Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret

Madagaskarin rantaloma
Tsarabanjina ja Nosy Be

Madagaskar  
Tsarabanjina | Nosy Be

Madagaskar

Pinta-ala
587 040 km²

Asukasluku
26 955 737 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Antananarivo

Väestö
Kreoleja (malasialais–indonesialaisia), intialaisia, ranskalaisia

Uskonto
Perinteiset uskonnot 52 %, kristityt 41 %, muslimit 7 %

Kieli
Ranska, malagassi

Valuutta
Ariary (MGA)

Päätuotteet
Kahvi, vanilja, kookos, riisi, banaani, sokeri, karjatuotteet, tekstiilit, paperi, raakaöljy, turismi.

Hallitusmuoto
Tasavalta

Maantieteellisestä sijainnistaan huolimatta, on afrikkalaisen kulttuurin vaikutus saaren kulttuuriin ollut yllättävän vähäinen. Madagaskarilaisessa kulttuurista löytyykin enemmän vaikutteita Kaakkois-Aasiasta ja Intiasta. Tämä ei ole yllättävää, sillä saaren ensimmäiset ihmispopulaatiot saapuivat Indonesiasta ja Malesiasta noin 2000 vuotta sitten. Muutama vuosisata myöhemmin saaren löytäneet arabit perustivat myös kauppa-asemia saaren pohjoisrannikolle. Todisteet aasialaisvaikutteista ovat löytyneet mm. laivanrakennustekniikoista ja malagassin kielestä, josta on löydetty sanskritin elementtejä. Lähinnä hiekkarannoistaan tunnetulta saarelta löytyy myös vuoristoa, aavikkoa ja sademetsää. Ehkä juuri tästä syystä rautateitä löytyy vain saaren itäosista. Saarella on kuitenkin toimiva lentoliikenneverkosto.

Madagaskar on jokaisen luonnonystävän unelma – ihmeiden maa, joka takaa mieleenpainuvat matkailukokemukset.

Madagaskarin saarivaltio tarjoaa ainutlaatuisen eläimistönsä ja kasvillisuutensa lisäksi monipuolisen maisemien kirjon aina valkoisista hiekkarannoista vuorimaisemien kautta trooppisiin sademetsiin.

Tsarabanjina

Tsarabanjina on ainutlaatuinen paratiisisaari, joka sijaitsee Madakaskarin pääsaaren luoteispuolella, 60 kilometriä Nosy Be -saarelta. Neljän tähden Constance-ketjun hotelli Tsarabanjina omistaa koko saaren. Saarella ei ole koskaan kerralla enemmän ihmisiä kuin 25 bungalowin asukkaat ja hotellin henkilökunta, minkä vuoksi Tsarabanjinassa voi todella rentoutua rauhassa. Ilmasto on rantalomailulle suosiollinen ympäri vuoden. Saarella on oma aikansa, ja aikaeron vuoksi voit nauttia auringosta tunnin pidempään kuin muualla Madagaskarilla. Upeat rannat sekä monipuolinen luonto tarjoavat hienot puitteet esimerkiksi häämatkalle. Saarella on monipuoliset mahdollisuudet vesiurheiluun, kuten snorklaukseen, vesihiihtoon, lainelautailuun,purjehdukseen, kalastukseen ja sukellukseen. Hotelli järjestää myös retkiä lähisaarille.

HOTELLIT

Constance Tsarabanjina (5)

Neljän tähden Constance-ketjun hotelli Tsarabanjina omistaa koko saaren. Saarella ei ole koskaan kerralla enemmän ihmisiä kuin 25 bungalowin asukkaat ja hotellin henkilökunta, minkä vuoksi Tsarabanjinassa voi todella rentoutua rauhassa. Hotellissa on korkeatasoinen ravintola; hummeri-illallinen kahden kesken autiolla hiekkarannalla kynttilän valossa on unohtumaton kokemus! Rannalla palmujen alla sijaitsevat bungalowit on tehty käsin luonnonmateriaaleista. Bungaloweissa on terassi, merinäköala, kylpyhuone, wc ja hiustenkuivain. Jokainen villa on omanlaisensa ja luonnonläheiset bungalowit on nimetty saaren kasvien ja kalalajien mukaan.

Nosy Be

Nosy Be on Madagaskarin suurin saari ja tarkoittaa malagassin kielellä isoa saarta. Saari tarjoaa matkailijoille neitseellisiä rantoja, maalaishotelleja ja verkkaista elämänmenoa. Nosy Be soveltuukin parhaiten rentoutumiseen sekä vesiurheiluun – erityisesti sukellukseen. Saarelta löytyy useita ravintoloita.

Lähellä sijaitsee lukuisia pieniä saaria, joille voi tehdä päiväretkiä; Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia ja Nosy Mitsio. Hedelmällisellä saarella viljellään runsaasti erilaisia eksoottisia mausteita kuten kanelia, vaniljaa, pippuria ja sahramia sekä sokeriruokoa ja kahvia. Tuoksujen saarella viihtyy mainiosti myös ylang ylang -kukka, jonka esanssia käytetään lieventämään stressin aiheuttamia vaivoja, korkeaa verenpainetta sekä unettomuutta. Tämä lemmenkukka levittää tuoksullaan myös rakkautta ja empatiaa ympärilleen. Saaren suurin kaupunki Hellville sijaitsee suojaisassa lahdessa ja on nimetty entisen ranskan kuvernööri Admiral de Hell´n mukaan. Saarella on muutamia vanhoja siirtomaa-aikaisia rakennuksia; Hellvillen pääkadulla on pieniä putiikkeja sekä matkamuistomyymälä.

HOTELLIT

Hotel Amarina (4)

Hotelli Amarina on pieni neljän tähden hotelli. Hotellissa on elegantti ravintola ja rantabaari, jossa voi nauttia iltaisin upeasta auringonlaskusta.

Superior room: Superior-huoneet on sisustettu kirkkailla väreillä. Huoneesta avautuvat näköalat merelle. Huoneissa on oma terassi, kylpyhuone ammeineen, hiustenkuivaaja, erillinen wc, ilmastointi, tallelokero, teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet, minibaari sekä DVD-soitin.

Senior Suite: Sviitissä on erillinen olohuone sekä merinäköala. Huoneissa on oma terassi, kylpyhuone ammeineen, hiustenkuivaaja, erillinen wc, ilmastointi, tallelokero, teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet, minibaari sekä DVD-soitin.

Hotellissa on uima-allas, vesiurheilukeskus sekä sukellusmahdollisuudet.