Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Brasilia


Suuri Brasilian kiertomatka

Brasilia  
Rio de Janeiro | Manaus | Amazon | Salvador de Bahia

Brasilia
Pinta-ala
8 514 215 km

Asukasluku
211 715 973 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Brasilia

Väestö
55 % valkoisia, 38 % mulatteja, 6 % mustia

Kieli
Portugali

Päätuotteet
Tekstiilit, kengät, kemikaalit, teräs, appelsiinimehu, soijapavut, kana, kahvi, sokeri

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Brasilia on pinta-alaltaan Etelä-Amerikan suurin ja maailman viidenneksi suurin valtio. Asukkaita on n. 200 miljoonaa. Brasilialaiset ovat etniseltä taustaltaan intiaanien, Afrikasta kuljetettujen orjien sekä eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläisiä. Maasta on löydetty yli 700 alkuperäistä intiaaniheimoa pääasiassa Amazonin alueelta. Portugalin entisenä siirtomaana se eroaa kielellisesti muista Etelä-Amerikan valtioista. Musiikki ja tanssi on Brasiliassa läsnä joka paikassa. Brasilialaiset tietävät kuinka juhlia ja kuinka ilo otetaan irti elämästä. Rantakulttuuri on Brasiliassa aivan omaa luokkaansa. Viikonloppuisin rannoille kokoontuvat perheet, rakastavaiset parit, pallopelien pelaajat, auringonpalvojat, kaikki sulassa sovussa riippumatta yhteiskunnallisesta asemasta.

Rio de Janeiro

'Jumala loi maailman kuudessa päivässä ja seitsemännen Hän pyhitti Riolle.' Näin sanovat kaupungistaan ylpeät riolaiset. Maan moderni pääkaupunki on 1960-luvulla perustettu Brasilia. Maan kiistatta tunnetuin kaupunki on kuitenkin Rio de Janeiro, joka on kiehtova sekoitus modernia city-kulttuuria, Copacabanan kiireettömiä hiekkarantoja, merta, kaupunkia ympäröiviä vuoria ja tietenkin sambaa. Kaupunki sijaitsee Guanabaran-lahden suulla, upealla kapealla kaistaleella, jyrkkien vuorten ja syvän sinisen meren välissä. Kaupunki on kasvanut 20km pitkäksi 6 miljoonan asukkaan sykkiväksi metropoliksi. Kaupunki on hurjien vastakohtien kaupunki. Favelat, slummit vuorilla, kaupungin ulkopuolella ja niiden köyhät asukit vastaan Copacabanan ultramuodikkaat yöeläjät yökerhojen rytmeissä, uljaat vuoret vastaan kiiltävät toimistotornit, hiekkarantojen kiireettömät auringonpalvojat ja pallonpelaajat vastaan juoksujalkaa kiitävät city-ihmiset hienoissa puvuissaan.

HOTELLIT

Pestana Rio Atlantica (3+*)

Keskeisellä sijainnilla Copacabana-rannan Avenida Atlântica -rantakadulla sijaitsevassa hotellissa kaupunki on aivan jalkojesi juuressa. Täältä pääset helposti tutustumaan alueen nähtävyyksiin sekä muun muassa kuuluisaan Ipaneman rantaan.
Tyylikkään hotellin katolla on upea uima-allasalue, jossa nauttia päivästä rennoissa merkeissä. Illalla allasalue muuttuu coctail-baariksi, jossa voit nauttia hyviä drinkkejä ja ihailla auringonlaskua merelle sekä näkymää eläväiseen kaupunkiin.
Hotellin läheisyydestä löytyy useita ravintoloita sekä myös itse hotellin ravintolasta löydät purtavaa isoon ja pieneen nälkään.


Manaus

Amazonasin viidakot ovat maailman laajimmat yhtenäiset sademetsäalueet. Hyvä aloituspaikka viidakkoretkille on 1669 perustettu Manauksen kaupunki keskellä Amazonasin sademetsää. Kaupunki näytteli keskeistä osaa 1800-luvun kumipuubuumissa. Kaupunki oli täynnä kumiparoneja, kauppiaita ja pankkiireja. Kaupungin oopperatalossa ja teattereissa esiintyivät sen aikaisen maailman diivat. Laivat seilasivat kumilasteineen maailmalle alas Amazonasia ja palasivat lasteinaan eurooppalaisia tuotteita. Kaupunki oli ensimmäinen Brasiliassa, johon saatiin sähköt, viemäröinti sekä päällystetyt kadut. Kumin maailmanmarkkinahinnan romahdettua romahti myös Manaus. Kaupungin talous sai piristysruiskeen 1967, jolloin siitä tehtiin vapaakauppavyöhykettä. Tänä päivänä Manaus on Amazonasin viidakkoretkien aloituspaikka.

