Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Etelä-Afrikka


Luksusmatka – Monien nautintojen Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka  
Kapkaupunki | Franschhoek | Hermanus | Sanbonan luonnonpuisto

Etelä-Afrikka

Pinta-ala
1 219 912 km²

Asukasluku
56 463 617 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Pretoria

Kieli
11 virallista kieltä: zulu 24 %, xhosa 18 %, afrikaans 13 %, sepedi 9 %, englanti 8 %, setswana 8%, xitsonga 4 %

Uskonto
Kristityt, muslimit, hindut, perinteiset uskonnot ja animistit

Valuutta
Rand (ZAR)

Hallitusmuoto
Tasavalta

Etelä-Afrikka on villin luonnon ja safarien superkohde. Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä usvaisiin vuoriin, loistavista hiekkarannoista eläinrikkaisiin takamaihin ja erämaista hedelmällisiin viinialueisiin. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille; hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia kaupunkeja, villieläimiä, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä edullinen hintataso.

Kapkaupunki

Kuuluisan Pöytävuoren juurella on varmasti yksi Etelä-Afrikan kauneimmista kaupungeista. Kaupungilla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Vireällä ja turvallisella Victoria ja Alfred Waterfront -alueella on erinomaisia hotelleja, värikkäät käsityöläismarkkinat, useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Voit tehdä retken Robben Islandin vankilaan, missä Nelson Mandela oli vangittuna. Kapkaupungin monet rantapoukamat ovat puhtaita ja ruuhkattomia. Retki ylös Pöytävuorelle on koettava, köysiradalla matkustaminen on hauskaa ja ylhäältä avautuvat maisemat ovat uskomattoman kauniita. Tutustuminen tunnettuun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan hemmottelee aisteja. Kaupunkia ympäröivä kaunis maaseutu ja viinialueet ovat helposti saavutettavissa. Kapkaupungissa on jokaiselle jotain.

HOTELLIT

The Cellars-Hohenort (5)

Constantia on yksi Kapkaupungin vanhimmista alueista, ja tunnettu erityisesti viinitiloistaan sekä Constantiabergin sekä Pöytävuoren vuorijonojen tähdittämistä maisemistaan. The Cellars-Hohenort -hotellin kauniit puutarhat, kaksi uima-allasta, spa sekä kuntosali tarjoavat mainiot mahdollisuudet rentoutumiseen ja nauttimiseen. hotelli sijaitsee Constantian viinialueella vain vajaan 20 kilometrin päässä V&A Waterfrontilta, joten Kapkaupungin keskustan aktiviteetit ovat saavutettavissa lyhyen ajomatkan päässä. The Cellars-Hohenortin Greenhouse on niittänyt mainetta yhtenä Etelä-Afrikan huippuravintoloista.

Cape Grace (5)

Cape Grace Hotel & Spa sijaitsee Kapkaupungin vilkkaassa V&A Waterfrontin- keskustassa. Hotellin läheisyydessä on paljon erilaisia ravintoloita, viinimaistelupaikkoja sekä ostoskeskus. Hotellilta on 5 minuutin ajomatka Metropolitan- golfclubille. Cape Gracen Signal- ravintola on palkittu huippu Fine Dining- ravintolana vuonna 2015. Ravintolassa on paikallinen Cape- menu sekä kansainvälinen ruokalista. Hotellissa on myös tyylikäs teehuone sekä baari. Hotellin palveluihin kuuluu mm. spa-osasto, uima-allas ja kampaamo. Kaikki huoneet ovat tilavia ja sisustettu kauniiseen antiikkisen tyyliin. 

Franschhoek

Franschhoek on pieni kaupunki Western Capen provinssissa Etelä-Afrikassa. Kaupungin asukasluku on noin 15 000. Kaupunki syntyi vuonna 1688 ranskalaisten hugenottipakolaisten asetuessa alueelle. Franschhoek on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti yhtenä Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Tunnetuista viinitiloista kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Boschendal, Boekenhoutskloof, Rupert & Rothschild ja Dieu Donné.

