Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Etelä-Afrikka


Etelä-Afrikan safari, Kapkaupunki ja Rovos Rail

Etelä-Afrikka  
Pilanesberg | Franschhoek | Kapkaupunki | Rovos Rail

Etelä-Afrikka

Pinta-ala
1 219 912 km²

Asukasluku
56 463 617 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Pretoria

Kieli
11 virallista kieltä: zulu 24 %, xhosa 18 %, afrikaans 13 %, sepedi 9 %, englanti 8 %, setswana 8%, xitsonga 4 %

Uskonto
Kristityt, muslimit, hindut, perinteiset uskonnot ja animistit

Valuutta
Rand (ZAR)

Hallitusmuoto
Tasavalta

Etelä-Afrikka on villin luonnon ja safarien superkohde. Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä usvaisiin vuoriin, loistavista hiekkarannoista eläinrikkaisiin takamaihin ja erämaista hedelmällisiin viinialueisiin. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille; hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia kaupunkeja, villieläimiä, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä edullinen hintataso.

Pilanesberg

Pilanesbergin luonnonsuojelualue sijaitsee Pretorian luoteisosassa. Alue on syntynyt entisen tulivuoren kraatteriin. Tämän vuoksi alueella on harvinaisia kivityyppejä ja sen maaperä on uniikkia. Puisto sijaitsee kuivan Kalaharin autiomaan ja kosteamman ruohoaavikon välissä. Vaihtelevan kasvillisuuden ansiosta puistossa on erittäin monimuotoinen eläimistö ja kasvillisuus. Puistossa voi nähdä muun muassa rusosilmäbulbuli ja kyläbulbuli – lintuja, hyppyantilooppeja, ruskohyeenoja, seeproja, kirahveja, virtahepoja, krokotiileja, impaloita sekä eläinten "Big 5", johon kuuluu leijona, leopardi, sarvikuono, puhveli ja elefantti.Maastossa on syeniittikukkuloita, ruohotasankoja, rotkoja ja akaasiametsiä. Puisto on kooltaan hieman alle 600 km². Puiston tiet ovat hyväkuntoisia vaikka niitä ei ole päällystetty. Alueen sisällä on useita majoituspaikkoja ja muita palveluja. Puistossa on suuri tekojärvi Mankwe Dam sekä Thabayadiotso "The Proud Montain" eli "ylpeä vuori". Erilaiset värit, paikallisten asumukset ja maisemat tekevät puistosta erittäin valokuvauksellisen.

Franschhoek

Franschhoek on pieni kaupunki Western Capen provinssissa Etelä-Afrikassa. Kaupungin asukasluku on noin 15 000. Kaupunki syntyi vuonna 1688 ranskalaisten hugenottipakolaisten asetuessa alueelle. Franschhoek on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti yhtenä Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Tunnetuista viinitiloista kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Boschendal, Boekenhoutskloof, Rupert & Rothschild ja Dieu Donné.

HOTELLIT

Le Quartier Francais (5)

Le Quartier Francais boutique hotelli sijaitsee Franschhoekin laaksossa, kauniin puutarhan ja upeiden maisemien ympäröimänä. Hotelli tarjoaa upeat puitteet nauttia lomasta viinitiloistaan kuuluisaksi nouseessa pikku-kaupungissa Franschhoekenissa. Hotellissa on mahdollisuus majoittua luxus-huoneissa tai sviiteissä, joissa osassa on oma uima-allas. Hotellin kaikki 17 huonetta/huoneistoa on sisustettu erilailla ja jokaisen huoneen perusvarasteluun kuuluu tallelokero, televisio, ilmastointi ja minibaari/jääkaappi. Hotellin muihin palveluihin kuuluu mm. ravintola, uima-allas, spa-palvelut ja lähettyvillä sijaitseva kuntosali.

Kapkaupunki

Kuuluisan Pöytävuoren juurella on varmasti yksi Etelä-Afrikan kauneimmista kaupungeista. Kaupungilla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Vireällä ja turvallisella Victoria ja Alfred Waterfront -alueella on erinomaisia hotelleja, värikkäät käsityöläismarkkinat, useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Voit tehdä retken Robben Islandin vankilaan, missä Nelson Mandela oli vangittuna. Kapkaupungin monet rantapoukamat ovat puhtaita ja ruuhkattomia. Retki ylös Pöytävuorelle on koettava, köysiradalla matkustaminen on hauskaa ja ylhäältä avautuvat maisemat ovat uskomattoman kauniita. Tutustuminen tunnettuun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan hemmottelee aisteja. Kaupunkia ympäröivä kaunis maaseutu ja viinialueet ovat helposti saavutettavissa. Kapkaupungissa on jokaiselle jotain.

