Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Panama


Nicaragua ja Panama

Nicaragua | Panama  
Managua | Granada | Ometepe | San Juan del Sur | Panama City | Panaman kanava

Nicaragua
Pinta-ala
129 494 km2

Asukasluku
6 203 441 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Managua

Väestö
69% mestitsejä, 17% eurooppalaista syntyperää, 9% afrikkalaista syntyperää, 5% intiaaneja

Kieli
Espanja

Päätuotteet
Banaani, kahvi ja puuvilla

Hallitusmuoto
Tasavalta

Nicaragua sijaitsee Keski-Amerikan kannaksella, Hondurasin ja Costa Rican välissä. Se on Keski-Amerikan suurin, mutta harvimpaan asutuin valtio. Maa tarjoaa matkailijalle paljon uusia elämyksiä, sillä massaturismi ei ole päässyt vielä vaikuttamaan nicaragualaiseen elämänmenoon. Maasta löytyy monia nähtävyyksiä, espanjalaisten valloittajien kulttuuria ja monipuolista luontoa. Erityispiirteitä maalle antavat Keski-Amerikan suurimmat järvet: Manacuajärvi ja Nicaraguajärvi, joista varsinkin jälkimmäinen on erittäin kaunis vierailukohde lukuisine saarineen. Matkailija pääsee ihastelemaan myös monia pieniä vuoristokyliä, viihtyisiä kolonialaistyylisiä kaupunkeja ja valkeahiekkaisia rantoja. Nicaragua ihastuttaa matkailijan aitoudellaan.

Managua

Nicaraguan pääkaupunki, jossa asuu noin miljoona asukasta. Suurkaupunkialueella asuu kuitenkin n. 2 miljoonaa asukasta ja kaupunki kilpailee Guatemala Cityn kanssa Keski-Amerikan suurimman kaupungin tittelistä. Kaupungista tehtiin Nicaraguan pääkaupunki vuonna 1858 kompromissiksi konservatiivien Granadan ja liberaalien Leonin välillä, jotka kilpailivat pääkaupunkiasemasta. Managuan päänähtävyyksiä ovat Plaza de la Revolucion -aukio, Tiscapa-laguuni, St. Jamesin katedraali ja lisäksi siellä on monia hyviä museoita.

HOTELLIT

Hotel Seminole (3+)

Hotel Seminole sijaitsee Managuassa businessalueella. Hotelli on kävelymatkan päässä mm. kaupungintalosta, suurlähetystöistä ja monista kaupungin palveluista. Hotellin palveluihin kuuluu 24h vastaanotto, rahanvaihtopiste, pesula, tallelokero, uima-allas, sauna, kuntosali ja erilaiset hierontahoidot varauksesta. Kaikki huoneet on ilmastoitu ja niissä on mm. siitysrauta/-lauta, tv ja hiustenkuivaaja. Hotel Seminolen ravintolassa on A la Carte- lista ja allas baarista saa maukkaita trooppisia cocktaileja. 

Granada

Värikäs Granada sijaitsee Nicaraguajärven rannalla ja on erittäin kaunis koloniaalinen kaupunki. Se onkin yksi Amerikkojen vanhimmista kaupungeista. Arkkitehtuuri ihastuttaa värikkyydellään ja myös makuhermoja hemmotellaan kaupungin lukuisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Pääkatu Calle La Calzadan varrella sijaitsevat lukuisat ravintolat, baarit ja usein iltaisin siellä on myös elävää musiikkia. Pääkadun toisessa päässä on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, La Merced- katedraali sekä Parque Central -keskuspuisto. Granadan markkinat ovat näkemisen arvoiset ja vaikka ostettavaa ei paljoa ole, pääsee niissä helposti paikalliseen fiilikseen. Granadan lähistöllä sijaitseville tulivuorille, Masaya ja Mombabco, on helppo tehdä lyhyitä patikkaretkiä.

HOTELLIT

Hotel Alhambra (3)

Hotel Alhambra sijaitsee Granadan keskustassa, pääaukion kupeessa. Rakennus on hyvin kaunis kolonialaistyylinen ja siitä on helppo lähteä kaupungille kävelemään tai ravintolakadulle nauttimaan Nicaragualaisesta ruoasta. Hotellin huoneet on ilmastoitu, hotellissa on mm. uima-allas, puutarha, kahvila ja ravintola, jossa on tarjolla paikallisia sekä kansainvälisiä ruokia. 

Ometepe

Ometepe saari on muodostunut kahdesta tulivuoresta ja se sijaitsee Nicaraguajärvellä. Saaren 35 000 asukasta elää pääasiassa kalastuksella ja maanviljelyllä. Banaaneja, sitrushedelmiä sekä papuja näkee viljeltävän saarella, jossa myös puhdas luonto ja jylhät maisemat ihastuttavat matkailijaa. Alueen rikas intiaanihistoria, eläimistö sekä muinaiset kivipatsaat hakattuine merkkeineen tekevät saaresta monipuolisen ja mielenkiintoisen käyntikohteen.

