Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Tansania

Luksusmatka – Tansanian lentosafari
Tarangire, Ngorongoro ja Serengeti

Tansania  
Arusha | Tarangire | Ngorongoro | Serengeti

Tansania
Pinta-ala

945 087 km²

Asukasluku
58 552 845 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Dodoma

Väestö
99 % bantuja (130 eri heimoa), 1 % aasialaisia, eurooppalaisia ja arabeja

Kieli
Suahili, englanti (viralliset) sekä monia heimokieliä

Päätuotteet
Kulta, timantit, matkailu, kahvi, tee, puuvilla, tupakka ja pähkinät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Tansania on suurin valtio Itä-Afrikassa. Sen rajanaapureita ovat Kenia, Uganda, Ruanda, Burundi, Kongon Demokraattinen tasavalta, Sambia, Malawi ja Mosambik. Idässä Tansania rajoittuu Intian valtamereen. Tansania sai itsenäisyydensä vuonna 1961 ja liitti itsensä Sansibarin saareen vuonna 1964. Tämä lumoava Afrikan maa on monipuolinen yhdistelmä, villielämää, eksotiikkaa, savanneja, vuoria, järviä, historiaa sekä valkohiekkaisia rantoja. Tansaniasta löytyy jokaiselle jotakin.

Suurenmoiset safarit, tarunhohtoisen Sansibarin saaren hiekkarannat sekä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro. Tansaniasta löytyy jokaiselle unelmien matkakohde tai useampikin.

Safareilla pääset kohtaaman suuret eläimet ovat aivan kosketusetäisyydeltä, Kilimanjaro nousee safarialueiden keskeltä uljaana 5 895 metrin korkeuteensa ja Sansibarilla pääset nauttimaan hienon valkeiden hiekkarantojen ohella upean kirkkaista sukellusvesistä sekä rikkaasta kulttuurihistoriasta.

Arusha

Arushan kaupunki sijaitsee Pohjois-Tansaniassa Meru-vuoren kupeessa. Alueella vallitsee lämmin sää läpi vuoden ja kaupungin lähiympäristössä onkin monia maatiloja, jotka keskittyvät mm. kahvin, vehnän ja maissin viljelyyn. Arusha on yksi Tansanian kehittyneimpiä ja nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Arushan väestö koostuu suurimmaksi osaksi arusha- ja meru- heimoista.
Matkailijalle Arusha on ennenkaikkea portti safareille Pohjois-Tansanian kansallispuistoihin: Serengetiin, Lake Manyaraan, Tarangireen, Arushan kansallispustoon sekä Ngorongoron suojelualueelle. Arushaa voikin kutsua Tansanian ´safaripääkaupungiksi´ ja se on vilkas matkailijakeskus.

HOTELLIT

Arusha Coffee Lodge (5)

Arusha Coffee Lodge tarjoaa majapaikan rentoutumista varten joko ennen tai jälkeen safarin. Lodge sijaitsee Arushassa Meru-vuoren juurella, jota ympäröi smaragdinvihreät kahvipensaat. Mökki-tyyliset rakennukset toivottavat teidät tervetulleiksi ja tarjoavat tyylikkään ympäristön sekä laadukkaat peruspalvelut. Hotellin palveluihin kuuluu uima-allas, kauneushoitola sekä ravintola. Hemmottele itseäsi ja rentoudu kotoisassa Arusha Coffee Lodgessa. 

Tarangire

Tarangiren-kansallispuisto sijaitsee noin 1000 metrin korkeudessa, sen pinta-ala on 2600 km² ja se on vuonna 1970 perustettu. Tarangire on yksi Afrikan kauneimpia suojelualueita. Alue on kasvillisuudeltaan pääasiassa puu- ja pensas-savannia. Alueella elää suuria norsulaumoja, puhveleita, leijonia, gepardeja, leopardeja ja yli 500 lintulajia. Tarangiren puistoa halkoo Tarangire joki, jonka luokse villieläimet saapuvat juomaan pitkienkin matkojen takaa. Norsujensa lisäksi Tarangire on tunnettu valtavista apinanleipäpuistaan.

