Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret


Sri Lanka ja Malediivit

Sri Lanka | Malediivit  
Negombo | Dambulla | Kandy | Peradeniya | Yalan kansallispuisto | Colombo | North Male

Sri Lanka
Pinta-ala
65 610 km²

Asukasluku
22 889 201 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Sri Jayewardenepura Kotte on Sri Lankan hallinnollinen pääkaupunki. Maan suurin kaupunki Colombo tunnetaan kuitenkin kaupallisena pääkaupunkina.

Väestö
Pääryhmät ovat singaleesit 75 % ja tamilit 18 %.

Uskonto
Buddhalaisuus 69 %, Islam 7,6 %, hindulaisuus 7,1 %, kristinusko 6 %, 10 % määrittelemättömiä.

Kieli
Sri Lankan virallisia kieliä ovat: sinhaleesi, jota puhuu 74 % väestöstä sekä Tamili, jota puhuu 18 %. Englanti on yleisesti käytetty, erityisesti valtion hallinnon käyttämä kieli.

Päätuotteet
Tekstiilit ja vaatteet, tee, kumi, kookos

Hallitusmuoto
Sosialistinen tasavalta

Sri Lanka sijaitsee Intian eteläisen kärjen itäpuolella Intian valtameressä. Se on houkutellut matkaajia vuosisatojen ajan monipuolisine maisemineen, palmurantoineen ja historiallisine monumentteineen. Saaren mainetta on kuitenkin vahingoittanut pitkään jatkuneet jännitteet ja väkivaltaisuudet saaren suurimpien etnisten ryhmien, singaleesien ja tamilien välillä johtaen sisällissotaan vuonna 1983. Yli 25 vuoden väkivallan jälkeen vuonna 2009 hallitus kukisti Tamilitiikerit-kapinallisryhmän. Nyt maa on toipumassa vuosikymmenten levottomuuksista ja on jälleen alkanut houkutella kansainvälisiä matkailijoita.

Negombo

Negombo on monipuolinen kaupunki, siellä on upeita hiekkarantoja, kaupungin vilskettä ja huippu shoppailumahdollisuudet. Kaupungissa on värikkäitä kauppakatuja, jossa vilinää ja valinnanvaraa riittää. Kaupungin ravintolavalikoima on laaja, kannattaa maistaa ”Rice and curry”-nimistä ruokaa, se on srilankalaisuutta parhaimmillaan. 

HOTELLIT

Paradise Beach Hiotel (3)

Paradise Beach Hotel sijaitsee lentokentän läheisyydessä. Hotellissa on 66 huonetta, kaikissa on TV, teen keitin, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Hotellissa on uima-allas, ranta ravintola josta näkymät suoraan Intian Valtamerelle. Ravintolassa on tarjolla ruokalajeja ympäri Sri Lankaa.

Jetwing Blue (5)

Jetwing Blue on tyylikäs hotelli valkohiekkaisella rannalla. Hotellin läheisyydessä on paljon srilankalaisia ostoskojuja. Huoneet on sisustettu moderniin eleganssiin tyyliin, huoneissa on mm. oma parveke, oleskelualue, TV ja minibaari. Hotellin ravintolavalikoima on laaja ja ravintoloissa tarjotaan kansainvälistä ruokaa. Hotellin on myös allasbaari. Jetwing Bluessa on myös kuntokeskus, squash-kenttä, kaksi uima-allasta sekä kauneudenhoito- ja hierontapalvelu.

Dambulla

Kaupunki sijaitsee 72km Kandyn kaupungista ja 148km Colombon kaupungista. Dambulla on kuuluisa Royal Rock-temppelistään, sillä on suuri merkitys Sri Lankan imagossa, tätä pyhää paikkaa ei pidä jättää näkemättä. Kaupungin toinen kuuluisa nähtävyys on Rangiri Dambulla International Stadium. 

HOTELLIT

Elephas Resort (3+)

Elephas Resort sijaitsee Sri Lankan vehreässä keskiosassa pienellä kukkulalla. Hotellista on hienot näkymät alueen historiallisiin nähtävyyksiin ja luonnossa hotellin lähistöllä voi nähdä villieläimiä kuten norsuja ja riikinkukkoja. Hotellissa on 32 bungalowia, kaikissa on ilmastointi, tuuletin, TV ja parveke. Elephas Resortissa on ravintola, uima-allas, pesula-palvelu ja 24h huonepalvelu. 

