Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Meksiko

Meksikon ja Guatemalan pääsiäismatka
Semana Santa

Meksiko | Guatemala  
Mexico City | Oaxaca | Tehuantepec | San Cristobal de las Casas | Quetzaltenango | Lake Atitlan | Antigua

Meksiko

Pinta-ala
1 972 550 km2

Asukasluku: 
128 649 565 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Mexico City (asukasluku n. 21 miljoonaa)

Väestö
60% mestitsejä ja 30% alkuperäisasukkaita

Kieli
Espanja ja 54 eri alkuperäiskieltä

Päätuotteet
Maissi, tupakka, kemikaalit, rauta, teräs, petroli, tekstiiliteollisuus, matkailu

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Uskonto
Noin 90 prosenttia meksikolaisista kuuluu roomalais-katoliseen kirkkoon ja noin 6 prosenttia on ortodokseja

Meksikossa on maantieteellisesti ja kulttuurillisesti toisistaan hyvin paljon poikkeavia alueita. Se on äärimmäisyyksien maa, josta löydät laajoja aavikoita, lumihuippuisia tulivuoria, siellä voit vaellella trooppisilla hiekkarannoilla tai muinaisilla rauniolla. Se on samanaikaisesti ultramoderneja metropoleja ja kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen vuosisatojen taakse. Maasta löytyy useita erilaisia toisistaan poikkeavia kulttuureita ja historiaa. Meksikon pinta-ala on n. 2 miljoonaa neliökilometriä. Tyynenmeren puolen Tijuanasta matkaa Cancuniin Karibianmerelle on 3500 km.

Maa on nähnyt useita, toinen toistaan suurempia kulttuureita ja sivilisaatioita mm. mayat, asteekit, tolteekit. Maassa elää edelleenkin noin 50 alkuperäiskansaa, joilla kaikilla on eri kieli sekä elävät perinteet. Vaikka alkuperäiskansoja on vieläkin lukuisia, valtaosa väestöstä on mestitsejä, jotka polveutuvat alkuperäiskansojen, eurooppalaisten ja afrikkalaIsten orjien jälkeläIsistä.

Maassa on noin 120 miljoonaa asukasta ja jo pelkästään maan pääkaupungissa, Mexico Cityssä, elää yli 21 miljoonaa ihmistä. Kaupungin laitamien hökkelikylät kasvavat edelleen kovaa vauhtia, sillä maaltamuuttajia tulee arviolta jopa tuhat päivässä. Muinaiset tavat ja perinteet elävät ja voivat hyvin nykypäivänkin ja perinteet näkyvät kulttuurissakin. Meksikolainen kuvataide on tunnettua räiskyvästä ja rohkeasta värienkäytöstä. Musiikki näyttelee suurta roolia niin jokapäiväisessä elämässä kuin kuukausittain pyhimysten kunniaksi vietettävissä kyläjuhlissa

Mexico City

Vuorten ympäröimässä laaksossa sijaitsee yli 20 miljoonan asukkaan kaupunki Mexico City, joka on maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurillinen sydän. Kaupunki on yhdistelmä nykyaikaa ja vuosisatoja vanhaa kulttuuria. Pilvenpiirtäjät ja ostoskeskukset ovat vieretysten vanhojen käsityöpajojen, kirkkojen ja historiallisten nähtävyyksien kanssa. Kaupungin keskusaukiolla Zocalolla voi tutustua vanhan kaupungin historiaan ja nähdä Espanjan siirtomaa-aikaisen katedraalin. Kaupungin läheisyydestä löytyy Teotihuacanin massiiviset pyramidit, jotka kertovat muinoin eläneestä, nykyisin lähes tuntemattomasta kansasta.

HOTELLIT

Best Western Hotel Majestic (3)

Hotelli sijaitsee Mexico Cityn historiallisen keskuksen pääaukiolla, Zocalossa. Vieressä on National Palace ja hotellin ympärillä on runsaasti museoita, teattereita, ravintoloita ja käsityömyyjäisiä.

Kaikki huoneet ovat tilavia ja tarjoavat näkymän joko Zocalo tai Madero – kadulle, missä on mahdollista nähdä päivittäinen lippuseremonia. Huoneista löytyy mm. kahvinkeitin, langaton nettiyhteys, kaapeli-tv ja turvalokero. Hotelli tarjoaa myös huonepalvelua 07:00-22:00.

