Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Costa Rica

Luksusmatka – Costa Rica
Kilpikonnia, tulivuoria ja rantaa

Costa Rica  
San Jose | Santa Barbara de Heredia | Tortuguero | Pacuare | Arenal | Papagayo Beach

Costa Rica
Pinta-ala
51 100 km²

Asukasluku
5 097 988 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
San José

Väestö
94 % espanjalaista syntyperää, 3 % afrikkalaista syntyperää, 1 % alkuperäisiä intiaaneja, 1 % kiinalaisia, 1 % muita

Kieli
Espanja, englanti, kreolienglanti ja intiaanimurteet

Päätuotteet
Matkailu, elektroniikka, kahvi, banaani, sokeri

Hallitusmuoto
Demokratia

Costa Rica tarjoaa dramaattisia tulivuorinäkymiä, karuja vuorimaisemia, villiä viidakkoa sekä mystisiä pilvisademetsiä. Kaiken tämän lisäksi on upeita rantakohteita niin Karibianmeren kuin Tyynenmeren puolellakin. Tämä ekosysteemien monimuotoisuus takaa kodin yli 230 eläinlajille ja maa lumoaa matkailijan kuin matkailijan, etsit sitten seikkailua tai rauhallisempaa lomakohdetta. Kun puhutaan ympäristöystävällisestä matkailusta, on Costa Rica maana yksi sen edelläkävijöistä. Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoteen 2021 mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta. Maalla on maine myös rauhan ja koulutuksen keitaana Keski-Amerikassa, sillä armeija on maasta lakkautettu jo vuonna 1948.

PURA VIDA!

San Jose

Muiden Väli-Amerikan maiden pääkaupunkeihin verrattuna San José on eniten länsimaistunut ja melkeinpä amerikkalaistunut. Katukuvaan kuuluvat kauppakeskukset ja pikaruokaketjut. Ensimmäinen merkki costaricalaisuudesta on ystävällisyys. Hymy ja luontainen auttamisen halu erottavat San Josén selkeästi muista pääkaupungeista. Kaupunki on perustettu jo 1737 mutta kaupunkikuvassa on kolonialismista enää hyvin vähän jäljellä. Tänä päivänä kaupungissa on useita museoita, hyviä ravintoloita ja hyvä ilmasto, joiden pohjalle San Josén matkailuvetovoima pitkälti perustuukin.

HOTELLIT

Hotel Real Intercontinental (4)

Tämä korkeatasoinen hotelli sijaitsee suositulla Escazún alueella San Josen keskustassa. Hotellista löytyy mm. kylpylä, kasino, ja trooppinen puutarha. Lisäksi hotellin yhteydessä on myös ostoskeskus. Lisäksi hotellissa on kaksi uima-allasta sekä 4 eri ravintolaa. Hotelli on tunnettu erittäin hyvästä ja laadukkaasta palvelustaan. Viihtyisät kylpyhuoneelliset huoneet kutsuvat rentoutumaan.

Santa Barbara de Heredia

HOTELLIT

Finca Rosa Blanca (5)

Hotelli Finca Rosa Blanca sijaitsee San Josén pohjoispuolella, Santa Barbara de Heredian kahvialueella. Hotellin arkkitehtuuri on saanut inspiraationsa ympäröivästä luonnosta, minkä huomaa suurten ikkunoiden valaisemissa tiloissa ja vehreillä sisäpihoilla. Paikalliset taiteilijat ovat maalanneet hotelliin seinämaalauksia ja tehneet huonekaluja sekä muita koristeellisia käsitöitä. Jokaisessa huoneessa on minibaari, tuuletin ja kahvinkeitin, tietysti paikallisella kahvilla. Hotellin ravintolassa voit nauttia ruokaa ulkoilmassa. Tarjolla on tyypillistä Etelä-Amerikkalaista ruokaa hotellin oman kasvihuoneen aineksista. Pitkän päivän jälkeen voit rentoutua uima-altaalla, josta on upeat näkymät San Joséen ja ympäröivään laaksoon. Hotelli tarjoaa mm. hierontoja, lintubongausretkiä, kahvitilavierailua tai seikkailunhaluisimmille köysirataliukua.

Tortuguero

Limón – nimisessä provinssissa sijaitseva Tortugueron luonnonpuisto sijaitsee Karibian rannikon helmassa, noin 80 kilometrin päässä Limónin kaupungista. Laguunien ja kanaalien lävistämässä puistossa voi hyvin liikkua myös vesiteitse mutta kannattaa muistaa että vesistöt ovat myös monen krokotiilin, kilpikonnan, manaatin ja ravun kotipaikka. Alue on tunnettu myös hyvistä kalavesistään. Puisto perustettiin luonnon ja eläimistön suojelemista sekä tieteellisiä tutkimuksia varten. Kaikkein tunnetuin Tortuguero on kuitenkin sen tarpeellisuudesta rannalle munimaan saapuville kilpikonnille, joille paikka on erittäin tärkeä koko läntisen Karibian alueella.