Jetwing Vil Uyana (5)

Jetwing Vil Uyana sijaitsee srilankalaisissa maalaismaisemissa aivan riisipeltojen vieressä, yksityisellä luonnonsuojelualueella. Hotellin läheisyydessä on mm. kuuluisa historiallinen Sigiriyan Rock -linnoitus. Tämä lifestylehotelli on ekologinen majoitusvaihtoehto, huoneet ovat rakennettu eksoottisiin bungaloweihin. Huoneissa on parveke, tuuletin, ilmastointi ja radio. Jetwing Vil Uyanassa on myös spa, kuntoilukeskus ja sisäuima-allas. Hotellin ravintola on auki koko päivän ja baarista saa maukkaita juomia. 

Kandy

Kandy on pyhä buddhalainen kohde ja kuuluisa matkailukaupunki. Se sijaitsee 115km Colombosta 465 metrin korkeudessa teeplantaasien ympäröimänä. Sitä kutsutaan Sri Lankan kulttuuripääkaupungiksi. Se on loistava paikka oppia Sri Lankan historiasta ja kulttuurista. Kandyn kuuluisin kohde on buddhalaisten pyhiinvaelluskohde, Temple of the Tooth. Siellä sanotaan olevan yksi Buddhan hampaista, jonka eräs prinsessa salakuljetti hiuksissaan sen jälkeen, kun se oli viety Buddhan hautajaisroviolta. Joka vuosi heinä-elokuussa järjestetään kymmenen päivää kestävä festivaali sen kunniaksi. Kaupungissa kannattaa vierailla myös Peradeniyan kasvitieteellisessä puutarhassa.

HOTELLIT

Queens Hotel (3+)

Historiallinen Queens Hotel sijaitsee Kandyn keskustassa, Kandy-järven lähellä. Hotelli on yli 160 vuotta vanha ja se on rakennettu kolonialais-tyyliin. Hotelli on yksi Sri Lankan vanhimpia. Hotellissa on 80 huonetta, huoneiden mukavuuksiin kuuluu mm. parveke, TV ja puhelin. Queens Hotellissa on uima-allas, ravintola, kahvila, kiinalainen ravintola, A la Carte- ravintola ja huonepalvelu.

Mahaweli Reach (5)

Mahaweli Reach sijaitsee vuorimaisemien ääressä ja Sri Lankan pisimmän joen, Mahaweli-joen rannalla. Hotellissa on uima-allas ja kuntoilukeskus jossa on mm. tenniskenttä ja kuntosali. Hotellin alueella on trooppinen puutarha, jonne on näkymät huoneista. Kaikissa huoneissa on mm. omat parvekkeet, ilmastointi ja TV. Mahaweli Reachin ravintola tunnetaan runsaista annoksistaan ja paikallisista, herkullisista ruoistaan. Tämä hotelli on Kandyn yksi suosituimmista hotelleista.

Yalan Kansallispuisto

Kaakkoisosassa Sri Lankaa sijaitseva Yalan kansallispuisto on yksi vanhimmista ja kuuluisimmista luonnonpuistoissa maassa. Se on Sri Lankan suurin suojeltujen alueiden ryhmittymä ja sen kasvillisuus on hyvin monimuotoista. Puisto on jaettu viiteen ryhmään. Luonnonpuistossa voi nähdä mm norsuja, leopardeja, matelijoita ja lintuja. Yala West National Park onkin maailmanlaajuisesti tunnettu leopardien tarkkailu ja valokuvaamispaikka. Alueella on myös monia kulttuurillisesti ja historiallisesti tärkeitä kohteita, kuten raunioita ja arkeologisia alueita.

HOTELLIT

Kithala Resort (3)

Kithala Resort sijaitsee Kataragaman ja Yalan välissä, riisipeltojen keskellä. Alueella on paljon eksoottisia lintuja ja hotellikin on saanut nimensä ”Purple Swamp Henin” eli violetin suokanan mukaan. Hotellin läheisyydessä on paljon kulttuurinähtävyyksiä, mm. Bundalan-kansallispuisto ja Tissamaharaman-temppeli. Kaikissa huoneissa on TV, tuuletin, tee-/kahvinkeitin ja kylpyamme. Hotellin ravintola tarjoilee sekä kansainvälistä että paikallista ruokaa ja lisäksi hotellilla on baari ja uima-altaita.