Amazon

Amazonasin viidakot ovat maailman laajimmat yhtenäiset sademetsäalueet. Viidakkoon ja sen eläimistöön voi tutustua helposti vene- ja kanoottiretkillä sekä useissa lähialueella sijaitsevissa viidakkolodgeissa. Suurin osa Amazonasin viidakosta on yhä tutkimatta. Sieltä löytyy jatkuvasti uusia eläin- ja kasvilajeja. Sademetsän uumenissa on lukemattomia lajikkeita, joiden lääketieteellisiä vaikutuksia ei olla vielä tutkittu.

HOTELLIT

Juma Amazon Lodge

Amazonin sademetsässä sijaitsevaan ekologiseen Juma Lodgeen on noin 100 kilometriä maan pääkaupungista. Matka tänne sademetsän syvyyksiin on jo osa upeaa luonnonläheistä kokemusta. Matkaa taitetaan moottoriveneillä Amazon-jokea pitkin sekä osin autolla. Jumalodgen kauniisti säilynyt ympäristö antaa mahdollisuuden kokea yöpymisen sademetsässä mukavasti. Paikalliseen tyyliin rakennetut ekolodget sulautuvat ympäröivään luontoon ja ne ovat erillään toisistaan taaten harmonisen ja yksityisen kokemuksen asiakkailleen. Juma Lodgessa arvostetaan ympäristöä ja siitä halutaan pitää huolta mahdollisimman hyvin. Kaikki aines mitä rakennuksiin on käytetty on paikallista ja myös tarvittava sähkö tuotetaan luontoystävällisesti. Kuitenkin taaten kaikki tarvittavat palvelut ja upeat huoneet ainutlaatuisine näköaloineen. Seikkailunhaluisille järjestetään myös yöretkiä viidakoissa, joissa nukutaan metsän siimeksessä riippumatoissa luonnon ääniä kuunnellen. Lodgen ympäristö tarjoaa upeat puitteet eläinten ja eksoottisten kasvien bongailuun sekä paikalliseen kulttuuriin tutustumiseen. Täällä järjestetäänkin useita erilaisia retkiä sekä myös luentoja joissa kerrotaan ympäristöstä ja keinoista säilyttää se ainutlaatuisena.


Salvador de Bahia

Brasilian ensimmäinen pääkaupunki, Salvador de Bahia, on nykyään Brasilian kulttuurin keskus sekä maan kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki on tunnettu vahvasta afrikkalaisesta perinnöstään, joka näkyy musiikissa, uskonnossa, tavoissa sekä ruoassa. Afrobrasilialaiset rytmit, candomble- uskonnon seremoniat, capoeira, hienot hiekkarannat sekä vesiputoukset - Bahian ja Salvadorin ympäristö tarjoaa tämän kaiken! Bahian karnevaalit ovat pienemmät ja vähemmän kaupalliset kuin Rio de Janeiron, mutta ovat brasilialaisten suosiossa. Koko koillisrannikko on tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan sekä Brasilian parhaiten säilyneistä ja restauroiduista siirtomaa-aikaisista rakennuksista sekä arkkitehtuurista.

HOTELLIT

Bahiacafé Hotel (3+)

Kaunis pieni boutique-hotelli sijaitsee Salvador de Bahian historiallisessa Pelourinhon alueella, joka on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Hotellissa on baari, ja seiniltä löytyy pakallisten taiteilijoiden taideteoksia. Ilmastoiduista kylpyhuoneellisista huoneista löytyy mm. tallelokero, minibaari, ja tv. Hotellin alueelta löytyy paljon kiinnostavaa kulttuuria, värikästä arkkitehtuuria, ravintoloita, baareja sekä ostosmahdollisuuksia.

 

Muita opastettuja Etelä-Amerikan matkoja

> Argentiina ja Brasilia
> Suuri eteläisen Amerikan kiertomatka

> Suuri Perun kiertomatka

> Perun ja Bolivian kohokohdat

> Halki Etelä-Amerikan

Samankaltaisia opastettuja matkoja

> Keski-Amerikan eteläosa

> Havanna, Panama ja Costa Rica

> Kambodža, Laos ja Vietnam


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?


Haluatko lisäpäiviä?

• Rio de Janeiro

• Morro de Sao Paolon -saari

• Buenos Aires

• Buzios

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.