HOTELLIT

Manatus Lodge (4)

Tortuegon kauniissa luonnonpuistossa, aivan joen rannalla sijaitseva Manatus Lodge kutsuu rentoutumaan. Rauhaa ja mukavuutta tarjoavissa tilavissa huoneissa on viihtyisät patiot ulkoilmasuihkuineen, kylpyhuoneet, ilmastointi, tv, ja minibaari. Hotellista löytyy myös trooppinen puutarha, uima-allas, kylpylä, ja kuntosali. Lodgen uniikki sijainti vakuuttaa varmasti.

Pacuare

Limónin provinssissa Karibianmeren rannalla sijaitseva Pacuaren luonnonpuisto on tunnettu hyvistä aktiviteettimahdollisuuksistaan, erityisesti huikeasta koskenlaskusta. Alueen suuri trooppinen sademetsä on koti monille eksoottisille eläimille kuten jaguaareille, oseloteille, apinoille, laiskiaisille ja yli 230 eri lintulajille. Pacuaren luonnonpuiston kaunis 6 km pituinen ranta on maailman neljänneksi tärkein jättiläiskilpikonnien munimispaikka. Pacuaren luonnonpuisto on tunnettu luonnonsuojelusta ja toimivasta ekosysteemistään.

HOTELLIT

Pacuare Lodge (4+)

Pacuarejoen varrella sijaitseva korkealuokkainen ja suosittu eko-lodge tarjoaa mahtavat puitteet rentoutumiseen trooppisen sademetsän siimeksessä. Tilavissa ja tunnelmallisesti sisustetuissa huoneissa ja sviiteissä on omat kylpyhuoneet sisä- ja ulkoilmasuihkuineen sekä ulkoterassit riippukeinuineen. Lisäksi sviiteissä on omat uima-altaat. 

Eko-lodge on Costa Ricalaiseen tapaan sitoutunut kestävään kehitykseen. Mm. normaalin kierrätyksen lisäksi veden lämmitys tapahtuu aurinkoenergialla, pesuaineet ovat orgaanisia ja biohajoavia, ja lodge käyttää myös paikallista työvoimaa.

Arenal

Arenalin tulivuori on Costa Rican aktiivisin tulivuori nousten 1 633 m korkeuteen. Tosin viime vuosina sen toiminta on näyttänyt vaimentumisen merkkejä. Tulivuoren aktiivisuus voi kuitenkin vaihdella vuosittain ja purkautuvan laavan voi parhaiten nähdä öiseen aikaan. Tulivuori sijaitsee 1995 perustetussa Volcan Arenalin kansallispuistossa alueella, joka on eläimistöltään ja kasvillisuudeltaan todella monipuolinen.

La Fortuna (de San Carlos) on kaupunki lähinnä Arenalin kansallispuistoa ja toimii usein porttina alueella vieraileville. La Fortunan lähistöllä sijaitsevat myös upeat vesiputoukset sekä kuumat lähteet, jotka molemmat ovat vierailun arvoisia.

HOTELLIT

Arenal Nayara Hotel & Gardens (4)

Vehreän trooppisen metsän siimeksessä sijaitseva korkealuokkainen hotelli kutsuu rentoutumaan. Hotellilta avautuu unohtumattomat näköalat. Hotellialueen mahtava luonto, värikkäät trooppiset linnut, eksoottisten kukkien tuoksu ja näkymä korkealle kohoavasta Arenalin tulivuoresta lumoavat. Tilavissa ja kauniisti sisustetuissa eleganteissa huoneissa on kylpyhuoneet sisä- ja ulkoilmasuihkuineen ja terassit, jotka on varustettu riippumatoilla ja poreammeilla. Villoissa löytyy uima-altaat joihin vesi tulee suoraan maanalaisista lähteistä.

Papagayo Beach

Papagayo beach sijaitsee Costa Rican pohjoisosassa lähellä Santa Rosan luonnonpuistoa. Ranta on tunnettu loputtomasta auringonpaisteestaan. Täällä pääsee nauttimaan valkoisesta hiekkarannasta turkoosin meren äärellä. Rantaa ympäröi koskematon trooppinen sademetsä ja eksoottisten lintujen laulu korostaa paikan tunnelmaa. Lähellä sijaitsee Guanacasten kansallispuisto jonne voi mennä vaeltamaan.                        

HOTELLIT

Hotel Andaz Papagayo (4)

Tämä erittäin tyylikäs resortti sijaitsee rauhallisella ja kauniilla rannalla trooppisen kasvillisuuden ympäröimänä. Hotellilta aukeaa huikeat näkymät luonnonpuistoon ja merelle. Tunnettu arkkitehti Ronald Zürcher inspiroitui Costa Rican luonnosta ja käytti resortin suunnittelussa luonnollisia ja orgaanisia materiaaleja. Hotellista löytyy mm. kylpylä, kolme erittäin tasokasta ravintolaa, sekä kaksi upeaa uima-allasta. Tilavissa ja eleganteissa huoneissa on kauniit kylpyhuoneet, isot lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat sekä tilavat pervekkeet.