Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Meksiko

Luksusmatka – Koloniaalinen Meksiko
Tequila ja Punta de Mita

Meksiko  
Mexico City | San Miguel de Allende | Guadalajara | Tequila | Punta de Mita

Meksiko

Pinta-ala
1 972 550 km2

Asukasluku: 
128 649 565 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Mexico City (asukasluku n. 21 miljoonaa)

Väestö
60% mestitsejä ja 30% alkuperäisasukkaita

Kieli
Espanja ja 54 eri alkuperäiskieltä

Päätuotteet
Maissi, tupakka, kemikaalit, rauta, teräs, petroli, tekstiiliteollisuus, matkailu

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Uskonto
Noin 90 prosenttia meksikolaisista kuuluu roomalais-katoliseen kirkkoon ja noin 6 prosenttia on ortodokseja

Meksikossa on maantieteellisesti ja kulttuurillisesti toisistaan hyvin paljon poikkeavia alueita. Se on äärimmäisyyksien maa, josta löydät laajoja aavikoita, lumihuippuisia tulivuoria, siellä voit vaellella trooppisilla hiekkarannoilla tai muinaisilla rauniolla. Se on samanaikaisesti ultramoderneja metropoleja ja kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen vuosisatojen taakse. Maasta löytyy useita erilaisia toisistaan poikkeavia kulttuureita ja historiaa. Meksikon pinta-ala on n. 2 miljoonaa neliökilometriä. Tyynenmeren puolen Tijuanasta matkaa Cancuniin Karibianmerelle on 3500 km.

Maa on nähnyt useita, toinen toistaan suurempia kulttuureita ja sivilisaatioita mm. mayat, asteekit, tolteekit. Maassa elää edelleenkin noin 50 alkuperäiskansaa, joilla kaikilla on eri kieli sekä elävät perinteet. Vaikka alkuperäiskansoja on vieläkin lukuisia, valtaosa väestöstä on mestitsejä, jotka polveutuvat alkuperäiskansojen, eurooppalaisten ja afrikkalaIsten orjien jälkeläIsistä.

Maassa on noin 120 miljoonaa asukasta ja jo pelkästään maan pääkaupungissa, Mexico Cityssä, elää yli 21 miljoonaa ihmistä. Kaupungin laitamien hökkelikylät kasvavat edelleen kovaa vauhtia, sillä maaltamuuttajia tulee arviolta jopa tuhat päivässä. Muinaiset tavat ja perinteet elävät ja voivat hyvin nykypäivänkin ja perinteet näkyvät kulttuurissakin. Meksikolainen kuvataide on tunnettua räiskyvästä ja rohkeasta värienkäytöstä. Musiikki näyttelee suurta roolia niin jokapäiväisessä elämässä kuin kuukausittain pyhimysten kunniaksi vietettävissä kyläjuhlissa

Mexico City

Vuorten ympäröimässä laaksossa sijaitsee yli 20 miljoonan asukkaan kaupunki Mexico City, joka on maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurillinen sydän. Kaupunki on yhdistelmä nykyaikaa ja vuosisatoja vanhaa kulttuuria. Pilvenpiirtäjät ja ostoskeskukset ovat vieretysten vanhojen käsityöpajojen, kirkkojen ja historiallisten nähtävyyksien kanssa. Kaupungin keskusaukiolla Zocalolla voi tutustua vanhan kaupungin historiaan ja nähdä Espanjan siirtomaa-aikaisen katedraalin. Kaupungin läheisyydestä löytyy Teotihuacanin massiiviset pyramidit, jotka kertovat muinoin eläneestä, nykyisin lähes tuntemattomasta kansasta.

HOTELLIT

St. Regis Mexico city (5)

Tämä ylellinen hotelli sijaitsee Mexico Cityn keskustassa Paseo de la Reforma-bulevardilla. Bulevardi on täynnä viihtyisiä aukioita, monumentteja ja taidegallerioita. Lähellä sijaitsevat Polancon ja Condesan alueet, joissa on lukuisia designer putiikkeja, hyviä ravintoloita, käsityö kauppoja ja taidegallerioita. Hotellissa on tilava spa, kuntosali josta upeat näkymät kaupungin ylle, sisä uima-allas ja tennisklubi. Hotellin ravintolavalikoima on laaja. Sieltä löytyy niin ranskalainen, - meksikolainen, - kuin espanjalainekin keittiö, sekä grilliravintola, kahvila ja tuoreita mehuja tarjoava mehubaari. Huoneista löytyy TV, CD/DVD-soitin, puhelin, hiustenkuivaaja, minibaari, tallelokero ja internet. Huoneiden isoista ikkunoista on hienot näköalat Mexico cityn ylle.

TÄSTÄ HOTELLIN WWW-SIVUILLE

San Miguel de Allende

San Miguel de Allende on hyvin omalaatuinen moderni, mutta samalla hyvin vanhanaikainen kaupunki. Monista Meksikon viehättävistä koloniaalisista kaupungeista San Miguel on se kaunein. Tämän kauneuden ovat löytäneet myös monet matkailijat, eritoten taiteilijasielut. Taide ja kulttuuri ovatkin näkyvillä hyvin vahvasti. Samoin hyvän ruoan ja viinin ystäviä San Miguel hemmottelee monilla huippuravintoloillaan.

Värikkään ja mukulakivisen kaupungin mielenkiintoista ja monimuotoista arkkitehtuuria hallitsee neoklassisuus ja barokkiaikakauden rakennustyyli, lisäksi sieltä löytyy useampikin goottilaistyylinen katedraali. Kaupunki on myös UNESCON maailmaperintökohde ja se on hyvin eläväinen kulttuuriaktiviteetteineen, konsertteineen ja esityksineen ympäri vuoden.

