Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret


Luksusmatka – Mauritius

Mauritius  
Grand Baie | Le Morne

Mauritius
Pinta-ala
1 860 km²

Asukasluku
1 379 365 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Port Louis

Väestö
Intialaisia (68 %), loput kreoleja, eurooppalaisia ja kiinalaisia

Uskonto
Hinduja 48 %, kristittyjä 26 %, muslimeja 17 % ja loput protestantteja

Kieli
Englanti

Valuutta
Mauritiuksen rupia (MUR)

Päätuotteet
Turismi, tekstiilit ja sokeri

Hallitusmuoto
Tasavalta

Mauritiuksen saarivaltio sijaitsee Intian valtamerellä 900 kilometriä Madagaskarista itään Maskareenien saariryhmässä.

Mauritius on tuliperäinen ja vuoristoinen saari, jota ympäröivät koralliriutat. Hiekkarantoja on yli 200 km. Hedelmällinen maaperä tarjoaa hyvän kasvualustan muun muassa sokeriruo'olle. Vaikka Mauritiusta pidetään rantalomakohteena, saari tarjoaa myös mahtavia vuorimaisemia ja vaellusmahdollisuuksia niille, jotka haluavat vaihtelua aurinkolomalle. Port Louis on Mauritiuksen monikulttuurinen pääkaupunki, jossa näkyy niin islamilaisuuden, hindulaisuuden ja kristinuskon vaikutus. Hindu-temppeleitä on ympäri saarta – hinduja Mauritiuksen väestöstä on yli puolet.

Auringonpalvojien iloksi Mauritiusta ympäröivät upeat valkohiekkaiset rannat – hiekkarantoja on yli 200 km.

Intian valtamerellä sijaitseva Mauritius on tuliperäinen ja vuoristoinen saari, jonka rantoja reunustavat koralliriutat. Lomakohteena Mauritius sopii matkailijalle, joka etsii lomaltaan rentoutumista, nautiskelua ja pientä luksusta. Saari sopii kohteena myös aktiiviselle lomailijalle, sillä hotellien tarjontaan kuuluu kattavat vesiurheilumahdollisuudet. Myös golfin ja tenniksen pelaajat viihtyvät Mauritiuksella. Mauritiuksella on 9 upeaa 18-reiän kenttää.


Grand Baie

Grand Baie sijaitsee Mauritiuksen pohjoisosassa. Tämä 2800 asukkaan kaupunki on kasvanut pienestä hevosenkengän muotoisesta kalastajakylästä matkailijoille korkeatasoiset palvelut tarjoavaksi kaupalliseksi keskittymäksi. Sieltä löytyy monentasoisia hotelleja, hienoja butiikkeja, vaatetehtaita teehtaanmyymälöineen, joista voit ostaa laatumerkkejä (mm. Ralph Lauren) edullisesti, monia ravintoloita ja hiekkarantoja.

Grand Baie, suomeksi "iso lahti", on edelleen hyvin pittoreski matkailun kasvusta huolimatta. Suurin osa Grand Baien palveluista keskittyy lahtea ympäröivän rantatien ympärille, joten tässä pikkukaupungissa on helppo suunnistaa. Myös iltaelämä on keskittynyt samalle alueelle – siellä on muutama yökerho ja iltaravintoloita, lisäksi 5-tähden hotelleissa järjestetään säännöllisesti mauritiuslaisia tanssiesityksiä.

Oman hotellisi ohella Grand Baien kylässä on tarjolla monipuoliset retkipalvelut; mm. sukellusta, syvänmerenkalastusta, lasipohjaveneretkiä koralleja katsomaan, vesihiihtoa, snorklausta tai vaikkapa merenpohjakävelyä. Grand Baiesta voi tehdä veneretkiä myös Mauritiuksen pohjoisosan pikkusaarille, lähistöllä sijaitsevaan omintakeisen kauniiseen Pamplemoussen puutarhaan tai kokopäiväretkiä Mauritiuksen muille luonnonnähtävyyksille.

HOTELLIT

Beachcomber Trou aux Biches Golf Resort & Spa (5)

Tasokas Trou aux Biches Resort & Spa sijaitsee Mauritiuksen luoteisrannikolla. Saaren parhaille ostospaikoille Grand Baieen on vain 15 minuutin automatka, myös Trou aux Biches´ssä on vaatekauppoja ja paikallisia iltaravintoloita. Hotellilla on pitkä ja kapea hiekkaranta. Useita uima-altaita ja ravintoloita. 306 tilavaa ja viihtyisää huonetta. Myös 2-3 makuuhuoneen uima-altaallisia huviloita yksityisempään lomailuun. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi kuuden tenniskentän ja kuntosalien käyttöoikeus. Hotellin SPA-"kylä" tarjoaa hemmottelua vaikka koko päiväksi. Edullinen green fee läheiselle Mont Choisyn golfkentälle. Täällä viihtyvät niin perheet kuin häämatkalaisetkin.

Hotellin kotisivut

Le Morne

Le Mornen niemimaa sijaitsee Mauritiuksen lounaisosassa. Alueen maisemaa hallitsee Le Morne Brabant -nimellä kulkeva kalliomonoliitti. Historiallisen merkityksensä lisäksi kukkula tarjoaa mahdollisuudet patikointiin. Le Mornen alue tunnetaan myös hienoista hotelleistaan ja 18-reikäisestä golf-kentästään. 

HOTELLIT

Beachcomber Dinarobin Hotel Golf & Spa (5)

Dinarobin sijaitsee Mauritiuksen lounaiskulmauksessa upean Le Morne -vuoren juurella. Hotellissa on yhteensä 176 tilavaa ja tyylikästä huonetta. Vieraat voivat halutessaan ruokailla myös viereisessä Beachcomber Paradisissa. Näillä kahdella 5*-hotellilla on yhteinen 18-reiän golfkenttä. Pitkä, kapea hiekkaranta tarjoaa upeat puitteet rentouttavalle rantalomalle. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkatamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi neljän tenniskentän ja kuntosalin käyttöoikeus. Edullinen gree feen hotellin golfkentälle. Tämä hotelli on aikuiseen makuun.

Hotellin kotisivut