Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Bahama

Sukellusmatka Bahama
Exuma Cays and Southewest Eleuthera

Bahama  
Nassau | sukellus Bahamalla

Bahama
Pinta-ala
13 880 km²

Asukasluku
337 721 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Nassau

Väestö
85 % ovat afrikkalaista alkuperää

Kieli
Englanti (viralinen kieli), kreolikieli (haitilaisten siirtolaisten käyttämä)

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia, perustuslaillinen monarkia.

Bahama on poliittisesti vakaa saarivaltio ja turvallinen matkailumaa. Turisteihin kohdistuvia rikoksia kuten ryöstöjä on kuitenkin tapahtunut, joten varovaisuus on paikallaan. Yksin liikkumista pimeällä kannattaa välttää. Arvoesineet sekä passi ja matkaliput on syytä säilyttää hotellin turvalokerossa, kopio passista kannattaa pitää jatkuvasti mukana. Ystävälle tai perheelle on syytä jättää kopiot matkustusasiakirjoista kotimaahan. Hurrikaanit ja trooppiset myrskyt ovat mahdollisia kesällä ja syksyllä.

Nassau

Bahaman pääkaupunki, Nassau, sijaitsee Atlantilla, 290 kilometrin päässä Floridasta. Kaupunki oli 1700- luvulla suosittu merirosvojen piilopaikka ja merirosvot pitivätkin aikoinaan kaupunkia hallussaan. Kaupunki on saanut nimensä englantilaisen William III of England, Prince of Orange-Nassaun mukaan. Saaren alkuperäisasukkaat, Lucayanssit olivat Kolumbuksen kuvauksien mukaan rauhaa rakastavia ihmisiä, joilla oli anteliaat sydämet. Saarta kutsutaan ”laulun saareksi” ja musiikki on suuressa osassa kansan jokapäiväistä elämää. Tanssi- ja musiikkityyli on saanut vaikutteita bluessista, länsi- Afrikasta ja on rytmikästä ja rumpupainotteista.  Nassaussa on upeita rantoja ja rento elämäntyyli. Bahamasaarten pääkaupunkia Nassauta kutsutaankin paratiisisaareksi, siellä on ystävällisiä asukkaita ihmisiä, upeita rantoja sekä hotelli valikoimaa jokaiseen makuun.

HOTELLIT

Marley Resort & Spa (3)

Marley Resort & Spa sijaitsee Cable- rannalla, 10 minuutin ajomatkan päässä Nassaun- lentokentältä ja 20 minuutin matkan päässä satamasta. Hotellin historia juurtaa juurensa Bob Marleyn perheeseen ja on saanut nimensäkin Marleyn mukaan. Marley vietti perheineen aikaa tällä omalla loma-asunnollaan. Kaikki huoneet ovat saaneet vaikutteita Marleyn musiikista ja muistoista. Huoneiden ovet ovat käsin veistettyjä, huoneissa on puulattiat, ne on sisustettu afrokaribialais-tyyliin, marokkolaisia mattoja ja mahonkikalusteita. Marley Resortin kylpyläosasto tarjoaa erilaisia hemmottelu- ja hierontapalveluita. Hotellin kahdelta uima-altaalta on upeat näkymät merelle ja ne sijaitsevat aivan turkoosinmeren äärellä. Simmer Down- ravintolassa ruuat valmistaa palkitut gourmet-kokit. Samalla kuin nautit karibialaisen keittiönantimia, voit ihailla kuvankaunista merinäkymää. 

Sukellus Bahamalla

HOTELLIT

Bahamas Aggressor

Bahamas Aggressor (ent. Carib Dancer) on kuulunut Aggressorin laivastoon vuodesta 2012. Laivalla on 7 hyttiä eli se majoittaa 14 sukeltajaa ja 5 miehistön jäsentä. Laivalla on 5 2 hengen hyttiä, joissa kaikissa on oma wc/suihku, ilmastointi ja hiustenkuivaaja. Hintaan kuuluu aamiainen, lounas ja illallinen sekä välipalat. Lisäksi valikoima alkoholittomat ja alkoholilliset juomat kuuluvat hintaan. Lakanat vaihdetaan kerran viikon aikana ja pyyhkeet tarvittaessa.  Sukelluksilla tankit, painot ja painovyöt kuuluvat myös hintaan.