HOTELLIT

La Residence (5)

La Residence sijaitsee rauhallisessa Franschhoekin viinilaaksossa. La Residencessa saa nauttia henkeäsalpaavista vuoristonäkymistä maailmanluokan viinejä siemaillessa. Hotellin alueella on 12 hehtaaria viiniköynnöksiä ja orkideoija. Hotellissa on myös kylpylä ja uima-allas. Hotellin jokaisella huoneella on oma värimaailmansa ja huoneet ovat suunniteltu eri tyylejä noudattaen. Huoneissa on mm. ilmastointi, hiustenkuivain, puhelin, televisio, minibaari ja tallelokero.

Hermanus

Hermanus sijaitsee 120 km päässä Kapkaupungista. Vanha kalastajakylän historiasta kertoo mielenkiintoinen museo kaupungin satamassa. Kaupungin edustalla olevalle lahdelle saapuu vuosittain kymmeniä valaita. Parhaat valaiden katselupaikat ovat lahden ympärillä kulkevat kallioiset polut. Paras aika nähdä valaita on kesäkuusta marraskuuhun

HOTELLIT

Grootbos Private Nature Reserve (5)

Grootbosin ykistyinen luonnonpuisto on viiden tähden eko-paratiisi joka sijaitsee n. 30 minuuttia Hermanuksen kaupungista. Alue on tunnettu kasvillisuudestaan ja kutsuttu Marine Big 5 -alueeksi koska voit bongata valaita, haita, delfiinejä, hylkeitä sekä pingviinejä. Classic Suite –huoneet tarjoavat minibaarin, tunnelmallisen takan sekä kahvin ja teenkeittomahdollisuudet. Kaikista huoneista on näkymä Walkerin lahdelle. 

Sanbonan luonnonpuisto

Sanbonan suojelualue sijaitsee noin 270 km Kapkaupungista, matka autolla kestää noin kolme tuntia. Kapkaupungista katsottuna Sanbona on lähin suojelualueella, jossa on mahdollisuudet kohdata mm. ”Big  five”. Alue on huikean suuri, kokonaisuudessaan 54 000 hehtaaria. Sanbonassa suojellaan Afrikan rikasta luonto, kasvi- ja eläinlajistoa sekä alkuperäiskulttuuria. Alueella elää mm. pensassarvikuonoja, antilooppeja, leijonia, leopardeja, gepardeja, ruskohyeenoja ja aavikkoilveksiä. Suojelualueella on Cape Fold -vuorten ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, joista voi ihastella kalliotaidetta, joka on luotu 3 500 vuotta sitten. Maisemiltaan Sanbona on melko karu ja kallioinen. Päivittäiseen ohjelmaan Sanbonassa kuuluu aamusafari, aamiainen, lounas, iltapäiväsafari sekä illallinen. Iltapäiväsafarin kruunaa puistossa nautittavat auringonlaskudrinkit.

HOTELLIT

Dwyka Tented Lodge (5)

Dwyka Tented Lodge tarjoaa loisteliaat puitteet avarassa ja kätketyssä maisemassa Koroon kuivassa rotkossa. Teltat, joita on yhteensä vain yhdeksän, sijaitsevat keskellä kalliomuodostelmia, jotka toimivat aikoinaan muinaisten Khoisan-metsästäjien kotina. Lodgen palveluin kuuluu mm. hierontaa, lounge, jossa on takka ja televisio, internet-yhteys, viinikellari sekä Boma eli nuotiopaikka. Lisäksi lodgessa on tasokas ravintola, joka valmistaa aamiaisen, lounaan ja illallisen. Ylellisten telttojen varusteluun kuuluu muun muassa ilmastointi, minibaari, tallelokero sekä oma kylpyhuone. Telttojen omilla terasseilla voi nauttia porekylvystä.