovat tyylikkäästi sisustettuja ja viihtyisiä. Hotellissa on myös baari ja ravintola, sekä uima-allas, kuntosali ja sauna.

Hotellin www-sivu

Angkorin temppelialue

Siem Reapin kaupungin päänähtävyys on 800 – 1300 -luvuilla rakennetun Angkorin temppelialue. Angkor autioitui 1400-luvulla siamilaisten hyökätessä sen kuningaskuntaan ja seuraavat neljä vuosisataa se verhoutui viidakon siimekseen. Vuonna 1860 ranskalainen naturalisti Henri Mouhot "löysi" tämän muinaisen khmer-imperiumin rauniot ja innoitti eurooppalaisia tiedemiehiä kokoamaan retkikuntia löytöretkille Angkoriin. Angkorin arvellaan olleen aikakautensa suurin metropoli, jossa eli arkeologien mukaan yli miljoona asukasta. Angkorin temppeleissä ja alueella on kautta aikojen asustanut munkkeja, jotka ovat huolehtineet temppeleiden kunnossapidosta. Tunnetuin alueen temppeleistä on Angor Wat -temppeli.

Laos
Pinta-ala
236 000 km²

Asukasluku
7 447 396 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Viantiane

Väestö
50 % lao loum, 30% lao theung, 10-20 % lao sung, 10-20 % thaimaalaisia

Uskonto
Buddhalaisia 58 %, heimouskontojen kannattajia 34 %

Kieli
Lao 

Valuutta
Kip (LAK 2) 

Hallitusmuoto
Demokraattinen kansantasavalta

Laos on syvien laaksojen halkoma vuoristoinen sisämaavaltio Thaimaan ja Vietnamin välissä. Mekong sivujokineen ja metsäiset vuorenrinteet hallitsevat harvaanasutun Laosin maisemaa. 1300-luvulla perustettu Lan Chang, miljoonien norsujen maa, hajosi 1700-luvulla kolmeksi ruhtinaskunnaksi, joista Siam sai ylivallan sata vuotta myöhemmin. Japanin ja Ranskan miehitysten jälkeen Laosista tuli Ranskan unioniin kuuluva, rajoitetusti itsenäinen kuningaskunta vuonna 1949 ja itsenäistyi kokonaan vuonna 1953. Laosin avattua porttinsa matkailulle se on noussut nopeasti monen matkaajan uudeksi suosikkikohteeksi Kaakkois-Aasiassa.

Luang Prabang

Luang Prabang oli Lang Xangin, eli nykyisen Laosin, kuningaskunnan pääkaupunki aina vuoteen 1545 asti. Pääkaupunki muutti Vientianeen varsinaisesti vasta vuonna 1975, Pathet Laon tullessa valtaan. Tänäkin päivänä kaupungissa on rauhallinen sekä rento tunnelma, jota Ranskan siirtomaavallan aikaiset rakennukset, kartanot sekä upeat temppelit ja Mekong-joen läheisyys korostavat.

HOTELLIT

Chitchareune Mouang Luang Hotel (3*)

Kauniilla paikalla sijaitseva hotelli on lyhyen etäisyyden päässä Talat Dalan torilta ja kaupungin keskustasta. Kaikissa hotellihuoneissa on kylpyhuone, ilmastointi, kaapeli-tv ja puhelin. Hotellin yhteydessä toiimii ravintola, baari ja kahvila, kuntosali, uima-allas ja hieronta sekä pesula.

