Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Panama


Kolumbian ja Panaman kiertomatka

Kolumbia | Panama  
Bogota | Armenia | Medellin | Santa Marta | Cartagena | Panama City | Panaman kanava

Kolumbia

Flag of Colombia

Pinta-ala
1 141 748 km²

Asukasluku
49 084 841 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Bogotá

Väestö
mestitsejä, valkoisia, mulatteja, mustia, samboja ja intiaaneja

Kieli
espanja

Uskonto
roomalaiskatollisia

Päätuotteet
öljy, kahvi, banaani ja kulta

Hallitusmuoto
tasavalta

Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan pohjoisrannikolla Venezuelan naapurissa ja se on monipuolinen  maa, jolla on paljon tarjottavaa matkailijalle. Lännessä kohoaa upeat lumiset Andien huiput, joiden välissä virtaavat Cauca- ja Magdalena joet. Etelässä on suuri trooppinen alue ”Amazonia”, joka kuuluu Amazonin sademetsään. Pohjoisosassa on alue jota kutsutaan nimellä ”Los Llanos” joka on savannia. Tämän kaiken lisäksi Kolumbia on Etelä- Amerikan ainut valtio jossa voi nauttia Tyynenmeren sekä Karibianmeren rannoista.

Kolumbialla on värikäs historia lukemattomine sisällissotineen, joiden vaikutukset näkyvät edelleen laajasti koko yhteiskunnassa. Vuosina 1829-1830 Suur-Kolumbia hajosi kolmeen osaan: Venezuela, Ecuador ja Uusi Granada. Uudesta Granadasta tuli 1863 Kolumbian yhdysvallat ja 1886 se sai nykyisen nimensä Kolumbian tasavalta.

Kolumbia on yksi maailman suurimmista ja maukkaimmista kahvin tuottaja maista, sen tuoksun voi tuntea kaduillakin. Kolumbian pääkaupungissa, Bogotassa voit tutustua legendaariseen, salaperäisen El Doradon aarteeseen, sekä vierailla smaragditehtailla. Väestö on sekoitus eurooppalaisten-, afrikkalaisten- ja intiaanien jälkeläisiä, joista jokaisella on oma historia- ja kulttuurinsa, jonka voi kokea eripuolilla maata. Kolumbialaiset ovat iloisia ja ystävällistä kansaa, joille musiikki ja tanssi on suuressa merkityksessä jokapäiväisessä elämässä. Kansallismusiikkia cumbiaa kuulee maassa joka puolella. Maan olot ovat viime vuosina parantuneet huimasti, kannattaa kumota ennakkoluulot maata kohtaan ja kokea eksoottisen kiehtova Kolumbia. 

Bogota

Bogota on Kolumbian pääkaupunki ja samalla myös maan suurin kaupunki. Bogota sijaitsee noin 2640 metrin korkeudessa, kahden yli 3000 metriä korkean vuoren välissä. Nämä Guadalupen ja Monserraten vuoret kuuluvat osaksi Andien vuorijonoa. 

Bogotassa asuu noin 8 miljoonaa ihmistä. Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuu muun muassa kultamuseo ”Museo del Oro”, jossa on näytteillä yli 55 000 kultaesinettä. Museossa voi ihailla kuuluisaa isoa kultalaivaa, joka tunnetaan nimellä ”Balsa Muisca”. Bogotan toinen kuuluisa nähtävyys on Monserrate, noin 3152 metriä korkea vuori, jota ei voi olla huomaamatta Bogotassa vieraillessa. Monserrate on uskonnollisista syistä tärkeä Bogotan symboli, ja vuoren huipulla sijaitsee kirkko, joka on auki vierailijoille. Monserraten vuorelle kulkee kabiini-hissi, ja näköalat ovat kokemisen arvoiset. La Candelarian alueella sijaitseva Plaza Bolivar on myös vierailun arvoinen kohde, ja aukiolla sijaitseva Simon Bolivarin patsas on kaupungin tärkeä monumentti.


HOTELLIT

Hotel Casa de La Vega (3)

Hotel Casa de La Vega on 15 huoneen viehättävä boutique hotelli, joka on kauniisti entisöity ja värikkäästi sisustettu. Hotelli sijaitsee Bogotan historiallisessa keskustassa. Tässä kauniissa talossa asui aikanaan Jose Maria Vargas Vila, yksi 1900-luvun kiistellyimmistä kirjailijoista. Sekä hänen sukulaisensa Jose de la Vega, toimittaja ja senaattori, joka yhdessä entisen presidentti Laureano Gomezin kanssa perusti sanomalehti El Siglon vuonna 1936. Viehättävissä huoneissa on langaton internetyhteys, lämmittimet, tallelokero ja kaapelitelevisio. Hotellilla on myös ravintola ja välipalabaari, pesula sekä huonepalvelu.

