Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta
Santo Domingo ja Punta Cana

Dominikaaninen tasavalta  
Santo Domingo | Punta Cana

Dominikaaninen tasavalta

Pinta-ala

48 730 km²

Asukasluku
10 499 707 (7/2020)

Pääkaupunki
Santo Domingo

Kieli
Espanja

Päätuotteet
Maatalous, palvelut, teollisuus. Merkittävimmät luonnonvarat ovat nikkeli, hopea ja kulta. Suurimpia vientituotteita ovat näiden lisäksi myös sokeri, kahvi, kaakao ja tupakka.

Hallitusmuoto
Tasavalta

Dominikaaninen tasavalta on pinta-alaltaan ja asukasluvultaan toiseksi suurin Karibianmeren valtioista. Ensimmäiset asukkaat, tainot saapuivat saarelle Länsi-Venezuelan alueelta. Taudit, siirtomaapolitiikka ja sodankäynti espanjalaisia vastaan romahduttivat taino-intiaanien lukumäärän noin miljoonasta alle tuhanteen muutamassa vuosikymmenessä. Kolumbus saapui saarelle vuonna 1492 ja perusti Santo Domingon, Amerikoiden vanhimman espanjalaiskaupungin 1496. Saarta hallinnoivat Espanja ja Ranska, jotka toivat saarelle tuhansia orjia Afrikasta. 70 vuoden taistelun jälkeen ranskalainen siirtomaa- alue, saaren länsipuoli itsenäistyi ja muodostui uuden maailman ensimmäinen afroamerikkalainen tasavalta Haiti. Haiti otti vallan espanjalaisilta myös saaren itäpuoliskolla. Dominikaaninen tasavalta itsenäistyi haitilaisten vallasta 27. helmikuuta 1844. Ensimmäiseksi presidentiksi nousi Pedro Santana.

Dominikaaninen tasavalta on vuoristoinen maa. Korkein vuorijono on Central Mountains, jolla sijaitsee Karibian korkein vuori Pico Duarte (3175 m). Saarella on myös Karibian matalin kohta Enriquillo-järvi (-46 m) Haitin rajan lähellä. Lukuun ottamatta maan keskiosan vuoristoalueita lämpötila pysyy 28 ´C paikkeilla ympäri vuoden. Saarella vallitsee trooppinen ilmasto.

Maassa on yli 25 upeaa golfkenttää ja se on useasti valittu Karibian alueen ja Latinalaisen Amerikan parhaaksi golfkohteeksi. Huippukenttien lisäksi Dominikaanisessa tasavallassa vierailevaa hemmottelevat lukuisat tasokkaat hotellit, maan koskematon luonto, tyylikkäät kaupungit sekä viehättävät kylät täynnä lämpöä ja ystävällisiä ihmisiä.

Dominikaaninen tasavalta on monipuolinen Karibian helmi

Laskeudut Karibian lämpöön joko suoraan pastellinsävyiseen rantakohteeseen tai upeaan, koloniaaliseen pääkaupunkiin Santo Domingoon. Maan sisäinen hyvä tieverkosto vie sinut paratiisirannalta vuoristoon tai luonnonpuiston rauhasta Santo Domingon vanhaan kaupunkiin muutamissa tunneissa. Majoitusvaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotakin: Maassa on kattava tarjonta niin isoja all-inclusive hotelleja kuin pienempiä kaupunki- tai rantahotelleja. Kylillä tuoksuu sikari, laseissa rommi ja kaduilla soi mm. bachata ja merengue. Iloinen hymy kutsuu sinutkin mukaan tanssiin!

Santo Domingo

Santo Domingo on perustettu 1400-luvun lopussa, ja näin se on myös ensimmäinen eurooppalaisten Amerikkaan perustama kaupunki. Nähtävyyksiä Santo Domingossa ja kaupungin lähialueilla ovat esimerkiksi Los 3 Ojos -tippukiviluolat, Kristoffer Kolumbuksen muistoksi rakennettu Faro a Colón -monumentti, Santa María la Menor -katedraali sekä Panteón Nacional -rakennus.

HOTELLIT

Hotel Conde de Penalba (3)

Hotelli sijaitsee kolonialaisessa kaupungissa Santo Domingossa. Koloniaalis-tyyli näkyy myös hotellin arkkitehtuurissa. Kuuluisat nähtävyydet mm. Kolumbuksen-puisto ja Amerikan ensimmäinen katedraali sijaitsee aivan hotellin läheisyydessä. Hotel Conde de Penalbasta on panoraama näkymä kaupungin 1500-luvun historiallisiin monumentteihin. El Conde kahvila/ravintolassa on kansainvälinen ruokalista ja sieltä saa upeaa Dominicalaista kahvia.  Kaikissa huoneissa on ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja, tallelokero ja Wi-Fi. 

Punta Cana

Punta Cana sijaitsee Dominikaanisen itäisessä kärjessä, ja on tunnettu kauniista rantahiekoistaan sekä lomaresorteistaan. Punta Cana on ollut matkailijoiden suosiossa aina 1970-luvulta asti, ja lisäarvoa alueelle tuovat esimerkiksi lukuisat golf-viheriöt. Alueelle saapuvilla matkailjoilla on mahdollisuus myös esimerkiksi monenlaiseen vesiurheiluun.

HOTELLIT

Dreams Punta Cana Resort (3)

Itäisessä osassa Dominikaanista tasavaltaa sijaitseva all inclusive luksus-resortti tarjoaa rauhaa ja lumoavia maisemia, aktiviteetteja moneen makuun (mm. uima-allas, poreallas, snorklausta, melomista, ranta-lentopalloa, joogaa, kasino, ulkoilmaelokuvia), useita ravintoloita, ympärivuorokautisen huonepalvelun sekä tyylikkäästi sisustetut huoneet. Huoneissa parveke tai terassi, satelliitti-tv, kahvinkeitto mahdollisuus, kylpytakit, hiustenkuivaaja, silitysrauta, ilmastointi sekä safety box.

TÄSTÄ HOTELLIN WWW-SIVUILLE