Oaxaca

Oaxaca on yksi Meksikon kiehtovimmista kaupungeista. Se on tunnettu alkuperäiskansojen kulttuurikaupunki, siellä on lukuisia kirjakauppoja, taidegallerioita, museoita ja kahviloita. Kaupunki on kuuluisa kudonnaisista, keramiikasta ja taidekäsitöistä. Oaxaca:ssa on upeat vuoret, joilla myös sijaitsee Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Monte Alban, eli muinainen intiaanien temppelikeskus. Kaupunki on noin 6 tunnin bussimatkan päässä Mexico City:stä.

HOTELLIT

Hotel Hacienda La Noria (3)

Hacienda La Noria sijaitsee keskellä ”Sierra Madren” kauniita vuoria. On tunnettu siirtoajan espanjalais-tyylisestä sisustuksesta. Hotellissa on ravintola, uima-allas sekä valuutanvaihto mahdollisuus. Hotellissa on 81 huonetta ja kaikista huoneista löytyy tuuletin, puhelin ja TV.

Tehuantepec

Tehuantepec on pieni ja vieraanvarainen 57 000 asukkaan kaupunki. Suurin osa kaupunkiin saapuvista matkailijoista kuitenki käyttää paikkaa lähinnä välipysäkkinä matkallaan Oaxacan ja San Cristobalin välillä.

HOTELLIT

Hotel Calli (3)

Hotel Calli on sijaintinsa puolesta hyvä valinta kiertomatkallamme ja tarjoaa moderneja ja mukavia huoneita. Hotellin palveluihin kuuluu mm. uima-allas, ilmastointi ja WIFI-yhteys.

San Cristobal de las Casas

Kaunis kolonialistinen kaupunki sijaitsee 2 100 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on boheeminen tunnelma, jossa asuu meksikolaisia ja ulkomaalaisia yhteisöjä. Alhaisen hintatason lisäksi kaupungissa viihtyy eläväisten baarien, elävän musiikin ja puhtaan vuoristoilman voimalla.

HOTELLIT

Hotel Diego de Mazariegos (3)
Diego de Mazariegos sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla kaupungissa, vain kortteleiden päässä katedraalista ja muista nähtävyyksistä. Hotellissa on baari, ravintola, kahvila ja uima-allas. Huoneissa on hiustenkuivain, satelliitti-TV, puhelin, minibaari ja tallelokero.

Guatemala
Pinta-ala
109 300 km²

Asukasluku
17 153 288 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Guatemala City

Väestö
56 % mestitsejä, 44 % mayoja

Kieli
Espanja ja useita eri mayakieliä

Päätuotteet
Kahvi, sokeri, banaanit, tekstiilit

Hallitusmuoto
Demokratia

Espanjalaiset miehittivät 1500-luvun alussa Guatemalan alueen, jossa vallitsi korkeatasoinen mayakulttuuri. Maa itsenäistyi Latinalaisen Amerikan vapaussotien aikana vuonna 1821. Guatemalalla on Tyynenmeren rantaviivan ohella yhteyskaistale myös Karibianmereen. Pääkaupunki Guatemala City sijaitsee Sierra Madre -vuoriston laaksossa 1 490 metrin korkeudessa. Se on Keski-Amerikan suurin kaupunki. Guatemala on Keski-Amerikan mayakulttuurin kehto. Kaunis ja vehreä maa tarjoaa matkaajalle mahtavia maisemia, jännittäviä viidakkoja ja tulivuoria, hienoja mayaraunioita ja intiaanikulttuuria.

Quetzaltenango

Guatemalan lounaisosien kaupallinen keskus, Quetzaltenango, yleisemmin kutsuttuna Xela, on erinomainen lähtöpaikka lähiympäristöön suuntautuville retkille kuten kuumille lähteille ja käsityöläiskyliin. Kaupunki vaurastui 1800-luvulla kahvin avulla kunnes maanjäristys ja vulkaaninen toiminta lopettivat buumin. Viime vuosina Xela on tullut tunnetuksi espanjan kielikouluistaan. Keskusaukio ja sitä ympäröivät rakennukset ovat kaupungin sydän. Xelaa ympäröi kaunis vulkaaninen maaseutu, joka tarjoaa luonnon höyrykylpyjä Los Vahoksessa ja Fuentes Georginaksessa.

HOTELLIT

Hotel Pension Bonifaz (3)

Kauniissa Quetzaltenangon kaupungissa sijaitseva Pension Bonifaz on koloniaalistyylinen, perheomistuksessa oleva hotelli. Hotelli on yksi kaupungin parhaista. Hotelli sijaitsee keskuspuiston liepeillä ja lähistöltä löytyvät palvelut, ostospaikat sekä viihdetarjontaa. Hotellissa on muun muassa ravintola, baari, uima- ja poreallas, tallelokerot, kauppa, pesula ja huonepalvelu. Huoneissa on puhelin, kaapeli-TV ja kylpyhuone.

