Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Curaçao (Alankomaat)


Luksusmatka – Aruba ja Curacao

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)  
Aruba (Alankomaat) | Curacao (Alankomaat)

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
290 877 (12/2019)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Alankomaiden Antillit koostuvat kahdesta saariryhmästä, suojanpuolen saarista ja tuulenpuolen saarista. Suojanpuolen saaret tunnetaan paremmin nimellä ABC-saaret, eli Aruba, Bonaire ja Curacao. Nämä sijaitsevat Venezuelan rannikon edustalla. Saaret ovat tuliperäisiä ja mäkisiä eikä niillä ole juuri mahdollisuuksia maanviljelyyn. Ilmasto on trooppinen.

Bonaire on saarista paras sukeltamisesta kiinnostuneille matkaajille, Aruballa on pisimmät ja kauneimmat hiekkarannat. Curacao on kiva yhdistelmä rantaa, snorklausta/sukellusta sekä kaupunkielämää - Willemstad on saariryhmän viehättävin kaupunki.

Aruba (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
119 428 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Aruban valkeat ja puhtaat hiekkarannat kuuluvat ehdottomasti maailman upeimpien joukkoon. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti uimiseen, snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Saarella on tiettävästi asunut ihmisiä jo 4000 vuotta sitten ja nykytiedon mukaan Arawak – intiaanit ovat heistä tunnetuimmat. Vuonna 1499 saapuneet espanjalaiset eivät kauaa viihtyneet pienellä ja karulla saarella, mutta vuonna 1636 saapuneet hollantilaiset ottivat saaren haltuunsa. ABC – saarista (Aruba, Bonaire, Curacao) kaikista pienin Aruba on nykyään näistä hollannin entisistä siirtomaasaarista kaikkein suosituin matkailukohde. Saaren infrastruktuuri on kehittynyt ja saarelta löytyy hyvät lääkäripalvelut, paljon tasokkaita hotelleita ja ravintoloita. Saaren asukkaista yli 90% työskentelee turismin parissa, puhuen neljää kieltä (englantia, hollantia, espanjaa ja papiamentoa.) Aruba on yksi turvallisimmista matkakohteista ja sopii siksi loistavasti myös perheille. Aruba sijaitsee hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella ja on siksi ympärivuotinen rantalomakohde.

HOTELLIT

Bucuti Resort (5)

Bucuti Resort sijaitsee upealla valkohiekkaisella Eagle Beach rannalla. Hotelli on aikuiseen makuun suunniteltu ja sopii erinomaisesti pariskunnille tai häämatkailijoille. Hotellissa voit nauttia omasta rauhasta ja sen ympäristö on hyvin romanttinen. Bucuti Resort sijaitsee lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä mm. luonnonkaunista Alto Vista-temppeliä ja hiekkadyynejä. Saaren kahvilat, ravintolat ja ostosalue sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä hotellilta. Hotellin palveluihin kuuluu mm. hotellin näyttämät ilmaiset elokuvat rannalla, urheilukeskus, rantaravintola, rantabaari & lounge, tuliaiskauppa ja itsepalvelupesula.

Curacao (Alankomaat)

Pinta-ala
444 km²

Asukasluku
151 345 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Willemstad

Kielet
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Saari sijaitsee Karibialla ja kuuluu Alankomaiden Antilleihin. Pääkaupunki Willemstadin arkkitehtuuri on upeaa ja täynnä hollantilaisia vaikutteita. Kaupungin keskusta on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Willemstadista löytyy paljon tasokkaita ravintoloita, kahviloita sekä baareja. Saari on tunnelmaltaan rento, nuorekas,elämäniloinen sekä turvallinen. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen ja sukeltamiseen.

Curaçaolta löytyy pienehköjä poukamia rauhallista rantalomaa kaipaaville. Nähtävää tarjoavat Haton tippukiviluolat sekä maanalaiset vesiputoukset. Curaçao on myös taitelijoiden suosiossa ja Willemstadista löytyy useita taidegallerioita vaihtuvine näyttelyineen.

HOTELLIT

Baoase (5)

Hotelli sijaitsee saaren eteläpuolella, pääkaupunki Willemstadin ja kuuluisan Curacaon meriakvaarion lähellä. Hotellin palveluihin kuuluu mm. oma ranta, uima-allas, poreallas, kuntosali, spa-palvelut, ravintola ja hotelli järjestää myös jooga-tunteja. Baoasen korkeatasoisessa hotellissa on saatavilla huoneiden lisäksi sviittejä ja yksityisiä villoja. Hotelli sopii hyvin kaikenikäisille matkailijoille, lapsille on myös järjestettyä lastenhoitoa tarjolla. Hotelli järjestää myös pyynnöstä mm. romanttisia yksityisiä illallisia meren rannalla. Baoasen hovimestarit ovat käytettävissä ympäri vuorokauden.