Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intia

Bhutanin vaellusmatka
Lumimiehen jäljillä

Bhutan | Intia  
Paro | Thimpu | Punakha | Delhi

Bhutan

Pinta-ala
47 000 km²

Asukasluku
766 397 (7/2018)

Pääkaupunki
Thimpu

Väestö
50% bhutia-heimoja, 35 % nepalilaisia heimoja, 15% muita heimoja

Uskonto

Bhutanin virallinen uskonto on Vajrayana-buddhalaisuus. Väestöstä noin kolme neljännestä on buddhalaisia ja neljännes hinduja. Kristityt ja uskontokuntiin kuulumattomat muodostavat alle prosentin kokoiset vähemmistöt.

Kieli
Dzonkha (virallinen), nhotia, nepali

Päätuotteet
Puutuotteet, hedelmät, riisi, maissi, maitotuotteet, kananmunat

Hallitusmuoto
Kuningaskunta

Bhutan on pieni kuningaskunta sijaiten Himalajan vuoristossa, itseään huomattavasti suurempien Intian ja Kiinan välissä. Paikallinen nimi maalle on "Druk Yul", joka tarkoittaa lohikäärmeiden maata. Maa oli pitkään suljettuna ulkomaalaisilta matkaajilta, mutta vähitellen avannut rajojansa 1970-luvun puolesta välistä lähtien. Aiemmasta sulkeutuneisuudesta johtuen maa on onnistunut säilyttämään oman identiteettinsä länsimaiden vaikutteilta.

Paro

Paro tunnetaan hohtavan valkoisesta linnoituksesta ja vihertävistä riisipelloista. Laakso on erinomaista viljelymaata ja ihmiset ovat keskimäärin vauraampia kuin muualla Bhutanissa. Laakso tuottaa valkoisen ja punaisen riisin lisäksi omenoita, mansikoita ja parsaa. Kaupungin ja yksi Bhutanin tärkeimpiä nähtävyyksiä on Paro Dzong.

HOTELLIT

Hotel Olathang (3)

Kaunis Hotel Olathang sijaitsee rauhallisella paikalla, luonnon ympäröimänä. Hotellin 59 huonetta on varustettu muun muassa puhelimella ja jääkaapilla.
Hotellissa myös ravintola, kahvila, pesulapalvelut ja rahanvaihtopiste.

Thimpu

Thimpu oli pienehkö kylä aina vuoteen 1961 saakka, jolloin se nimettiin maan pääkaupungiksi. Sen kerrotaan olevan ainoa pääkaupunki maailmassa, jossa ei ole liikennevaloja. Kaupunki sijaitsee metsäisessä laaksossa, Wang Chhu -joen rannalla. Idylliset viljelytilat alkavat heti kaupungin rajojen ulkopuolelta. Tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Trashi Chhoe Dzongin linnoitus, kansallinen kirjasto, perinteisen lääketieteen keskus, taidekoulu, kansantaiteen museo, sekä stupa, joka rakennettiin Bhutanin kolmannen kuninkaan muistoksi.

HOTELLIT

Druk Hotel (3)

Perinteinen ja elegantti bhutanilainen hotelli, jonka kaikki huoneet ovat varustettu kylpyhuoneella, ilmastoinnilla, televisiolla ja dvd soittimella, langattomalla internetillä sekä minibaarilla.
Hienostunut hotelli sijaitsee keskellä kaupunkia, lähellä historiallisia maamerkkejä ja kulttuurikeskuksia.

Punakha

Kauniilla Punakhalla on Bhutanin historiassa merkittävä sija: Punakhan luostarilinnoitus on merkkinä Bhutanin yhtenäisyydestä ja alue kokonaisuudessaan kuvastaa maan kulttuurin sydäntä. 1637 rakennetun linnoituksen lisäksi kiehtovia ovat myös esimerkiksi Khamsum Yuleyn temppelin sisäseinien symboliset maalaukset.

HOTELLIT

Hotel Zangto Pelri

Hotelli sijaitsee harjanteella, noin 5 km kaupungin yläpuolella. Hotellissa on 45 huonetta, joista valtaosa on erillisiä bungaloveja. Huoneet ovat tilavia ja perinteiseen tyyliin sisustettuja. Hotellissa on ravintola, baari, sekä uima-allas.

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 296 834 042 (07/2018)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Delhi

Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa. Delhi sai alkunsa Agrassa muinoin hallinneen Maharadjan muutettua valtakuntansa keskuksen hieman pohjoiseen. Tästä elävänä muisto-merkkinä ovat edelleen vanhaa kaupunkia reunustavat punaiset muurit.

HOTELLIT

Royal Plaza (4)

Hotelli sijaitsee New Delhin Business- korttelissa. Viihtyisässä hotellissa on 419 hyvin varusteltua huonetta, joissa mm. internetyhteys, sateliitti-TV, minibaari ja päivän lehdet huoneeseen tuotuna. Hotellissa on myös ravintola, baari, tee lounge, uima-allas sekä 24h huonepalvelu.