HOTELLIT

Table Bay Hotel (5)

Hotelli sijaitsee Kapkaupungissa viihtyisällä Waterfrontilla tarjoten asiakkailleen tyylikästä ja tasokasta majoitusta. Hotellissa on yhteensä 329 huonetta, jotka kaikki ovat hyvin ylellisesti varusteltuja. Hotellissa on luonnollisesti ympärivuorokautinen huonepalvelu. Hotellissa asiakkaita palvelevat useat ravintolat sekä lounge-baarit. Lisäksi tarjolla on uima-allas, business center ja spa. Palvelu hotellissa on huippuluokkaa.

Rovos Rail

Tämä ylellinen juna lukeutuu hienoimpiin koko maailmassa. Rovos Railin 1900-luvun alkupuolelta peräisin oleva kalusto on romanttisen klassiseen tyyliin somistettu ja kuljettaa meidät läpi Botswanan kohti Pretoriaa. Matkustajilla on käytettävissään junan 45 hengen henkilökunta, joka on valmis toteuttamaan matkailijan pienimmänkin toiveen. Rovos Railin 16 vaunuun mahtuu ravintolavaunun, salonkivaunun ja kirjaston ohella 36 kahden hengen luksustason hyttiä joissa kaikissa on oma kylpyhuone ja ilmastointi. Kaiken ylellisyyden keskellä junan parhaita osastoja ovat kuitenkin näköalapaikat, joista avautuu uskomattomia ja joka hetki muuttuvia näköaloja. Vanhahtavaan ja eleganttiin tunnelmaan sopii myös se, ettei junassa ole radioita tai televisioita. Kännykkää tai kannettavaa tietokonetta ei saa käyttää yleisissä tiloissa, ainoastaan oman hytin suojissa.
Rovos Rail -matkallamme on täysihoito joka sisältää runsaan englantilaistyyppisen aamiaisen sekä lounaan ja illallisen ruokajuomineen. Ravintolavaunuissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja gourmet -aterioita ja parhaita eteläafrikkalaisia viinejä. Viktoriaanisen tunnelman ja ympäristön mukaisesti ruoka tarjoillaan posliinilautasilta ja ruokailuvälineet ovat aitoa hopeaa. Illalliselle tulee pukeutua ylellisen ilmapiirin mukaisesti.
Vaatetus: Junassa suosittelemme siistejä vaatteita päiväsaikaan, miehille esimerkiksi pitkiä housuja ja naisille polvipituista hametta/mekkoa tai siistejä pitkiä housuja. Illaksi on tapana vaihtaa hienompaan vaatekertaan. Miehille suosittelemme suoria housuja, puvuntakkia ja solmiota, naisille polvipituista hametta/mekkoa tai housupukua.
Tipit: Junamatkan aikana on tapana antaa juomarahaa noin 15 € päivä/hlö.

Pullman Suite 5*, Noin 7 neliömetrin kokoinen hytti on varustettu twin/double sängyillä jotka muuntautuvat päivän ajaksi mukaviksi sohviksi. Yleellisistä hyteistä löytyy myös oma kylpyhuone josta löytyy hiustenkuivaaja ja pistoke partakoneelle.

Deluxe Suite 5*, Noin 11 metrineliön kokoinen tilava hytti on varustettu twin/double sängyillä, loungella seka omalla kylpyhuoneella. Kylpyhuoneesta löytyy lämpimän suihkun lisäksi hiustenkuivaajat sekä pistoke partakoneelle.
Yleellisestä loungesta löytyy mukavan istuimen lisäksi kirjoitustaso, minibaari sekä tallelokero jonne voi jättää arvoesineitä niin halutessaan. Huonepalvelu toimii 24/7.

 

Matkoja Etelä-Afrikkaan

> Etelä-Afrikan kiertomatka

> Etelä-Afrikka ja Kenian safari

> Safari, Kapkaupunki ja Garden Route

> Eteläisen Afrikan aarteet

> Kapkaupunki ja Namibia

> Kapkaupunki, Namibia ja Victorian putoukset


Samankaltaisia matkoja

> Etelä-Afrikka, Lesotho, Swazimaa ja Mosambik
> Victorian putoukset, safari ja Kapkaupunki

> Namibia, Botswana ja Victorian putoukset

> Suuri eteläisen Afrikan kiertomatka

> Argentiina ja Brasilia

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Kapkaupungin jatkopäivät

• Krugerin safari

• Mosambikin rantapäivät

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.