Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Filippiinit

Sukellusmatka Filippiinit
Island of Negros Oriental

Filippiinit  
Manila | Dumaguete

Filippiinit

Philippines Flag

 Pinta-ala
300,000 km²

Asukasluku
109 180 815 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Manila

Väestö
28,1% tagalogeja 13,1% cheubanoja, 9% ilokanoja, 7,6% bisayoja, 7,5% hiligayon iloggoja, 6% bikoleja, 3,4% warayeja ja 25,3% muita

Uskonto
Filippiiniläisistä 80,9 % on katolisia, muslimeita 5 %, joita sanotaan myös moroiksi.

Kieli
Filippino ja englanti

Valuutta
Filippiinien peso (PHP)

Päätuotteet
Elektroniikka, vaatteet, öljyjalosteet, kookosöljy ja hedelmät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Filippiinien tasavalta eli Filippiinit on 7107 saaren ja reilun 100 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio Kaakkois-Aasiassa. Suurin osa asukkaista elää 11 saarella. Saaret saivat nimensä Espanjan kuninkaan Filip II:n mukaan vuonna 1543. Espanjan ja Yhdysvaltojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa ja hallintojärjestelmässä. Ferdinand Marcos hallitsi maata lähes yksinvaltiaana yli 20 vuoden ajan, kunnes kansa pakotti hänet eroamaan 1986.

Manila

Manilan kaupunki, jota filippiiniläiset kutsuvat nimellä "Maynilad" on Filippiinien pääkaupunki ja maan hallinnollinen keskus. Manila on osa pääkaupunkiseutua, Metro Manilaa, jossa asuu yli 14 miljoona ihmistä. Kaupunki sijaitsee Manilan lahdella. Manila koostuu monesta eri kaupungista, joten suoranaista keskustaa ei ole. Kaupunki tuhoutui melkein kokonaan toisen maailmansodan aikaan ja on rakennettu pitkälti uudestaan. Sisäkaupunginosat Ermita ja Malate tarjoavat laajan valikoiman baareja ja ravintoloita. Makati on uusi moderni alue, josta löytyy suurimmat ostoskeskukset.

HOTELLIT

Hotel Heritage Manila (5)

Hotel Heritage on luksustason hotelli aivan Manilan kaupungin ytimessä vain muutaman minuutin matkan päässä lentokentältä. Hotelli sijaitsee Roxas bulevardin varrella, josta on hienot näkymät Manilan lahdelle. Hotellissa on 450 tyylikkäästi sisustettua huonetta, joissa kaikissa on tunnetun filippiiniläisen taitelijan Nestor Vinluan taideteoksia. Hotellissa on myös ravintoloita, baareja, sekä kuntosali ja uima-allas. Huoneissa on ilmastointi, puhelin, langaton internetyhteys, kaapeli televisio, minibaari, tallelokero, sekä huistenkuivaaja.

Dumaguete

HOTELLIT

Athmosphere Resort & Spa (4)

Vuonna 2008 avattu merenrantaresortti on rakennettu entiselle kookosplantaasille ja käsittää tällä hetkellä 30 erikokoista villaa ja huoneistoa trooppisessa puutarhaympäristössä. Resortistamme löytyy mm. erittäin monipuolinen spa, puumajaan rakennettu viehättävä joogastudio jooga-, meditointi- ja circuit training-tunteineen, tasokas fine dining -ravintola, syvä infinity pool allasbaareineen ja toinen matalampi lapsille sopiva allasalue kahviloineen sekä täyden palvelun sukelluskeskus jossa mahdollista suorittaa myös sukelluskursseja (sekin tarjolla suomeksi). Sukellus Daunin rannikolla on tumman vulkaanisen hiekan ansiosta Pohjois-Sulawesiin verrattavissa olevaa macro-sukellusta ja kaikki rannikon yli 20 sukelluskohdetta ovat vain 2-20 minuutin venematkan päässä resortilta. Riutat löytyvät puolestaan noin 30 minuutin venematkan päästä,  vastapäätä Atmospherea kohoavalta koralleistaan kuuluisalta Apon saarelta joka on myös snorklaajien suosiossa saaren lukuisien merikilpikonnien takia. Tarjoamme myös erilaisia retkiä joilla voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja luontoon, patikoida tai maastopyöräillä, uida valashaiden kanssa, tutustua Atmospheren omaan Soup Kitchen -hyväntekeväisyysprojektiin tai ihan vaan häpeämättömästi nautiskella olostaan. Monipuolisuutemme ja lastenhoitopalvelumme ansiosta olemme loistava lomakohde myös perheille.

 

Muita opastettuja sukellusmatkoja

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bali ja Komodo

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken ja Raja Ampat

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken 11 yötä

> Sukellusmatka Indonesiassa:

Bunaken 7 yötä

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.