HOTELLIT

Rosewood San Miguel de Allende (5)

Hotelli sijaitsee UNESCON- perintökohteen San Miguel de Allenden keskustassa,  Juarezin keskuspuiston liepeillä. Siksi hotellilta pääseekin helposti tutustumaan tähän värikkääseen taidekaupunkiin helposti jalan. Rosewood  hotellin palveluihin kuuluu spa, uima-allas, jacuzzi ja kattoterassilla sijaitseva lounge, josta on huikeat näkymät kaupunkiin. Kaikki huoneet on ilmastoituja ja tilavia. Hotellin ravintolavalikoima on laaja ja sieltä löytyy niin kansainvälinen kuin meksikolainenkin ruokalista. Hotellissa järjestetään myös yoga- ja pilatestunteja.

Guadalajara

Guadalajara on yli 4 miljoonan asukkaan suurkaupunki keskisessä Meksikossa ja sitä pidetään Meksikon kulttuuripääkaupunkina. Keskilämpötilat vaihtelevat tammikuun 17 asteesta kesäkuun 24 asteeseen. Kansainvälinen lentoasema sijaitsee 16 kilometrin päässä keskustasta etelään ja moottoritietä pitkin pääsee kätevästi Mexico Cityyn sekä Puerto Vallartan rannoille.

Tequila

Tequila sijaitsee Jaliscon osavaltiossa, n. 60 kilometriä osavaltion pääkaupungista Guadalajarasta. Niin kuin nimestä voi päätellä, tuotetaan siellä kaikki Tequila jota myydään ympäri maailmaa, n. 250 miljoonaa litraa vuodessa. 1978 lähtien agave-hedelmistä tuotettuja juomia jotka eivät ole tehty Tequilassa tai Guanajuaton, Nayaritin, Michoacanin tai Tamaulipasin osavaltiossa ei voi kutsua tequilaksi. Tequilan ympäristö on täynnä sinertävän vihreitä agave-hedelmäpeltoja ja siellä pääsee tutustumaan eri tequilan valmistuksen vaiheisiin ja tislaamoihin. Toinen vaihtoehto on tutustua tequilan valmistusprosessiin Guadalajarasta lähtevällä Tequila Express –junalla. Tequilan maistiaiset kuuluvat asiaan, monille vuosikertatequilat ovat uusi kokemus. 

HOTELLIT

Solar de las Animas (5)

Tämä luksushotelli sijaitsee rauhallisessa Tequilan kaupungissa, 60 km Jaliscon osavaltion pääkaupungista Guadalajarasta. Hotelli sijaitsee aivan keskustassa, pääaukiota vastapäätä ja sieltä on upeat näkymät Santiago Apostol- kirkolle. Huoneet on sisustettu tyypillisellä 1700 ja 1800 -luvun meksikolaisella arkkitehtuurilla. Hotellissa yleisilmeessä uusin teknologia ja yli 200 vuotta vanhat perinteet sulautuvat hienosti yhteen. Solar de las Animasen palveluihin kuuluu uima-allas, aurinkoterassi, 24h vastaanotto, kampaamo/parturi ja pieni tuliaiskauppa.

Punta de Mita

Tyynenvaltameren rannikolla sijaitseva pieni ja idyllinen kylä on ideaali kohde ranta- ja aktiviteettilomalle. Kylä on suosittu lomakohde sekä kansainvälisten- että paikallisten turistien keskuudessa. Koska kylä sijaitsee vain noin 40 minuutin automatkan päässä Puerto Vallartasta, pääsee kaupungin vilinään tarvittaessa. Punta de Mita itsessään on hyvin rauhallinen rentoumispaikka ja sieltä löytyy monenlaista ruokapaikkaa ja muutama baari. Yöelämä on sijoittuu lähinnä viereisiin kyliin. Aktiivisille matkailijoille alueelta löytyy paljon tekemistä, mm. surffausta, snorklaus- ja valasretkiä, sukellusta, ratsastusta tai golfia. Punta de Mitassa löytyy aaltoja niin aloittelijoille kuin noviiseillekin. Ja jos ei uskallus riitä lainelautaan, voi aina kokeilla uutta Stand-up Paddle Boardia (SUP), joka on hauska ja tehokas liikuntamuoto. Hiekkarannat eivät ole pullollaan aurinkovarjoja tai ihmisiä, joten Punta de Mitan valkohiekkaisilla rannoilla voi myös rentoutua rauhassa esimerkiksi kirjan kera. Kulttuurin ystäville alueen Huichol –kansan elämäntyyliin tutustuminen on erittäin mielenkiintoinen päiväaktiviteetti tai päiväretki Tequila-kaupunkiin Agave viljelmille ei varmasti jätä ketään kuivaksi.

HOTELLIT

Imanta Resort Punta de Mita (5)

Tämä viidakon keskellä rannan tuntumassa sijaitseva luksushotelli on upea paikka rentoutumiseen. Lähinnä sijaitseva kylä, Punta de Mita, on n. 5 minuutin ajomatkan päässä. Hotellin kaikki huoneet on suunniteltu käyttäen luonnonmateriaaleja sisustuksessa. Hotellin palveluihin kuuluu uima-allas, ranta, kuntosali ja kylpylä sekä kauneushoitola. Hotellin ravintola tarjoaa aina tuoreita herkkuja. Paikalliset kalastajat tuovat tuoreet merenherkut ravintolaan päivittäin. Hotellin huoneet ovat tilavia ja niissä kaikissa on minibaari ja upeat viidakko- tai merinäkymät.