Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Oman


Sukellusmatka Omanin Masqatissa

Oman  
Masqat

Oman
Pinta-ala
309 500 km²

Asukasluku
5 106 626 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Muscat

Väestö
Arviolta 1,34 miljoonaa Omanin asukkaista on ulkomaalaisia. Omanin etnisiä ryhmiä ovat arabit, balutšit, eteläaasialaiset (intialaiset, pakistanilaiset, srilankalaiset, bangladeshilaiset) ja afrikkalaiset.

Kieli
Virallinen kieli on arabia ja englantia puhutaan yleisesti. Muita Omanissa tavattavia kieliä ovat esimerkiksi hindi, urdu, suahili ja ranska.

Uskonto
Islam on Omanin valtionuskonto, ja valtaosa Omanin väestöstä on ibadi-muslimeja. Omanissa on ibadi-muslimien lisäksi muun muassa hinduja, kristittyjä ja shiia- ja sunni-muslimeja. Omanilaiset ovat yleisesti suvaitsevaisia muita uskontoja kohtaan.

Hallitusmuoto
Oman on monarkia, jonka valtionpäämies on sulttaani.

Arabian niemimaan kaakkoiskärjessä sijaitseva Oman rajautuu lounaassa Jemeniin, lännessä Saudi-Arabiaan ja luoteessa Arabiemiraattien liittoon. Maan itäpuolella sijaitsevat Arabianmeri sekä Omaninlahti. Persialaiset hallitsijasuvut vaikuttivat Omanissa 500-luvulla, ja islam levisi alueelle vuosisata myöhemmin. Monia satamakaupunkeja hallitsivat portugalilaiset 1500-luvulla, ja maa itsenäistyi vuonna 1650. Merkittävien meriyhteyksiensä vuoksi Omanin vaikutuspiiri on ulottunut aina Aasiaan ja itäiseen Afrikkaan asti. Oman kiehtoo matkailijoita erityisesti rikkaan historiansa ja vaikuttavan luonnonkauneutensa vuoksi. Oman tiedetään myös turvallisena kohteena, jossa infrastruktuuri toimii sujuvasti.

Masqat

Rannikolla Omanin koilliskärjessä sijaitseva Masqat (ent. Muscat) on Omanin pääkaupunki, jonka nimi merkitsee ankkuripaikkaa. Kaupungin satamalla onkin strategisesti tärkeä sijainti Persianlahden ja Intian valtameren välissä. Masqatia ovat aikojen saatossa hallinneet niin persialaiset, portugalilaiset kuin ottomaanitkin, ja kaupunki on ollut vaikutusvaltainen aina Itä-Afrikassa ja Sansibarilla asti. Suurten pilvenpiirtäjien sijaan Masqat tarjoaa vierailijoille perinteisempää rakennustyyliä edustavan kohteen, jossa tärkeitä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi portugalilaisten 1500-luvulla rakentamat Al Jalalin sekä Al Miranin linnoitukset. Omanin kenties merkityksellisin moskeija, Sultan Qaboos Grand Mosque, on perinteiseen tyyliin rakennettu, mutta valmistunut vasta vuonna 2001. Masqatin vanhassa kaupunginosassa kiehtova vierailukohde on esimerkiksi paikallinen tori, jonka valikoimaan kuuluvat niin ruoka kuin matkamuistotkin.

HOTELLIT

Shangri La Al Waha (4*)

Vuoristotaustaa vasten sijaitsevalla ja Omaninlahdelle näkymät tarjoava Shangri La Al Waha lomakeskus koostuu kolmesta hotellista joihin kuuluu uima-altaat ja omat rannat. Shangri-Lan spa tarjoaa 12 hoitohuonetta sekä saunoja ja höyrysaunoja.

Hotellialueella on tenniskenttä, kuntokeskus ja ilmainen WiFi on käytettävissä kaikissa lomakeskuksen tiloissa. Lomakeskus voi järjestää aavikkosafareita, veneretkiä sekä retkiä läheisille historiallisille kohteille. Muscatin keskusta on 15 minuutin ajomatkan päässä.