Cinnamon Wild (5)

Cinnamon Wild sijaitsee noin 5 minuutin automatkan päässä Yalan-kansallispuistosta. Huoneet ovat rakennettu bungalow-tyylisiin majoihin, joissa on oma parveke tai terassi, ilmastointi, tallelokero, pesulapalvelu, hiustenkuivaaja, tee- ja kahvinkeitin, TV, silitysrauta- ja lauta. Huoneista on upeat näkymät suoraan viidakkoon, jossa voi bongata mm. elefantteja ja villisikoja. Cinnamon Wild:ssa ravintola ja baari tarjonta on monipuolinen, pääravintola tarjoilee herkullista srilankalaista ruokaa, mahdollisuus myös nauttia illallista järven rannassa, tällöin ruoka valmistetaan pihagrillissä. Hotellissa on myös kaksi baaria, toinen sijaitsee kattoterassilla, josta on huikeat näkymät, sekä hotellissa on myös uima-allas ja spa.

Colombo

Colombo on ollut Sri Lankan pääkaupunki jo vuodesta 1815, jolloin Sri Lanka siirtyi Britannian alaisuuteen. Se säilytti asemansa maan saatua itsenäisyyden vuonna 1948. Colombo on maan suurin kaupunki ja sillä on pitkä historia satamakaupunkina sen hyvän Intian valtamerellä olevan sijaintinsa vuoksi. Kaupunki on politiikan, talouden ja kulttuurin keskus. Se sijaitsee saaren länsipuolella ja sillä on siirtomaa-aikaiset perinteet ja ne näkyvät modernin arkkitehtuurin rinnalla. Kaupunki on sekoitus Aasiaa, Eurooppaa ja Lähi-itää. Tämä kulttuurien sekoitus on vaikuttanut niin nimiin, kasvoihin, arkkitehtuuriin kuin keittiöönkin.

HOTELLIT

Mirage Colombo (3+)

Mirage Colombo sijaitsee Intian Valtameren rannalla ja lähellä kuuluisaa ”The Kinross” rantaa. Kaikissa huoneissa on TV, tee-/kahvinkeitin, hiustenkuivaaja ja pesulapalvelu. Hotellissa on spa, sauna, uima-allas ja urheiluhuone. Hotellin ravintola ja viinibaari tarjoaa maukasta kansainvälistä ja paikallista ruokaa. 

Cinnamon Grand (5)

Mahtava ja tyylikäs hotelli Cinnamon Grand sijaitsee Colombon-keskustassa. Hotellissa on monia ravintoloita ja sen muihin palveluihin kuuluu mm. ostoskeskus, lounge, kuntosali, uima-allas ja spa. Kaikissa huoneissa on tallelokero, tee-/kahvinkeitin, TV, silitysrauta-/lauta, hiustenkuivaaja ja lisäpyynnöstä huoneisiin saa myös DVD- soittimen. 

Malediivit

Pinta-ala
298 km²

Asukasluku
391 904 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Malé

Väestö
Enemmistö aasialaista alkuperää

Kieli
Divehin kieli

Uskonto
Islam on pääuskonto

Päätuotteet
Matkailu, kalastus, kookospalmun kopra, kookospähkinä, maissi, bataatti

Hallitusmuoto
Tasavalta

Malediivit sijaitsevat n. 700 kilometriä lounaaseen Sri Lankasta ja koostuu 26 atollista. Alue mihin saaret ovat asettuneet on n. 98 000 neliökilometrin kokoinen, kuitenkaan maata ei ole enempää kuin 300 neliökilometriä, mikä on noin Espoon suuruinen pinta-ala. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia. Näistä 200 on asuttuja. Saarista 80 on hotellien käytössä. Malediivit on maailman matalin valtio. Korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella.

Malediivien pääkaupunki on Malé, joka sijaitsee omalla saarellaan. Lentokenttä Hulhule sijaitsee myös omalla saarellaan, muutaman minuutin venematkan päässä Malesta.

Melediivit sai itsenäisyyden vuonna 1965, johon asti se oli Ison-Britannian protektoraatti. Uskonto on hyvin tärkeässä asemassa paikallisten elämää ja islaminuskon vuoksi esimerkiksi alkoholia saa ainoastaan turistisaarilta. Muuten uskonnon vaikutukset ovat turisteille melko vähäiset. Monilla malediivien saarilla on yksi ainoa hotelli ja ne ovat eristäytyneitä toisistaan.

