Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Kolumbia


Suuri Kolumbian kiertomatka

Kolumbia  
Bogota | Armenia | Medellin | Santa Marta | Cartagena

Kolumbia

Flag of Colombia

Pinta-ala
1 141 748 km²

Asukasluku
48 168 996 (7/2018)

Pääkaupunki
Bogotá

Väestö
mestitsejä, valkoisia, mulatteja, mustia, samboja ja intiaaneja

Kieli
espanja

Uskonto
roomalaiskatollisia

Päätuotteet
öljy, kahvi, banaani ja kulta

Hallitusmuoto
tasavalta

Kolumbia sijaitsee Etelä-Amerikan pohjoisrannikolla Venezuelan naapurissa ja se on monipuolinen  maa, jolla on paljon tarjottavaa matkailijalle. Lännessä kohoaa upeat lumiset Andien huiput, joiden välissä virtaavat Cauca- ja Magdalena joet. Etelässä on suuri trooppinen alue ”Amazonia”, joka kuuluu Amazonin sademetsään. Pohjoisosassa on alue jota kutsutaan nimellä ”Los Llanos” joka on savannia. Tämän kaiken lisäksi Kolumbia on Etelä- Amerikan ainut valtio jossa voi nauttia Tyynenmeren sekä Karibianmeren rannoista.

Kolumbialla on värikäs historia lukemattomine sisällissotineen, joiden vaikutukset näkyvät edelleen laajasti koko yhteiskunnassa. Vuosina 1829-1830 Suur-Kolumbia hajosi kolmeen osaan: Venezuela, Ecuador ja Uusi Granada. Uudesta Granadasta tuli 1863 Kolumbian yhdysvallat ja 1886 se sai nykyisen nimensä Kolumbian tasavalta.

Kolumbia on yksi maailman suurimmista ja maukkaimmista kahvin tuottaja maista, sen tuoksun voi tuntea kaduillakin. Kolumbian pääkaupungissa, Bogotassa voit tutustua legendaariseen, salaperäisen El Doradon aarteeseen, sekä vierailla smaragditehtailla. Väestö on sekoitus eurooppalaisten-, afrikkalaisten- ja intiaanien jälkeläisiä, joista jokaisella on oma historia- ja kulttuurinsa, jonka voi kokea eripuolilla maata. Kolumbialaiset ovat iloisia ja ystävällistä kansaa, joille musiikki ja tanssi on suuressa merkityksessä jokapäiväisessä elämässä. Kansallismusiikkia cumbiaa kuulee maassa joka puolella. Maan olot ovat viime vuosina parantuneet huimasti, kannattaa kumota ennakkoluulot maata kohtaan ja kokea eksoottisen kiehtova Kolumbia. 

Bogota

Bogota on Kolumbian pääkaupunki ja samalla myös maan suurin kaupunki. Bogota sijaitsee noin 2640 metrin korkeudessa, kahden yli 3000 metriä korkean vuoren välissä. Nämä Guadalupen ja Monserraten vuoret kuuluvat osaksi Andien vuorijonoa. 

Bogotassa asuu noin 8 miljoonaa ihmistä. Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuu muun muassa kultamuseo ”Museo del Oro”, jossa on näytteillä yli 55 000 kultaesinettä. Museossa voi ihailla kuuluisaa isoa kultalaivaa, joka tunnetaan nimellä ”Balsa Muisca”. Bogotan toinen kuuluisa nähtävyys on Monserrate, noin 3152 metriä korkea vuori, jota ei voi olla huomaamatta Bogotassa vieraillessa. Monserrate on uskonnollisista syistä tärkeä Bogotan symboli, ja vuoren huipulla sijaitsee kirkko, joka on auki vierailijoille. Monserraten vuorelle kulkee kabiini-hissi, ja näköalat ovat kokemisen arvoiset. La Candelarian alueella sijaitseva Plaza Bolivar on myös vierailun arvoinen kohde, ja aukiolla sijaitseva Simon Bolivarin patsas on kaupungin tärkeä monumentti.


HOTELLIT

Hotel Casa Deco (3)

Hotel Casa Deco sijaitsee historian ja kulttuurin ytimessä Bogotan keskustassa. Hotelli sijaitsee antiikin, romantiikan ja koloniaalisuuden sydämessä ”La Candelarialla”. Hotel Casa Decossa kaikki huoneet ovat sisustettu erivärein ja italialaiseen tyyliin. Huoneissa on mm. TV, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Hotellin mukavuuksiin kuuluu teehuone, aamupala-lounge jossa on 300m pitkä terassi ja baari. Terassilta on huikeat näkymät kaupunkiin. 

Armenia

Kolumbialaisen kahvin sanotaan olevan maailman parasta kahvia, ja Quindion maakunnassa sijaitseva Armenia on yksi Kolumbian tärkeimmistä kahvintuotantoalueista. Armeniassa kahvi näkyy osana jokapäiväistä elämää, ja alue onkin mainio kohde kahviplantaasivierailuun. Alueella viljellään runsaasti myös esimerkiksi erilaisia hedelmiä. Quindion alueen halki virtaavalla Rio de la Viejalla on mahdollista kokeilla muun muassa jokipurjehdusta, ja Armenian kasvitieteellisessä puutarhassa puolestaan on paljon kauniita, värikkäitä perhosia.

