Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Chile

Luksusmatka – Chile
Atacama, Patagonia ja Pääsiäissaari

Chile | Pääsiäissaari (Chile)  
San Pedro de Atacama | Torres del Paine | Santiago de Chile | Rapa Nui | Pääsiäissaari

Chile

Pinta-ala
748 800 km²

Asukasluku
18 186 770 (arvio 7/2020) 

Pääkaupunki
Santiago

Väestö
95 % eurooppalaista syntyperää ja mestitsejä, 5 % intiaaneja

Kieli
Espanja, rapanui, aymara

Päätuotteet
Kupari, kalanruoka, viini

Hallitusmuoto
Tasavalta

Chile on kapea ja peräti 4 300 km pitkä maa; niin pitkä, että se ulottuisi Inarista Kairoon. Koska leveyttä on vain 90–435 km, pinta-alaa kertyy vain noin kahden Suomen verran. Chilelle kuuluu paljon saaria mm. mystinen Pääsiäissaari Tyynellä valtamerellä 3 700 kilometriä mantereesta. Pohjois-Chilessä sijaitsee maapallon vähäsateisin autiomaa, Atacama. Keski-Chile kuuluu samaan ilmastotyyppiin kuin Kalifornia ja Välimeren maat, joten kasvillisuuskin on samankaltaista. Länsituulten Etelä-Chilessä sataa runsaasti ja vuorten rinteillä kasvaa ikivihreitä pyökkimetsiä.

San Pedro de Atacama

San Pedro De Atacama on pieni kaupunki pohjois-Chilessä, Bolivian sekä Argentiinan rajojen lähellä, 2407 metrin korkeudella. Ilmasto on erittäin kuivaa, sillä lähellä sijaitsee maailman toiseksi suurin suola-aavikko, Salar De Atacama. Tämä aavikko on luultavasti koko maailman kuivin paikka, jonka takia veden käyttö San Pedro De Atacamassa on erittäin rajoitettua. Kaupungista on mahdollisuus tehdä monelaisia eri retkiä ja aktiviteetteja. Muun muassa vaellusretkiä, kiipeilyä, hiekkalautailua aavikolla, tutkimusmatkailua luontoon sekä arkeologisille nähtävyyksille. Kaupungista tehdään myös paljon retkiä Bolivian puolelle Salar De Uyuniin, joka on maailman suurin suola-aavikko.

HOTELLIT

Explora Atacama, Tulur -huone (5)

Explora Atacama sijaitsee karun kauniilla Atacaman autiomaalla, vain kivenheiton päässä Puritaman kuumista lähteistä. Hotellin vieraat voivat nauttia paikallisia herkullisia ruokia sekä laadukkaita chileläisiä viinejä hotellin ravintolassa. Atacaman ympäristössä on mahdollisuus kokeilla erilaisia urheiluaktiviteetteja, mm. patikointia, pyöräretkiä ja ratsastusta. Hotellin kaikki design-huoneet ovat suunniteltu hiljaisiksi, joissa on helppo rentoutua. Lisäksi kaikista huoneista on upeat näköalat aavikolle. Hotellin palveluihin kuuluu uima-allas, puutarha ja kylpyläosasto. Atacama sopii erityisesti luonnosta ja seikkailusta kiinnostuneille. Hintaan sisältyy täysihoito eli 3 ruokailua päivässä sekä baarin valikoimassa olevat talon juomat, päiväretket englanninkielisellä opastuksella (hevosretket, veneretket ja kuljetukset), sekä sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin.

Torres del Paine

Noin 312 km pohjoiseen Punta Arenasin kaupungista sijaitsee Torres del Paine, Chilen ihmeellisen hieno luonnonpuisto. Tässä UNESCON perintökohteeksi rauhoitettussa kansallispuistossa pääsee ihailemaan jylhiä vuoristoja ja vaikuttavia jäätiköitä, sekä henkeäsalpaavia joki- ja järvimaisemia.

HOTELLIT

Explora Patagonia, Salto Chico -huone (5)

Explora Patagonia sijaitsee Torres del Painen kansallispuistossa. Puisto kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin. Tämä luksushotelli tarjoaa upeat puitteet rentoutumiseen luonnonhelmassa. Hotellilta on henkeäsalpaavat näkymät Paine-harjanteelle ja graniittitorneille. Explora Patagonia antaa upean majoituselämyksen, nauttien luonnon rauhallisuudesta sekä yksityisyydestä. Hotelliin tullaan rentoutumaan ja nauttimaan irtiotosta arjesta. Tästä syystä huoneissa ei ole WIFI-yhteyttä eikä televisioita. Nämä löytyvät ainoastaan hotellin aulasta. Hotellin ravintolassa ruuan valmistuksessa käytetään korkealaatuisia raaka- aineita ja ravintolassa on tarjolla mm. laadukkaita chileläisiä viinejä. Hotellin kylpyläosastolla on uima-allas, sauna ja neljä jacuzzia, joista on näkymät kauniille turkoosinväriselle Pehoe- järvelle. Tämä järvi on valittu monesti yhdeksi maailman kauneimmaksi järveksi juuri värinsä vuoksi.  Hintaan sisältyy täysihoito eli 3 ruokailua päivässä sekä baarin valikoimassa olevat talon juomat rajattomasti, päiväretket oppaan vetäminä (hevos- ja veneretket + kuljetukset), sekä sisäänpääsymaksut kansallispuistoon.