Lake Atitlan

Atitlanjärven sanotaan olevan perinteisen Maya-kulttuurin ja kansainvälisen matkustus-skenen yhtymäkohta. Ehdottoman upea Atitlanjärvi sijaitsee läntisen Guatemalan ylängöillä noin 3 tunnin ajomatkan päässä Antiguasta. Järvi on vedellä täyttynyt tulivuoren sammunut kraateri ja osittain vielä aktiiviset tulivuoret ympäröivät järveä. Moni matkailija on ihastunut paikkaan niin paljon, että ovat asettuneet alueelle.

Hippivuosina 1960-luvulla selkäreppumatkaajat matkustivat Lago de Atitlánille rentoutumaan. Vilkas Panajachel on Atitlan järven isoinkauttakulkukaupunki ja toimii lähtöpisteenä retkille pienempiin ja perinteisempiin kyliin järven länsi- ja etelärannoille.

HOTELLIT

Hotel Jardines del Lago (3)

Hotel Jardines del Lago sijaitsee Panajachelin kylän laidalla, kuvan kauniin Atitlan-järven rannalla. Hotellilta avautuu uskomattomat näkymät järveä ympäröiville tulivuorille. Lähellä ovat kaikki pääkatu Santanderin palvelut. Hotellissa on puutarha, jossa voit rentoutua ja nauttia auringosta. Jardines del Lagossa on 30 huonetta, joissa kaikissa on TV ja kylpyhuone. Hotellin ravintolassa tarjoillaan guatemalalaista ruokaa ja ravintolan terassilta näköala on suoraan järvelle. Hotellin palveluun kuuluu myös Wi-Fi yhteys sekä aulabaari, joissa voit nauttia raikkaita drinkkejä tai ottaa ne mukaasi järven rannalle auringonlaskuun. 

Antigua

Antigua oli maan pääkaupunki v. 1543 - 1776. Tuhoisan maanjäristyksen seurauksena pääkaupunki siirrettiin 45 km:ä itään paikalle, jossa nykyään sijaitsee Guatemala City. Antigua oli yksi vanhimmista ja kauneimmista Amerikan kaupungeista. Kaupunki sijaitsee kolmen suurenmoisen tulivuoren keskellä. Sen yhä jykeväraken-teiset kolonialistiset rakennukset ovat kestäneet 16 maanjäristystä, lukemattomia tulvia ja tulipaloja. Antigua on erityisen kaunis pääsiäisen ajan Semana Santa -juhlan aikana, jolloin sen kadut ovat peitetty taidokkailla koristeluilla, värjätyllä sahajauholla ja kukkien terälehdillä. Kaupungin kirkot ovat menettäneet paljon barokin aikakauden loistostaan, maanjäristysten jälkeen suoritetut korjaukset ja restaurointi riisuivat ne koristeista ja eleganssista. Tästä huolimatta useat kirkot ovat yhä vaikuttavia, erityisesti La Merced, Iglesia de San Francisco ja Las Capuchinas (joka toimii nykyään museona). Casa K'ojom on kiehtova museo mayojen musiikista ja seremonioista yhdistettynä ihmiskäden tekemiin tuotoksiin. Sunnuntaisin vierailijoita ja paikallisia kerääntyy Parque Centraliin arvioimaan myynnissä olevia tavaroita torille.

HOTELLIT

Posada El Antaño (3)

Posada El Antaño sijaitsee Antiguan koloniaalisessa keskustassa, muutaman korttelin päässä keskusaukiolta. Hotellilta on helppo lähteä tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin kävellen. Huoneet ovat perussiistejä ja varusteltu TV:llä, puhelimella ja pienellä takalla. Hotellissa on ravintola, rahanvaihtopiste, huonepalvelu sekä yleinen tietokone internetiä varten.  


 

Samankaltaisia matkoja

> Suuri Keski-Amerikan kiertomatka
> Keski-Amerikan eteläosa

> Keski-Amerikan pohjoisosa

> Costa Rica ja Nicaragua

> Meksikon kiertomatka

> Kolumbia ja Panama

> Halki Etelä-Amerikan

> Peru - inkojen poluilla

> Etiopia - elämän alkulähteillä

> Benin, Togo ja Benin

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

Antigua (Guatemala)

Tulum (Meksiko)

Playa del Carmen (Meksiko)

Cozumelin sukelluspäivät (Meksiko)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.