HOTELLIT

Finca La Tata (3)

Finca Hotel La Tata sijaitsee Armenian läheisyydessä. Hotellilla on omat kahviplantaasit, mikä mahdollistaa ainutlaatuisen tutustumisen paikalliseen kahvin tuotantoprosessiin. Hotellissa on 28 huonetta, uima-allas sekä lasten allas, kaksi poreallasta, pieni kuntosali ja ravintola. Kaikkien huoneiden mukavuuksiin kuuluu mm. TV, Wifi ja minibaari. 

Medellin

Medellin sijaitsee vuorten ympäröimässä laaksossa, jossa sää on miellyttävä ympäri vuoden. Medellin on Antioquian maakunnan pääkaupunki, ja tunnetaan modernisoituneesta ilmeestään. Medellinissä on Kolumbian kehittynein joukkoliikenne, ja metrolla sekä kaapelimetrolla pääsee liikkumaan tässä suuressa kaupungissa kätevästi. Tehokkaan infrastruktuurin ansiosta Medellinissä järjestetään maailmanluokan tapahtumia, ja vuonna 2013 Medellin palkittiin maailman innovatiisivimpana kaupunkina Wall Street Journalin vuosittaisessa kilpailussa. Kaupunkia ympäröiviltä vuorilta näkee kuinka Medellin-joki kulkee rinnakkain metron kanssa, ja miten joki yhdistää monia kaupunginosia. Medellinissä on runsaasti puistoja, kirjastoja, ostoskeskuksia, museoita ja julkisia paikkoja, joissa järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Kaupunkia pidetäänkin erittäin vieraanvaraisena ja vierailijat lämpimästi tervetulleiksi toivottavana.

HOTELLIT

Hotel Park 10 (4)

Hotel Park 10 sijaitsee El Poblado-alueella Medellinissä. Hotellin läheisyydessä on paljon puutarhoja, puistoja, ravintoloita, baareja, kasinoita ja kahviloita. Hotellissa on kylpyläosasto ja kuntosali. Hotelli myös järjestää golf-, tennis-ja squash kursseja. Huoneissa on TV, ilmastointi ja hiustenkuivaaja. Hotel Park 10:ssä on kaksi ravintolaa, ”La Terraza” jossa on kolumbialainen ruokalista ja myös aamuisin aamupalatarjoilu. Hotellin toisessa ravintolassa on kansainvälinen ruokalista. Hotellin ravintola on yksi kaupungin parhaista, ravintola on avoin kaikille asiakkaille. 

Santa Marta

Santa Marta on kaunis kaupunki Karibianmeren rannalla, josta Sierra Nevadan huiput näkyvät kirkkaina päivinä. Santa Marta on Magdalenan maakunnan pääkaupunki. Samalla se on paitsi Kolumbian vanhin kaupunki myös yksi vanhimmista kaupungeista koko Etelä-Amerikassa. Santa Martan alue tunnetaan rannoistaan, mutta lisäksi esimerkiksi sukellus, erilaiset seikkailu-urheilulajit ja lintubongaus onnistuvat. Kiinnostavia ovat myös meren ja sademetsän kohtaamispaikkana toimivat luontoalueet sekä Tayrona-kulttuuriin liittyvät arkeologiset kohteet.

HOTELLIT

Hotel Santa Marta Real (3)

Hotel Santa Marta Real sijaitsee Santa Martan historiallisessa keskustassa, muutaman metrin päässä rannasta. Hotellin läheisyydessä on pankki, museoita, kirkkoja, monumentteja, baareja, ravintoloita ja ostoskeskuksia. Hotelli on moderni, huoneita on yhteensä 32, kaikissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on terassibaari, josta on upeat näkymät Karibian merelle ja Sierra Nevadan-vuorille. 

Cartagena

Cartagena, viralliselta nimeltään Cartagena de Indias, sijaitsee Kolumbian pohjoisrannikolla Karibianmeren rannalla. Cartagenassa kohtaavat kulttuuri ja historia, ja kaupungin satoja vuosia vanhat, värikkäät talot houkuttelevat matkailijoita. Cartagena kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja kaupunki on toistaiseksi yksi eniten suosiotaan kasvattavista matkakohteista maailmassa. Kaupungin historiallista keskustaa ympäröivät muurit, joita pidetään yhtenä kaupungin tärkeimmistä tunnusmerkeistä. Kaupungissa voi esimerkiksi kuljeskella mukulakivikaduilla, vierailla San Felipen linnoituksella ja tutustua siirtomaa-ajan arkkitehtuuriin. Cartagenassa järjestetään myös paljon erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, ja kaupunki onkin monipuolinen, kulttuurihistorialtaan rikas sekä tunnelmaltaan hurmaava Karibianmeren kohde. 

HOTELLIT

Hotel Don Pedro de Heredia (3)

Hotel Don Pedro de Heredia sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Hotelli sijaitsee lähellä monia nähtävyyksiä mm. Cartagena walley city, San Pedro Claverin kirkko/luostari ja Simon Bolivarin kotitalo ja museo. Hotellissa on uima-allas, 24h auki oleva vastaanotto, kirjasto, vastaanotossa tallelokero, kampaamo ja itsepalvelupesula. Hotelli ja huoneet ovat sisustettu maalaismaiseen tyyliin, antiikkisilla huonekaluilla.  

 

Samankaltaisia matkoja

> Keski-Amerikan eteläosa

> Keski-Amerikan pohjoisosa

> Costa Rica ja Nicaragua

> Meksikon kiertomatka

> Halki Etelä-Amerikan

> Kuuban kiertomatka

> Perun ja Bolivian kohokohdat


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Cartagenan lisäpäivät (Kolumbia)

•  Mexico City (Meksiko)
•  La Paz (Bolivia)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.