Hotellin www-sivu

Kamu Lodge (Laosin maaseutu)

Kamu -ekolodge sijaitsee suuren Mekongjoen varrella Luang Prabangista pohjoiseen. Kamu Lodgella on 20 maanläheistä erillistä telttalodgea, jotka on rakennettu luonnonmateriaalein. Kaikissa telttalodgeissa on mukava patja, lämmin suihku, perinteinen kylpyamme, kivilattia ja oma kuisti tuolin kera. Aurinkopaneelit keräävät tarpeeksi voimaa pitääkseen lodgen sähköt ja tuulettimet yllä. Kamussa ruokailu tapahtuu paviljongeissa, kuten paikalliset kylän asukit tekevät. Ruoka on paikallista. Aamiaisen aikana tarjoillaan länsimaalaisille tuttuja ruokia. Lounas ja illallinen ovat laosilaista. Kamu Lodgessa on myös baari. Lodgella on lisäksi mahdollisuus perinteiseen hierontaan, bambupunontaan ja muihin aktiviteetteihin.

Luang Prabangista käsin on helppo tehdä Kamu Lodgelle yön yli kestävä retki. Luang Prapangista lähdetään aamulla veneellä Mekongia pitkin yläjuoksuun pohjoiseen päin. Matkan varrella vieraillaan Pak Ou -luolilla, jotka ovat alueen kyläläisten tärkeitä palvontapaikkoja. Lodgelle saavutaan keskipäivällä ja saavuttaessa nautitaan lounas. Lounaan jälkeen voi joko rentoutua tai kokeilla joitain paikan tarjoamista aktiviteeteista, kuten perinteistä kalastusta, riisin istutusta tai vaikkapa kullanhuuhdontaa Mekongjoella. Voit myös vierailla Kamu-kylässä tai kokeilla jousiammuntaa. Illalla järjestetään juhlaillallinen Kamu-heimon tapaan. Seuraavana päivänä aamiaisen ja lounaan jälkeen matkataan veneellä takaisin Luang Prabangiin.
Vietnam
Pinta-ala
329 566 km²

Asukasluku
98 721 275 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Hanoi

Väestö
84% vietnamilaisia, 2% kiinalasia, myös khmerejä

Kieli
Vietnam

Uskonto
Buddhalaiset 9,3 %, katolilaiset 6,7 %, hoa hao 1,5 %, cao dai 1,1 %, protestantit 0,5 %, muslimit 0,1 %, ei uskontoa 80,8 %

Hallitusmuoto
Kommunistinen kansantasavalta

Vietnam on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa. Vietnam on erittäin nopeasti kasvava ja mielenkiintoinen matkailukohde Aasiassa. Useita siirtomaavallan aikaisia rakennuksia on restauroitu romanttisiksi hotelleiksi ja majataloiksi. Kulkuyhteydet etelästä pohjoiseen sujuvat suht mutkitta lentäen, rautateitse sekä busseilla. Päänähtävyydet ovat etelästä Saigon (virallisesti Ho Chi Minh City), Cu Chissa sijaitsevat Vietkongin tunnelit, Mekong-delta sekä Phu Quocin, Mui Nen ja Nha Trangin rannat, maan keskiosissa silkkikaupankeskus Hoi An, Hue ja Perfume-joki sekä pohjoisessa Halong Bayn mahtavat kalkkikivikalliot, Sapan ympäristö vuoristoheimoineen ja Vietnamin historiallinen pääkaupunki Hanoi.

Kiehtova Vietnam on elämys kaikille aisteille.

Vietnam on erittäin nopeasti kehittyvä ja mielenkiintoinen matkailukohde. Ranskan Indokiinana tunnettu kohde sykähdyttää siirtomaavaikutteisella arkkitehtuurillaan sekä makuhermoja kutkuttavalla ruokakulttuurillaan. Maa on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa.

Hanoi

Hanoi on yksi Vietnamin kiehtovimmista kaupungeista, sillä siellä itäinen ja läntinen kulttuuri sekoittuvat unohtumattomaksi kokonaisuudeksi. Pääkaupunki Hanoi on kirkkaasti maalattujen temppeleiden, siirtomaa-aikaisten rakennusten, vilkkaiden kapeiden kujien, sekä vehreiden bulevardien kaupunki. Kaupunki on perustettu jo vuonna 1010, jolloin se tunnettiin Thang Longina. Vuosien saatossa kaupungin nimi on vaihtunut useita kertoja, kunnes siitä tuli Hanoi vuonna 1831. Kaupungin Henkinen sydän, The Temple of Literature, rauhallisine puutarhoineen ja paviljonkeineen tarjoaa miellyttävän hengähdyspaikan pääkaupungin sykkeestä.

