Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Tansania

Sukellusmatka Tansaniassa
Mafia Island

Tansania  
Dar Es Salaam | Mafia Island | sukellus Mafialla

Tansania
Pinta-ala

945 087 km²

Asukasluku
58 552 845 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Dodoma

Väestö
99 % bantuja (130 eri heimoa), 1 % aasialaisia, eurooppalaisia ja arabeja

Kieli
Suahili, englanti (viralliset) sekä monia heimokieliä

Päätuotteet
Kulta, timantit, matkailu, kahvi, tee, puuvilla, tupakka ja pähkinät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Tansania on suurin valtio Itä-Afrikassa. Sen rajanaapureita ovat Kenia, Uganda, Ruanda, Burundi, Kongon Demokraattinen tasavalta, Sambia, Malawi ja Mosambik. Idässä Tansania rajoittuu Intian valtamereen. Tansania sai itsenäisyydensä vuonna 1961 ja liitti itsensä Sansibarin saareen vuonna 1964. Tämä lumoava Afrikan maa on monipuolinen yhdistelmä, villielämää, eksotiikkaa, savanneja, vuoria, järviä, historiaa sekä valkohiekkaisia rantoja. Tansaniasta löytyy jokaiselle jotakin.

Suurenmoiset safarit, tarunhohtoisen Sansibarin saaren hiekkarannat sekä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro. Tansaniasta löytyy jokaiselle unelmien matkakohde tai useampikin.

Safareilla pääset kohtaaman suuret eläimet ovat aivan kosketusetäisyydeltä, Kilimanjaro nousee safarialueiden keskeltä uljaana 5 895 metrin korkeuteensa ja Sansibarilla pääset nauttimaan hienon valkeiden hiekkarantojen ohella upean kirkkaista sukellusvesistä sekä rikkaasta kulttuurihistoriasta.

Dar Es Salaam

Dar es Salaam on Tansanian suurin kaupunki pinta-alalla ja asukasluvulla mitattuna. Kaupunki oli ennen 1800-luvun puoltaväliä yksi monista vaatimattomista kalastajakylistä Itä-Afrikan rannikolla. Zanzibarin Sulttaani Sayyyid Majid päätti kehittää kylästä suuren sataman ja kauppakaupungin ja nimesi sen Dar es Salaamiksi, joka on arabiaa ja tarkoittaa ´Rauhan satamaa´. Sulttaanin kuoltua kaupungin kehitys pysähtyi. Vasta 1880-luvulla kaupunki heräsi jälleen uuteen kukoistukseen kristittyjen lähetyssaarnaajien ottaessaan sen asemapaikakseen lähtiessään lähetystyöhön Sansibarilta Manner-Afrikkaan ja siirtomaahallinnon siirtäessä sinne toimintansa. Tämän jälkeen Dar es Salaam on ollut kiistatta Tansanian poliittinen ja taloudellinen pääkaupunki, vaikka viralliseksi pääkaupungiksi nimettiinkin Dodoma vuonna 1973. Nykyajan Dar es Salaam henkii siirtomaa-ajan historiaa ja itämaista tunnelmaa. Matkailijalle kaupunki tarjoaa historiallisia rakennuksia, hyviä rantoja kaupungin lähiympäristössä, kauppoja ja markkinoita sekä hyvät palvelut, suuren matkustajasataman ja paljon ravintoloita.

HOTELLIT

New Africa Hotel (3)

Tämä tasokas hotelli sijaitsee Dar Es Salaamin keskustassa matkustajasatamaa vastapäätä. Hotellin palveluihin kuuluvat Thai-ravintola, jossa tarjolla kansainvälinen a-la-carte menu sekä coctail-baari. Hotellissa on 119 hyvätasoista huonetta , joissa kaikissa oma kylpyhuone ja suihku, televisio, teen-/kahvinkeitin, minibaari, puhelin ja kirjoituspöytä.

Mafia Island

Mafia saari sijaitsee Tansaniassa Sansibarin eteläpuolella. Saari hurmaa matkailijan ystävällisillä ja iloisilla asukkaillaan, upeilla koralliriutoilla, pitkillä hiekkasärkillä, laguuneilla ja valkeilla hiekkarannoilla. Saaren edustalla on Tansanian ensimmäinen merikansallispuisto. Vähäisten turistivirtojen ansiosta saaren luonto on säilynyt koskemattomana. Mafia saari sopii erityisesti matkailijoille, jotka haluavat pois kaikista arjen kiireistä. Monet tulevat saarelle hyvien sukellusmahdollisuuksien vuoksi, mutta Mafia tarjoaa myös paljon muuta. Matkailija voi nauttia upeista rannoista, snorklata, bongailla lintuja, meloa, surffata, purjehtia paikallisilla veneillä, kalastaa ja tutkia 1700-luvun rakennuksien raunioita.

Sukellus Mafia saarella:
Mafia saari tunnetaan erittäin hyvänä sukelluskohteena ja sen riutat ovat eläimistöltään tutkitusti yksiä maailman rikkaimmista. Sukeltaessa voi ihailla muun muassa pehmeitä ja kovia koralleja, kaikenkokoisia värikkäitä kaloja, sienieläimiä ja merimakkaroita. Kalalajeja, kuten barracudia, säppikaloja, lentokaloja ja papukaijakaloja on alueella runsaasti. Mafia tunnetaan myös valashaista, joita tavataan alueen vesissä marraskuusta maaliskuulle. Valashait ovat kooltaan suurin hailaji ja ne ovat samalla maailman suurimpia kaloja. Valashait ovat lempeitä jättiläisiä, eivätkä ne yleensä häiriinny sukeltajista.

HOTELLIT

Shamba Kilole Eco Lodge (3)

Shamba Kilole Eco Lodge sijaitsee lähellä Cholen lahden Mafian merisuojelualuetta. Matka autolla Kilindonista lodgelle kestää noin 30 minuuttia. Shamba Kilole Eco Lodge on ensimmäinen eko-lodge Mafia saarella. Hotellilta on upeat näkymät Intian Valtameren ja saaren yli. Lodgella on kolme tunnelmallista sviittiä ja kolme kodikasta majaa, joiden sisustukseen on käytetty afrikkalaisia puuhuonekaluja. Huoneet ovat varustettu tuulettimella mutta niissä ei ole ilmastointia. Alueella on hyvät aktiviteettimahdollisuudet mm. sukellusta, kalastusta, kävelyä ja valaiden katselua (ainoastaan valassesonkina). Hotellin palveluihin kuuluu mm. uima-allas ja ravintola, jossa tarjoillaan kaikenlaisia ruokia herkullisesta italialaisesta keittiöstä maukkaaseen afrikkalaiseen keittiöön.


Sukellus Mafialla

Mafian saaristo koostuu yhdestä isosta saaresta ja monista pienemmistä saarista. Mafialla on yleensä 25-30 metrin näkvyys ja veden lämpötila on lähemmäs 30 astetta. Mafialta löytyy hyviä spotteja sekä aloittelijoille että kokeneemmillekin sukeltajille. Alueella on tunnistettu 48 eri korallilajia ja yli 400 kalalajia. Alueen kuuluisin sukellusspotti on Chole Bay, jonka kauniissa värimääailmassa sukelletaan ympärivuoden. Chobe Bayn seinämäsukellukset ovat 5-27 metriä syviä. Mafialla on myös hyvät mahdollisuudet spotata valashaita. Yleisesti parhaat sukelluskuukaudet ovat loka-maaliskuu, mutta loka- ja marraskuu ovat ehdottomasti parhaat kuukaudet spotata nämä 4-12 metriset mereneläimet.