Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Jordania


Jordanian kiertomatka – Ammanista Akabaan

Jordania  
Amman | Jerash | Kuollutmeri | Petra | Wadi Rum | Akaba

Jordania


Jordan Flag
Pinta-ala
89 342 km²

Asukasluku
10 820 644 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Amman

Kieli
Arabia

Uskonto
92 % on muslimeja ja 6 % kristittyjä

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Jordania sijaitsee Akabanlahden ja Kuolleenmeren rannalla. Maata asuttavat pääosin palestiinalaiset, beduiinit ja jordanialaiset. Maa on suurimmalta osilta karua erämaata, eikä luonnonvaroja ja eläimistöä juurikaan alueilla esiinny. Maassa käytetään laajalti aurinko -ja tuulienergiaa.

Amman

Maan pääkaupungissa Ammanissa on ollut asutusta 6500 vuotta eaa. Kaupunki on Jordanian suurin ja se toimii maan polittiisena ja kaupallisena keskuksena. Kaupunki on erinomainen tukikohta Jordaniaan tutustumiseen, sekoitus uutta ja vanhaa. Nähtävillä on paljon mielenkiintoisia kontrasteja ultra-modernien hotellien, ravintoloiden, taidegallerioiden, perinteisten käsityöläiskojujen ja kahviloiden välillä. Amman on jakaantunut kahteen osaan; islamilaiseen itäosaan ja vehreämpään, nykyaikaisempaan länsiosaan. Kaupunki sijaitsee Jordanian luoteisosassa ja tämä mäkien kaupunki on alun perin rakennettu 7 mäen päälle, joka näkyy kaupungissa suurina korkeuseroina. Vierailemisen arvoisia kohteita ovat mm. Ammanin roomalainen amfiteatteri, erilaiset taidegalleriat ja Jordanian museo. Kaupungissa on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joissa tutustua Jordanian herkulliseen ruokakulttuuriin. Ammanin kaupunki on siirtymävaiheessa muuttumassa hiljaisesta pikkukylästä kuhisevaksi metropoliksi.

HOTELLIT

Toledo Amman Hotel (3*)

Toledo Amman on hyvä perustason hotelli keskeisellä sijainnilla Ammanin keskustassa. Hotellissa on WiFi-yhteys, pesulapalvelu ja kuntokeskus.

Hotellin www-sivu

Kuollutmeri

Kuolleenmeren pinta on 408 metriä Välimeren pinnan alapuolella, joka tekee siitä maailman matalimman paikan. Nimi juontaa juurensa siitä että meressä ei elä ollenkaan kaloja. Ainoastaan bakteerit ja sienet selviytyvät suolaisessa elinympäristössä. Veden suolapitoisuus tuo uimareille mielenkiintoisen elämyksen, sillä sen pinnalla voi kellua helposti, kun taas uiminen ei onnistu juuri lainkaan. Kuolleenmeren ympäristö on tunnettu rentoutumispaikka, rannoilla on monia terveyshoitoloita ja kylpylöitä, sillä järvellä ja sen antimilla uskotaan olevan monia terveyttä edistäviä vaikutuksia; mineraalit ravitsevat ihoa, tehostavat verenkiertoa ja tuovat helpotusta esim. reumavaivoihin. Kylpylähoitojen lisäksi alueella voi tutustua esim. Khirbet Qumranin luoliin.

HOTELLIT

Dead Sea Spa Hotel (4)

Dead Sea Spa – hotelli sijaitsee upealla paikalla Kuolleenmeren rannalla. 277 ilmastoitua huonetta. Hotelli koostuu päärakennuksesta ja bungaloweista ja siellä on suuri ulkouima-allas ja oma ranta-alue. Hotellin yhteydesä oleva spa tarjoaa runsaasti erilaisia ihohoitoja, hierontoja ja mutahoitoja. Sisätilassa on myös suola uima-allas ja solarium. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi. Huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, puhelin, internet (maksullinen), TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, kahvin/teen keittomahdollisuus ja minibaari. Useita teema-ravintoloita.

Hotellin www-sivu

Petra

Petra on mystinen, historiallinen kaupunki joka sijaitsee Wadi Araban laakson itäpuolella sijaitsevassa solassa. Kaupunki on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1985. Kaupunkia on verrattu yhtä mielenkiintoisesti kohteeksi kuin esim. Kiinan muuria tai Machu Picchua, sillä 2007 se äänestettiin Uudet maailman 7 ihmettä – äänestyksessä yhdeksi voittajaksi. Petra on tunnettu mm. monimutkaisesta vesijohtojärjestelmästään joka toimii nestepaineella. Kaupungille tunnusomaista on myös roosanpunaisiin kallioseinämiin hakatut monumentit. Osa elokuvasta Indiana Jones ja viimeinen ristiretki on kuvattu Petrassa.

HOTELLIT

Petra Palace hotel (3*)

Petra Palace hotel sijaitsee Wadi Musan kylässä aivan Petran historiallisen kaupungin sisäänkäynnin tuntumassa. Hotellissa on uima-allas, ravintolapalvelut ja turkkilainen spa-osasto.

Hotellin www-sivu

Wadi Rum

Wadi Rumin hiekkakivestä-ja graniittikalliosta muodostuneessa laaksossa ja sen ympäristössä on ollut asutusta tuhansia vuosia. Lähes kaikki paikalliset Wadi Rumissa ja sen ympäristössä ovat alkuperältään beduiineja. Laakson uniikin luonnon ja kulttuurihistorian vuoksi hallitus julisti sen suojelualueeksi vuonna 1998. Näkemisen arvoisia kohteita ovat mm. Lawrence Spring, Khazali & Burrah kanjonit, Alameleh kaiverrukset, lukuisat hiekkadyynit ja kauniit auringonlaskut. Aktiviteettitarjonnassa on mm. kameli- ja hevosratsastusta, vaellusta ja kiipeilyä. Wadi Rumin laakso ja sen hiekkadyyneistä sekä hiekkakivikallioista koostuva alue on tullut tutuksi Lawrence of Arabia elokuvan majesteettisenä näyttämönä.

HOTELLIT

Captain's Desert Camp (aavikkotelttamajoitus)

Hotellin www-sivu

Akaba

Akaba on satamakaupunki Jordanian eteläosassa Israelin rajalla. Kaupungissa on noin 100 000 asukasta. Akaba on hieno kohde mm. sukellukseen ja rantalomailuun, Akabanlahti onkin tunnettu värikkäistä koralleistaan, kirkkaista vesistä ja pitkistä rannoista. Myös vesiaktiviteetteja kuten purjelautailua on mahdollista toteuttaa Akabassa. Kuuman päivän päätteeksi voi halutessaan rentoutua paikallisessa hamam -kylvyssä tai tehdä käsityö – ja mausteostoksia soukeissa. Ilmasto on miellyttävä ja lämmin lähes ympäri vuoden.

HOTELLIT

Marina Plaza (3+*)

Marina Plaza Aqaba sijaitsee kauniilla Tala Bayn alueella n. 15 km päässä Akaban kaupungista. Hotellilta on 250m matka rantaan ja se tarjoaa myös ilmaisen shuttle-bussin Akaban keskustaan. Hotellin palveluihin kuuluvat erilaiset vesiaktiviteetit ja hotellissa on kuntosali, uima-allas, WiFI-yhteys.

Hotellin www-sivu

 

Samankaltaisia matkoja

> Omanin kiertomatka

 

Haluatko lisäpäiviä?

Akaban rantapäivät
Israel

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

---

Räätälöimme matkan sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.