HOTELLIT

Hotel Nicaraus (2)

Hotelli sijaitsee Ometepen saarella, Moyogalpan kaupungissa, saaren länsi-puolella.  Hotellissa on ulkouima-allas, baari ja ravintola. Kaikki huoneet ovat perussiistejä, ilmastoituja ja huoneissa on TV. Hotel Nicarausissa on puutarha ja terassi jossa voi nauttia upeista maisemista. 

San Juan del Sur

Kaunis rantakaupunki San Juan del Sur lumoaa pitkillä, valkeilla hiekkarannoillaan. Kaupungin rannat ja Tyynenmeren aallot kiehtovat myös monia surffareita sekä managualaisperheitä. Tämän kalastajakylän charmissa on helppo viettää leppoisia lomapäiviä.

HOTELLIT

Hotel Victoriano (3+)

Hotel Victoriano sijaitsee rantabulevardilla aivan rannan tuntumassa, San Juan del Surin kylällä. Hotelli on rakennettu historialliseen rakennukseen, joka on yksi kaupungin vanhimmista. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, TV, minibaari ja hiustenkuivaaja. Hotellin palveluihin kuuluu mm. 24h vastaanotto, baari, à la carte -ravintola, uima-allas, puutarha, aurinkoterassi ja pesulapalvelu. Hotellilta on lyhyt matka rantabaareihin ja ravintoloihin.

Panama
Pinta-ala
78 200 km2

Asukasluku
3 894 082 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Panama City

Väestö
65 % mestitsejä, 14 % afrikkalaista syntyperää, 10 % espanjalaista syntyperää, 5 % intiaaneja

Kieli
Espanja, englanti, lukuisia intiaanikieliä

Päätuotteet
Petroli, sokeri, kulta, hopea, banaani, kahvi

Hallitusmuoto
Tasavalta

Samalla purjehduksella, kun Kolumbus miehistöineen valloitti Costa Rican, he ottivat haltuunsa myös Panaman alueen. Se toimi ponnahduslautana Etelä-Amerikan länsirannikon maiden valloituksessa ja espanjalaiset kuljettivat Perusta ja Ecuadorista ryöstämänsä aarteet kannaksen yli Tyyneltämereltä Karibianmeren puolelle jälleen laivoihin lastattavaksi Espanjaan kuljetusta varten. Latinalaisen Amerikan vapautumisvaiheessa joutui Panama Kolumbian yhteyteen. Maa itsenäistyi vuonna 1903 Yhdysvaltojen tuella ja joutui palkkioksi luovuttamaan maita kanavan rakentamista varten. Vuonna 1999 maat palautuivat Panamalle.

Panama City

Panaman pääkaupunki Panama City on perustettu jo vuonna 1519 ja on Amerikan mantereen vanhimpia. Alkuperäisestä kaupungista on jäljellä enää vain upeat Panamá Viejon rauniot. Koloniaalisen ajan, kauniisti meren rannalla sijaitseva vanhakaupunki, on nimeltään Casco Viejo. Vanhasta kaupungista ns. uuteen Panamaan pääsee kivasti kävelemällä rantabulevardia (Avenida Balboa). Matkaa kertyy muutama kilometri. Panaman ns. uudelta puolelta löytyy lukuisia ravintoloita, isoja kauppakeskuksia ja pankkeja.

HOTELLIT

Hampton by Hilton (3)

Hotelli sijaitsee El Cangrejo- alueella, lähellä Panama Cityn finanssialuetta. Hampton by Hilton on moderni hotelli, modernin mukavuuksin. Hotellin läheisyydessä on hyvät ostosmahdollisuudet ja ravintolavalikoima. Hampton by Hiltonin palveluihin kuuluu mm. katolla sijaitseva uima-allas, kuntosali, pesula, baari ja ravintola.

Panaman kanava

HOTELLIT

Gamboa Rainforest Resort (4)

Gamboa Rainforest Resortin viihtyisä hotellialue sijaitsee luonnon rauhassa Chagresjoen varrella, 30 kilometrin päässä Panama Citystä. Viihtyisissä huoneissa on puhelin, satelliitti-tv, minibaari, hiustenkuivain ja langaton internet. Hotellissa on laaja allasalue, josta löytyy laguuninmainen uima-allas ja lastenallas. Muita palveluita on muun muassa pieni matkamuistomyymälä ja kirjasto. Kauniilla spa-osastolla on sauna, kuntosali ja erilaisia hoitoja.