Armenia

Kolumbialaisen kahvin sanotaan olevan maailman parasta kahvia, ja Quindion maakunnassa sijaitseva Armenia on yksi Kolumbian tärkeimmistä kahvintuotantoalueista. Armeniassa kahvi näkyy osana jokapäiväistä elämää, ja alue onkin mainio kohde kahviplantaasivierailuun. Alueella viljellään runsaasti myös esimerkiksi erilaisia hedelmiä. Quindion alueen halki virtaavalla Rio de la Viejalla on mahdollista kokeilla muun muassa jokipurjehdusta, ja Armenian kasvitieteellisessä puutarhassa puolestaan on paljon kauniita, värikkäitä perhosia.

HOTELLIT

Finca Campestre La Tata (3)

Finca Hotel La Tata sijaitsee Armenian läheisyydessä. Hotellilla on omat kahviplantaasit, mikä mahdollistaa ainutlaatuisen tutustumisen paikalliseen kahvin tuotantoprosessiin. Hotellissa on 28 huonetta, uima-allas sekä lasten allas, kaksi poreallasta, pieni kuntosali ja ravintola. Kaikkien huoneiden mukavuuksiin kuuluu mm. TV, Wifi ja minibaari. 

Medellin

Medellin sijaitsee vuorten ympäröimässä laaksossa, jossa sää on miellyttävä ympäri vuoden. Medellin on Antioquian maakunnan pääkaupunki, ja tunnetaan modernisoituneesta ilmeestään. Medellinissä on Kolumbian kehittynein joukkoliikenne, ja metrolla sekä kaapelimetrolla pääsee liikkumaan tässä suuressa kaupungissa kätevästi. Tehokkaan infrastruktuurin ansiosta Medellinissä järjestetään maailmanluokan tapahtumia, ja vuonna 2013 Medellin palkittiin maailman innovatiisivimpana kaupunkina Wall Street Journalin vuosittaisessa kilpailussa. Kaupunkia ympäröiviltä vuorilta näkee kuinka Medellin-joki kulkee rinnakkain metron kanssa, ja miten joki yhdistää monia kaupunginosia. Medellinissä on runsaasti puistoja, kirjastoja, ostoskeskuksia, museoita ja julkisia paikkoja, joissa järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Kaupunkia pidetäänkin erittäin vieraanvaraisena ja vierailijat lämpimästi tervetulleiksi toivottavana.

HOTELLIT

Hotel Boutique la Campana (3)

Hotel Boutique la Campana sijaitsee rauhallisessa Zona Rosan naapurustossa. Hotelli on perheyritys, jossa on kotoisa ilmapiiri ja vehreän rauhoittava ympäristö. Heidän ravintolassaan pääsee nauttimaan amerikkalaisesta aamiaisesta linnunlaulua kuunnellen. Kodikkaissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, langaton internetyhteys, kaapelitelevisio sekä minibaari. La Campana Boutique -hotelli on sitoutunut kestävään kehitykseen ja vastuulliseen luonnonvarojen, kulttuurisen-, sosiaalisen- ja taloudellisen perinnön käyttöön. Heidän tavoitteenaan on lisätä henkilöstön ja vierailijoiden tietoisuutta heidän päivittäisessä toiminnassaan syntyvistä vaikutuksista ja kehittää mekanismeja negatiivisten minimoimiseksi ja positiivisten ylläpitämiseksi tai parantamiseksi.

Santa Marta

Santa Marta on kaunis kaupunki Karibianmeren rannalla, josta Sierra Nevadan huiput näkyvät kirkkaina päivinä. Santa Marta on Magdalenan maakunnan pääkaupunki. Samalla se on paitsi Kolumbian vanhin kaupunki myös yksi vanhimmista kaupungeista koko Etelä-Amerikassa. Santa Martan alue tunnetaan rannoistaan, mutta lisäksi esimerkiksi sukellus, erilaiset seikkailu-urheilulajit ja lintubongaus onnistuvat. Kiinnostavia ovat myös meren ja sademetsän kohtaamispaikkana toimivat luontoalueet sekä Tayrona-kulttuuriin liittyvät arkeologiset kohteet.

HOTELLIT

Hotel Santa Marta Real (3)

Hotel Santa Marta Real sijaitsee Santa Martan historiallisessa keskustassa, muutaman metrin päässä rannasta. Hotellin läheisyydessä on pankki, museoita, kirkkoja, monumentteja, baareja, ravintoloita ja ostoskeskuksia. Hotelli on moderni, huoneita on yhteensä 32, kaikissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on terassibaari, josta on upeat näkymät Karibian merelle ja Sierra Nevadan-vuorille. 

Cartagena

Cartagena, viralliselta nimeltään Cartagena de Indias, sijaitsee Kolumbian pohjoisrannikolla Karibianmeren rannalla. Cartagenassa kohtaavat kulttuuri ja historia, ja kaupungin satoja vuosia vanhat, värikkäät talot houkuttelevat matkailijoita. Cartagena kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja kaupunki on toistaiseksi yksi eniten suosiotaan kasvattavista matkakohteista maailmassa. Kaupungin historiallista keskustaa ympäröivät muurit, joita pidetään yhtenä kaupungin tärkeimmistä tunnusmerkeistä. Kaupungissa voi esimerkiksi kuljeskella mukulakivikaduilla, vierailla San Felipen linnoituksella ja tutustua siirtomaa-ajan arkkitehtuuriin. Cartagenassa järjestetään myös paljon erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, ja kaupunki onkin monipuolinen, kulttuurihistorialtaan rikas sekä tunnelmaltaan hurmaava Karibianmeren kohde. 

