Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Tahitin saaret (Ranskan Polynesia)


Luksusmatka – Tahiti ja Bora Bora

Ranskan Polynesia (Ranska)  
Tahiti | Bora Bora

Ranskan Polynesia (Ranska)

Ranskan Polynesia ei ole itsenäinen valtio vaan kuuluu Ranskaan.
Se on Ranskan merentakainen territorio.

Pinta-ala
3 523 km²

Asukasluku
280 908 (arvio 6/2020)

Pääkaupunki
Papeete

Kielet
Ranska, englanti, tahiti

Väestö
78% on polynesialaisia, 12% kiinalaisia, 6% prosenttia paikallisia ranskalaisia ja 4% varsinaisia ranskalaisia. 

Uskonto
Suurimmat uskontoryhmät ovat protestantismi 54 %, katolisuus 30 %, muut uskonnot 10 % ja uskonnottomat 6 %. 

Valuutta
Ranskan Tyynenmeren frangi (XPF)

Päätuotteet
Matkailu

Hallitusmuoto
Ranskan merentakainen territorio

Ranskan Polynesia koostuu 118:sta laguunien ympäröimästä trooppisesta saaresta. Englantilaista Captain Samuel Wallisia pidetään saarten löytäjänä 1767, vaikka ensimmäisenä sen löysivät Espanjalaiset jo vuonna 1606, mutta eivät kiinnittäneet siihen kovin suurta huomiota. Saaret saivat nimensä Kapteeni Cookilta 1769, brittiläisen Royal Society- tiedekunnan mukaan. Vuodesta 1946 Ranskan Polynesia on kuulunut Ranskan merentakaisiin valta-alueisiin.

Saariryhmä tunnetaan paremmin pääsaaren mukaan Tahiti-nimellä. Tahiti, Bora Bora ja Moorea ovat tunnetuimmat ja suurimmat saaret. Saaret houkuttelevat monia häämatkalaisia, romantikkoja, seikkailijoita ja lomalaisia, jotka haluavat hetkeksi irti arjesta. Kirkkaat vedet luovat oivan mahdollisuuden snorklaukseen ja sukellukseen. Korallit ja merenalainen maailma on henkeä salpaavan kauniita. Valkoiset hiekkarannat jäävät mieleen ja houkuttelevat palaamaan näille taianomaisille saarille aina uudelleen. Trooppinen ilmasto on lämmin ympäri vuoden, marraskuusta maaliskuuhun on kuumaa ja kosteaa, huhtikuusta lokakuuhun viileämpää ja kuivempaa.

Polynesian saaret ovat kuuluisia ruoastaan. Kaikilla saarilla voi nauttia herkullisesta sekoituksesta ranskalaista-, aasialaista-, ja tyynen valtameren- keittiötä. Niin kuin arvata saattaa, saarilla saa paljon tuoreita mereneläviä ja trooppisia hedelmiä.

Se mikä tekee saarista myös hyvän matkailukohteen, ovat asukkaat, jotka toivottavat matkailijan tervetulleeksi lämmöllään ja vieraanvaraisuudellaan. Saarelaisten rakkaus omia saariaan kohtaan on nähtävissä heidän musiikissaan, tanssissaan sekä kukissaan.

Tahiti

Ranskan Polynesian pääsaari on Tahiti, joka on myös sen suurin saari. Papeete, joka sijaitsee Tahitilla, on Ranskan Polynesian hallinnollinen pääkaupunki. Tahitilla on 169 674 asukasta, joka on 69% koko Ranskan Polynesian väkiluvusta. Tahitin viralliset kielet ovat ranska ja tahiti.

Tahiti koostuu kahdesta paratiisisaaresta Tahiti Nui (suuri saari) ja Tahiti Iti (pieni saari), jotka nousevat smaragdin värisestä merestä. Suurempi saari, Tahiti Nui yhdistyy sen "pikkusiskoon" Tahiti Itiin, kapean laguunin, Taravao Isthmuksen välityksellä. Molempien saarien keskeltä kohoavat massiiviset tulivuoret. Mount Orohena- tulivuori sijaitsee Tahiti Nuin sydämessä ja kohoaa yli 2000m:n. Pienempi tulivuori, Mount Mairenui nousee 1300m:n korkeuteen keskeltä Tahitia. Vuoret suojaavat syviä laaksoja, kirkkaita puroja ja korkeita vesiputouksia.

Molemmilla saarilla on monia mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä sekä hyvät harrastemahdollisuudet, esimerkiksi ratsastusta, snorklausta ja surffausta voi harrastaa melkein joka paikassa. Herkuttelijoille Tahitilta löytyy monia erityylisiä keittiöitä. Monet hotellit tarjoavat buffet-pöytiä värikkäiden tanssiesitysten kera. Saarella on myös mahdollisuus rentoutua polynesialaisissa kylpylöissä trooppisessa ilmapiirissä.

Pääkaupunki Papeete tarjoaa matkailijoille monia aarteita; värikkäitä toreja, helmikauppoja, taide- ja historiamuseoita, kasvitieteellisiä puutarhoja sekä elävää iltaelämää. Monet viettävätkin muutaman päivän kaupunkiloman Papeetessa ennen kuin siirtyvät muille saarille nauttimaan rantaelämästä.

HOTELLIT

Intercontinental Tahiti Resort & Spa (4)

Saaren paras hotelli sijaitsee Papeeteella, Tahitin pääkaupungissa, vain kahden kilometrin päässä lentokentältä. Kaikissa huoneissa on mm. ilmastointi, parveke tai terassi, hiustenkuivaaja, TV, teen ja kahvinkeitin, silityslauta- ja rauta. Intercontinental Tahiti Resort & Spassa on infinity-pool, josta voi katsella vaikka iltaisin auringonlaskua ja nauttia samalla cocktaileja allas-baarista.  Ravintola valikoima on laaja, illallistaa voi vaikka merenpäällä sijaitsevalla terassilla tai ulkoterassilla. 

Bora Bora

Paratiisisaari Bora Bora kuuluu Ranskan Polynesiaan ja sijaitsee Tyynellä Valtamerellä,  275km Tahitilta luoteeseen. Bora Boran saari ole suuri, pituudeltaan 9 km ja leveydeltään 4 km. Sen rantoja ympäröi riutta ja laguuni, mutta keskellä kohoaa vehreä vuoristo. Niin kuin monet muutkin Ranskan Polynesian saaret  myös Bora Bora on muodostunut vulkaanisen toiminnan seurauksesta. Sen korkein huippu, ”Mont Otemanu” on 727 metriä. Saaren väkiluku on noin 5000 ihmistä ja pääelinkeino on turismi. Bora Boran virallinen kieli on ranska, mutta turismin myötä englantia puhutaan myös sujuvasti koko saarella.  Suurin asutettualue saarella on Vaitapen kaupunki.

 

HOTELLIT

Intercontinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa (5)

Luksushotelli sijaitsee pienellä, mutta vuoristoisella Bora Boran saarella. Bora Bora Resort & Thalasso Spa:ssa on erikokoisia yksityisiä villoja, jotka ovat rakennettu meren päälle. Kaikissa villoissa on mm. ilmastointi, upeat näkymät sekä oma terassi. Hotellin palveluihin kuuluu mm. yksityinen ranta, spa, kuntokeskus, höyrysauna ja tenniskenttä.  Hotellissa on kolme erilaista baaria sekä ravintolaa. Hotellissa on myös mahdollisuus järjestää kahden hengen romanttisia illallisia esimerkiksi laiturilla upean kauniin meren äärellä, tulien valaisemana ja ruusujen ympäröimänä.