HOTELLIT

May De Ville City Centre (3*)

May De Ville City Centre -hotelli on hyvätasoinen n. 80 huoneen hotelli Hanoin keskustassa. Hotelli on kävelymatkan päässä monista historiallisista kohteista.

Hotellin www-sivu

Lan Ha Bay

Lan Ha Bay sijaitsee Halong Bayn eteläpuolella Vietnamin pohjoisrannikolla. Alueeseen kuuluu yli 100 rantaa noin 400 saarella, joista suurin on Cat Ba -saari. Cat Ba saarella sijaitsee vehreä kansallispuisto salaisine luolineen ja korkeaksi kohoavine kalkkivuorineen. Lan Ha Bayn alueeseen pääsee tutustumaan risteilyn ohessa tai vuokraamalla veneen Cat Balta. Lan Ha Baylla on kuuluisaa naapurialuettaan, Halong Bayta, vähemmän matkailijoita sekä enemmän koskematonta maisemaa. Pieniltä rannoilta löytyy hyvä paikka niin uimiseen sinisillä vesillä kuin melontaan tai kalliokiipeilyyn suolaisessa meri-ilmassa. Eläimistä kiinnostuneille alueelta löytyy 400 lajia niveljalkaisia, 200 kalalajia, 500 nilviäistä ja harvinaisia koralleja. Onnekkaat matkailijat ovat bonganneet alueella myös hylkeitä ja delfiinejä.

HOTELLIT

Peony Cruise

Vuonna 2018 aloittanut Peony Cruise tarjoaa risteilyjä Vietnamin pohjoisrannikolla. Pioni merkitsee kunniaa ja vaurautta itämaisissa kulttuureissa ja laivavarustamolle se symboloi kuninkaallista elämystä. Risteilyllä pääsee kokemaan koskemattoman luonnon kauneuden täyden palvelun aluksella. Varustamon kaksi alusta kulkee Ha Long Bayn ja Lan Ha Bayn välillä. Peony Cruise oli ensimmäinen tätä reittiä tarjoava laivavarustamo. Aluksella on 20 hyttiä sekä ammattitaitoinen henkilökunta, joka tarjoaa tasokasta ja persoonallista palvelua koko risteilyn ajan.

Deluxe Balcony -hyteissä on yksityinen parveke, josta voitte nauttia kauniista maisemista. Hytit on koristeltu paikallisella käsityöllä ja jokaisesta hytistä löytyy ilmastointi, televisio, minibaari, tallelokero sekä internetyhteys.

Risteilyillä tarjottava ohjelma tutustuttaa matkustajat Halon Bayn kauniiseen luontoon ja kulttuuriin. Halong Bay on Unescon maailmanperintökohde ja se on valittu myös maailman seitsemän uuden ihmeen listalle. Aktiivisille matkustajille on sään salliessa tarjolla melontaa ja uimista. Taijita voi kokeilla auringonnousun aikaan. Lisämaksusta on mahdollista käydä hieronnassa ja kauneushoidoissa.

 

Samankaltaisia matkoja

> Halki Etelä-Amerikan

> Perun ja Bolivian kohokohdat

> Suuri eteläisen Afrikan kiertomatka

> Suuri Kuuban kiertomatka

 

Muita Aasian matkoja

> Suuri Borneon kiertomatka

> Suuri Vietnamin kiertomatka

> Suuri Myanmarin kiertomatka
> Kaakkois-Aasian aarteet


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Hanoi

• Halong Bay

• Sapa

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.