HOTELLIT

Hotel 3 Banderas (3)

Hotel 3 Banderas sijaitsee Cartagenan historiallisessa keskustassa, vain noin 50 metrin päässä San Diego Plazalta, ja on entisöity alkuperäiseen ulkoasuunsa hieman taianomaiseen tyyliin. Hotellilla on kaksi sisäpihaa, terassi ja uima-allas katolla sekä oma spa. Värikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi, kattotuuletin, tallelokero, minibaari, kaapelitelevisio sekä langaton internetyhteys. Hotellin keskeinen sijainti taas tarjoaa vierailijoille erinomaiset mahdollisuudet tutustua tärkeisiin maamerkkeihin ja alueen ravintoloihin.

Panama
Pinta-ala
78 200 km2

Asukasluku
3 894 082 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Panama City

Väestö
65 % mestitsejä, 14 % afrikkalaista syntyperää, 10 % espanjalaista syntyperää, 5 % intiaaneja

Kieli
Espanja, englanti, lukuisia intiaanikieliä

Päätuotteet
Petroli, sokeri, kulta, hopea, banaani, kahvi

Hallitusmuoto
Tasavalta

Samalla purjehduksella, kun Kolumbus miehistöineen valloitti Costa Rican, he ottivat haltuunsa myös Panaman alueen. Se toimi ponnahduslautana Etelä-Amerikan länsirannikon maiden valloituksessa ja espanjalaiset kuljettivat Perusta ja Ecuadorista ryöstämänsä aarteet kannaksen yli Tyyneltämereltä Karibianmeren puolelle jälleen laivoihin lastattavaksi Espanjaan kuljetusta varten. Latinalaisen Amerikan vapautumisvaiheessa joutui Panama Kolumbian yhteyteen. Maa itsenäistyi vuonna 1903 Yhdysvaltojen tuella ja joutui palkkioksi luovuttamaan maita kanavan rakentamista varten. Vuonna 1999 maat palautuivat Panamalle.

Cartagena

Upea Cartagena de Indias on Kolumbian kauneimmaksi koloniaaliseksi kaupungiksi tituleerattu. Se on suuri satamakaupunki, joka sijaitsee Kolumbian pohjoisrannikolla. Kaupunki valloittaa myös historiallaan. Espanjalainen Pedro de Heredia perusti kaupungin vuonna 1533. Muutamaa vuotta myöhemmin kaupunkiin rakennettiin muurattu linnoitus suojaksi merirosvoja vastaan. Nykypäivänä muuritettu vanha kaupunki linnoituksineen kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin. Sen lisäksi kaupungista löytyy useita muita kauniita kohteita mm. katedraaleja, palatseja, mielenkiintoisia kortteleita ja kaunista hiekkarantaa.

Panama City

Panaman pääkaupunki Panama City on perustettu jo vuonna 1519 ja on Amerikan mantereen vanhimpia. Alkuperäisestä kaupungista on jäljellä enää vain upeat Panamá Viejon rauniot. Koloniaalisen ajan, kauniisti meren rannalla sijaitseva vanhakaupunki, on nimeltään Casco Viejo. Vanhasta kaupungista ns. uuteen Panamaan pääsee kivasti kävelemällä rantabulevardia (Avenida Balboa). Matkaa kertyy muutama kilometri. Panaman ns. uudelta puolelta löytyy lukuisia ravintoloita, isoja kauppakeskuksia ja pankkeja.

HOTELLIT

Bristol (4)

Hotelli sijaitsee El Cangrejon kaupunginosassa Panama Cityssa, lyhyen kävelymatkan päässä monista palveluista. Kyseessä on yksi Panama Cityn tyylikkäimmistä boutique-hotelleista. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero, kirjoituspöytä, televisio ja minibaari. Lisäksi hotellissa on uima-allas, ravintola ja baari.

Panaman kanava

HOTELLIT

Gamboa Rainforest Resort (4)

Gamboa Rainforest Resortin viihtyisä hotellialue sijaitsee luonnon rauhassa Chagresjoen varrella, 30 kilometrin päässä Panama Citystä. Viihtyisissä huoneissa on puhelin, satelliitti-tv, minibaari, hiustenkuivain ja langaton internet. Hotellissa on laaja allasalue, josta löytyy laguuninmainen uima-allas ja lastenallas. Muita palveluita on muun muassa pieni matkamuistomyymälä ja kirjasto. Kauniilla spa-osastolla on sauna, kuntosali ja erilaisia hoitoja.

 

Samankaltaisia matkoja

> Suuri Keski-Amerikan kiertomatka
> Keski-Amerikan eteläosa

> Keski-Amerikan pohjoisosa

> Costa Rica ja Nicaragua

> Meksikon kiertomatka

> Halki Etelä-Amerikan

> Kuuban kiertomatka

> Perun ja Bolivian kohokohdat

> Halki Etelä-Amerikan


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Bocas del Toron rantapäivät (Panama)

•  San Blas (Panama)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.