Santiago De Chile

Santiagon kaupungin viisi miljoonaa asukasta asuvat Tyynen valtameren rannikolla, Andien lumihuippuisten vuorten juurella. Santiago on yhtä aikaa moderni ja vanhanaikainen. Pilvenpiirtäjät halkovat sinistä taivasta, mutta sekaan mahtuu myös lukuisia vanhoja ja historiallisia, siirtomaa-ajan rakennuksia. San Cristóbal -kukkulalta voi ihailla Santiagon kaupunkia Andien vuorijonoa vasten. Santiagosta löytyy lukuisia viehättäviä kahviloita, joissa myös paikalliset mielellään kuluttavat aikaansa. Santiago hellii matkaajia herkullisilla ruuilla, maailman kuuluilla laatuviineillä ja ystävällisillä ihmisillä.

HOTELLIT

Tinto Boutique Hotel (5)

Tinto Boutique Hotel sijaitsee lähellä Santiago de Chilen historiallista keskustaa. Hotelli on erikoistunut tasokkaisiin chileläisiin viineihin. Tinto Boutique Hotel on sisustukseltaan tyylikäs sekä tarjoaa tasokasta henkilökohtaista palvelua asiakkailleen. Maukkaan ravintolan lisäksi on saatavilla huonepalvelu, joka hoitaa sovitusti ruoat huoneeseen sekä tarjoaa pesulapalvelua. Tinto Boutiguessa on uima-allasalue ja rauhallinen lounge- kirjasto. Kaikissa huoneissa on hiustenkuivaaja, minibaari, internetyhteys, ilmastointi ja TV. Matkailijat valitsivat Trip Advisorin kilpailussa tämän hotellin vuoden 2016 parhaaksi hotelliksi. 

Rapa Nui

Pääsiäissaari sijaitsee eteläisellä Tyynellä Valtamerellä, se kuuluu Chilelle ja sen espanjankielinen nimi on Isla de Pascua. Paikallisella rapanuin kielellä se tunnetaan nimillä Rapa Nui (Suuri Saari), Te pito o te henua (maailman napa) sekä Mata ki te rangi (silmät, jotka katselevat taivasta). Saaresta puhutaan joskus myös monikossa nimellä 'Pääsiäissaaret', sillä pääsaaren lisäksi siihen kuuluu kaksi pientä asumatonta naapurisaarta. Saarella on nykyisin noin 3300 asukasta, joista suurin osa asuu Hanga Roan kaupungissa. 70 % on polynesialaisia, suurin osa muista ovat peräisin Chilestä.

HOTELLIT

Explora Rapa Nui, Varúa-huone (5)

Explora Rapa Nui sijaitsee rauhallisella paikalla Pääsiäissaarella, jota kutsutaan paikallisittain Rapa Nui:ksi. Hotelli on LEED-sertifikoitu, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta. Huoneista on upeat näkymät ja niissä ei ole WIFI-yhteyttä eikä televisiota jotta voidaan maksimoida asiakkaan rentoutuminen luonnonhelmassa. Hotellin ulkouima-allas, kylpyläosasto ja jacuzzi tarjoavat täydellisen rentoutumiselämyksen pitkän päivän päätteeksi. Explora Rapa Nui on palkittu upeasta arkkitehtuuristaan eri palkinnoin. Hotelli sopiikin erityisesti arkkitehtuurista, luonnosta ja rentoutumisesta pitäville. Hintaan sisältyy täysihoito eli 3 ruokailua päivässä sekä baarin valikoimassa olevat talon juomat, päiväretket englanninkielisellä opastuksella (hevosretket, veneretket ja kuljetukset), sekä sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin.

Pääsiäissaari (Chile)

http://www.sciencekids.co.nz/images/pictures/flags96/Chile.jpg

Pinta-ala
163,6 km²

Asukasluku
7 750 (2017)

Pääkaupunki
Hanga Roa

Kieli
Espanja ja rapanui

Väestö
70% Rapanuita ja loput chileläisiä.

Valuutta
Chilen Peso (CLP)

Päätuotteet
Matkailu

Hallitusmuoto
Kunta Chilen tasavallassa

Saari sijaitsee eteläisellä Tyynellä Valtamerellä, se kuuluu Chilelle ja sen espanjankielinen nimi on Isla de Pascua. Paikallisella rapanuin kielellä se tunnetaan nimillä Rapa Nui (Suuri Saari), Te pito o te henua (maailman napa) sekä Mata ki te rangi (silmät, jotka katselevat taivasta). Saaresta puhutaan joskus myös monikossa nimellä 'Pääsiäissaaret', sillä pääsaaren lisäksi siihen kuuluu kaksi pientä asumatonta naapurisaarta. Saarella on nykyisin noin 3300 asukasta, joista suurin osa asuu Hanga Roan kaupungissa. 70 % on polynesialaisia, suurin osa muista ovat peräisin Chilestä.