HOTELLIT

Tarangire Tree Tops (5)

Tarangire Treetops on monen lapsuuden unelma, sillä lodget ovat nimensä mukaisesti rakennettu puunoksille. Unelmanne odottavat teitä kirkkaan ja säkenöivän Afrikan taivaan alla. Jokaisesta lodgesta on uskomattoman hienot näkymät Tansanian savanneille. Hotellilla on myös uima-allas. Herätkää kauniiseen linnunlauluun, jättäkää ainoastaan jalanjälkenne ja ottakaa mukaanne muistonne Tansanian safareilta.  

Ngorongoro

Ngorongoro sijaitsee Tansanian pohjoisosassa, lähellä Kenian rajaa. Ngorongoron kraatteri sijaitsee Tansanian tuliperäisellä ylängöllä ja on osa Ngorongoron 8300 neliökilometrin kokoista suojelualuetta. Tämä Unescon maailmanperintökohde on perustettu Afrikan rikkaan luonnon, kasvi- ja eläinlajiston sekä alkuperäiskulttuurin säilyttämiseksi. Kattilan muotoinen jyrkkien seinämien reunustama 20 kilometrin leveä kraatterilaakso on tuliperäisyytensä ansiosta eläimistöltään ja kasvillisuudeltaan niin monipuolinen, että sitä kutsutaan leikillisästi "villieläinten supermarketiksi", jossa villieläimiä pääsee tarkkailemaan hyvinkin läheltä safariauton suojista.

HOTELLIT

The Manor at Ngorongoro (5)

The Manor at Ngorongoro sijaitsee Ngorongoron suojelualueen lähellä ja tarjoaa eleganttia asumista yksityisellä kahvitilalla. Kartanolta aukeaa upeat näkymät laaksoon ja sen rakenne on arkkitehtuuriltaan eksoottinen, afro-eurooppalainen. Valkoiset seinät sekä sen koristelut päätykolmiot loistavat eksoottiesien puiden keskellä. Omalta terassilta voi nauttia kullankeltaisista auringonlaskuista ja nauttia illallista kartanon ravintolassa. 


Serengeti

Serengeti on Tansanian kuuluisin ja suurin kansallispuisto. Sen 14 763 neliökilometriä ulottuvat aina Kenian puolelle Masai Maran suojelualueeseen asti. Serengetin luonto vaihtelee Kong-kallioiden täplittämästä heinäsavannista tiheään pensassavanniin ja edelleen majesteettisen puusavanniin, jota hallitsevat akaasiat, kuumepuut ja apinanleipäpuut. Heinäsavanni on tasaisuudessaan kuin valtameri, jonka näkymät siintävät kauas horisonttiin. Eläinlajien kirjo Serengetillä on valtava; villieläinten vaellus vehreämpien laidunmaiden perässä on vilkkainta sadekauden aikaan joulukuusta toukokuuhun. Serengeti on erityisen kuuluisa leijonistaan, gepardeistaan, seeproistaan sekä laajoista kirahvilaumoistaan. Myös hyeenojen, norsujen, Thomsonin sekä Grantin gasellien, gnuantilooppien, impaloiden ja puhveleiden kohtaaminen on hyvin todennäköistä.

HOTELLIT

Serengeti Migration Camp (5)

Serengenti Migration Camp on afrikkalaista luksus-telttamajoitusta  parhaimmillaan. Jokaista telttaa ympäröi veranta, josta voit bongailla ja kuunnella eläimiä ympäri vuorokauden. "Pääteltta" on rakennettu moneen kerrokseen, josta yhdessä on uima-allas, toisessa ravintola ja korkeimmalta vielä upeat näkymät joelle ja kauas horisonttiin. Serengeti Migration Camp:ssä todella pääset nauttimaan villieläinten maailmasta.