Rauhallisen rantaloman lisäksi voi Malediiveilla myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. sukellusta, snorklausta, kalastusta tai surffausta. Sesongit vaihtelevat hyvinkin paljon ja esimerkiksi sukelluskausi on syyskuusta maaliskuuhun, kun taas parhaimmat aallot surffaukseen ovat kesä-elokuussa trooppisten myrskyjen saapuessa.

North Male

North Malen atollilla matkailu on hyvin kehittynyttä. Saariryhmällä on monia eri hotelleita ja hotellikomplekseja. Malediivien pääkaupunki, Male, sijaitsee juuri North Male atollilla niin kuin lentokenttäsaari, Hulhulekin.  Sukelluskohteena North Male on suosittu ja suurin osa liveaboard-veneistä lähtee tältä atollilta. Alue on tunnettu värikkäästä korallistaan, luolista ja makrosukelluksesta, sillä siellä tavataan usein monia hailajeja sekä paholaisrauskuja. Koska atolli on vanhan kauppareitin varrella, löytyy sieltä muutama hylkykin. Manta Point on nimensä mukaan spotti jolla hyvällä onnella voi nähdä enemmän paholaisrauskuja kuin pystyt kahden käden sormilla laskemaan mutta sukelluksilla tavataan myös mustekaloja, murenoja ja riuttahaita. Paras sukellus aika on marraskuusta toukokuuhun. Toinen suosittu urheilulaji tällä atollilla on surffaus maaliskuusta lokakuuhun. 

HOTELLIT

Meeru Island Resort & Spa (3)

Meeru Island Resort & Spa sijaitsee n. tunnin venematkan päässä lentokentältä, Meerufenfushi-saarella, North Malen atollilla. Hotellin ympärillä on kaunis laguuni ja valkoiset pitkät hiekkarannat. Alueella on paljon tekemistä mm. spassa hemmottelua, golfin pelaamista saaren 9 reiän pitch&putt-kentällä, sukellusta tai snorklausta. Saari on kooltaan 1,2 km pitkä ja 350m leveä. 284 huonetta ja villaa, sekä puutarhassa, rannalla että meren päällä. Kaikille löytyy omanlaisensa. Meeru Island Resort&Spassa on mm. erilaisia ravintoloita ja baareja sekä 24 h huonepalvelu.

Meeru on rento ja helppo lomapaikka niin perheille, kuin häämatkalaisille!

Hotellin kotisivut


Gili Lankanfushi (5)

Gili Lankanfushi sijaitsee North Malen atollilla ja hotellilla on 45 veden päälle rakennettua bungalowia (Villa Suite). Bungalowhin kuljetaan puista laituria muistuttavaa siltaa pitkin. Huoneista on näkymät suoraan Intian Valtamerelle ja villoissa on omat terassit. Gili Lankanfushilla on runsaasti tekemistä, kaikkien eri tarpeisiin, mm. purjelautailua kristallin kirkkailla laguuneilla, sukellusta, snorklausta, spa-hoitoja ja joogaa. Hotellin ravintolassa on herkullisia merenantimista valmistettuja ruokia ja à la carte- ruokalista.

The Sun Siyam Iru Fushi Maldives (5*)

The Sun Siyam Iru Fushi Maldives resortin upeat huvilat sijaitsevat veden yllä. Kaikissa huviloissa on oma terassi, joiden sohvilta voi ihailla avaraa näköalaa Intian valtamerelle. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi. Vain pariskunnille suunnattujen huoneiden yhteydessä on myös oma uima-allas.
Hotellin vieraat voivat käydä hemmottelussa The Spa by Thalgo France -hoitolan erilaisissa rentouttavissa hoidoissa. Vesiaktiviteeteista pitävät asiakkaat voivat snorklata ilmaisia varusteita käyttäen, ja tarjolla on myös muita vesiurheiluaktiviteetteja kuten purjehdusta ja sukellusta. Hienoon Minaavarun sukelluspaikkaan on hotellilta vain 8 kilometrin matka.  Puutarhan keskellä sijaitseva kuntosali on kaikkien vapaassa käytössä.
Hotellilla on 14 erilaista ravintolaa ja baaria, jotka tarjoavat asiakkailleen upeita makuelämyksiä. Aterian voi halutessaan nauttia myös rannalla.
The Sun Siyam Iru Fushi Maldives resorttiin on kansainväliseltä Malen lentokentältä 45 minuutin lentomatka vesitasolla. 

 

Haluatko lisäpäiviä?

Agra ja Taj Mahal (Intia)

Malediivien lisäpäivät

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.