Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Costa Rica

Luksusmatka – Costa Rica
Kilpikonnia, tulivuoria ja rantaa

Costa Rica  
San Jose | Santa Barbara de Heredia | Tortuguero | Pacuare | Arenal | Papagayo Beach

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Finca Rosa Blanca
Finca Rosa Blanca 5* |
Lennot Helsingistä Pariisin kautta Costa Ricaan, San Joseen. Lentokentältä ajo kauniille kahvialueelle Santa Barbara de Heredian alueelle, jonka vehreissä maisemissa rentoudutaan matkan ensimmäinen päivä.

Päivä 2 |  Finca Rosa Blanca
Aamiaisen jälkeen voit valita päiväohjelmasi hotellin retkitarjonnasta (lisämaksusta) tai vain nauttia uima-altaasta ja upeista vehreistä maisemista. Hotelli tarjoaa lintubongausretkiä, kahvitilavierailua tai seikkailunhaluisimmille köysirataliukua.

Päivä 3 | San Jose – Tortuguero
Manatus Lodge 4* | A, L
Aikainen lähtö hotellilta Braulio Carrillon kansallispuistoon. Pysähdys matkalla aamupalalle, minkä jälkeen sinun on mahdollisuus päästä ihailemaan kansallispuiston uskomatonta monimuotoisuutta. Kuljet läpi banaaniplantaasien aina satamaan asti, josta matkaat veneellä Tortugueron eksoottisiin kanaaleihin.

Tällä alueella vallitsee kiehtova afrokaribialainen kulttuuri, johon on sekoittunut myös vaikutteita jamaikalaisilta, italialaisilta sekä kiinalaisilta maahanmuuttajilta. Alueen tunnelma on täynnä erilaisia tuoksuja, trooppisia rytmejä sekä kirkkaita värejä.

Lounaan jälkeen vierailet Tortuguen kuvankauniissa kylässä ja merikilpikonnien suojelukeskuksessa. Keskus on suojellut uhanalaisia merikilpikonnia jo vuodesta 1959 lähtien ja siellä tutkitaan kilpikonnien pesintää, kasvua ja lisääntymistä. Tortuguerossa sijaitsee läntisen pallonpuoliskon suurin liemikilpikonnien asuinalue sekä suuri määrä merinahkakilpikonnia ja karettikilpikonnia. Tortugueron aluesta tehtiin kansallispuisto vuonna 1975.

Päivä 4 | Tortuguero
Manatus Lodge 4* | A
Tänään jatkat tutustumista Tortugueron kansallispuistoon. Päivän retken aikana kuljet veneellä kahdesti, jotta ehdit näkemään puiston eri puolia. Tortugueron kansallispusto perustettiin kilpikonnien suojelua varten ja kattaa 11 selvästi erotettavaa elinympäristöä palmumetsistä suoalueisiin. Hiljainen vene ja leveät kanaalit mahdollistavat villieläinten seuraamisen lähietäisyydeltä. Helposti bongattavia lajeja ovat joen saukot, alligaattoriensukuiset kaimaanit ja monet apinat sekä linnut kuten kultapyrstöt, tukaanit ja jakamarit.

Lisämaksusta mahdollisuus osallistua iltakierrokselle tarkkailemaan kilpikonnien pesintää. Kierroksia järjestetään heinäkuusta syyskuuhun.

Päivä 5 | Tortuguero – Pacuare
Pacuare Lodge 4+* | A, L, P
Aamiaisen jälkeen lähdet veneellä Caño Blancon laiturille, josta matka jatkuu kohti seuraavaa majoituspaikkaa. Matkalla pysähdytään paikallisessa ravintolassa Guapilesissa. Matkustaessa maata pitkin vaikuttavat maisemat vaihtuvat. Hotellille saapumiseen on kaksi vaihtoehtoa: joko koskea tai hiekkatietä pitkin. Hotellille saavuttua on aikaa rauhoittua tai osallistua valinnaiselle retkelle. Illalliseksi on tarjolla gourmet-herkkuja kynttilänvalossa. Suositus: vieraile yläkerran loungessa drinkillä ennen nukkumaan menoa.

Päivä 6 | Pacuare
Pacuare Lodge 4+* | A, P
Aamupäivällä vaellus sademetsään ja tutustumista cabecar-alkuperäiskansan kulttuuriin. Cabecarit ovat Costa Rican suurin alkuperäiskansa ja heidän tapansa ovat säilyneet hyvin nykypäivään. Talamanca vuorilla asuvat cabecarit eivät asu kylissä, vaan he suosivat pieniä perheyksikköjä ripoteltuna syrjäiselle alueelle. Pacuare Lodge auttoi läheistä klaania rakentamalla heille perinteisen talon, jossa shamaanin poika esittelee sinulle kansansa tapoja ja kulttuuria. Talolle on matkaa kävellen 30 minuuttia sademetsän läpi.

Loppupäivä omatoimista aikaa ennen illallista.

Päivä 7 | Pacuare-Arenal
Arenal Nayara Hotel & Gardens 4* | A
Aamiaisen jälkeen sinulla on aikaa vaeltaa, rentoutua tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Päivän aikana siirtyminen Arenaliin, jossa sijaitsee Costa Rican aktiivisin tulivuori. Arenalin seudulla voit nähdä kauniita metsiä, järviä, jokia ja peltoalueita.

Päivä 8 | Arenal
Arenal Nayara Hotel & Gardens 4* | A
Aamupäivällä pääset nauttimaan Sky Tram-gondolihissistä sekä Sky Trek-köysiradasta Arenalin suojelualueella. Sky Tramilla nouset alueen korkeimmalle paikalle, josta on uskomattomat näkymät sademetsään, Arenal-tulivuorelle sekä järvelle. Kyyti ylös kestää 20 minuuttia, jonka aikana luonto-opas kertoo lisätietoja alueesta. Alas voit palata Sky Trek -köysiratoja pitkin, jotka tarjoavat vaikuttavat panoraamanäkymät. Retkelle tarvitset mukaasi kevyen vaatetukset, kangaskengät, kiikarit, kameran, aurinkorasvan ja hyönteissuihkeen.

Iltapäivävaellus Arenal-tulivuorelle. Kunnioitusta herättävä tulivuori kohoaa ympäröivien vihreiden kukkuloiden yläpuolelle. Hyvällä säällä saatat jopa nähdä huipun. Tulivuori on 1,657 metriä korkea ja vain 7 000 vuotta vanha. Arenal on Costa Rican aktiivisin tulivuori, vaikka se onkin nykyään lepotilassa. Iltapäivällä noin 2 ½ tunnin kävelyretki oppaan johdolla tulivuoren alarinteille (kansainvälinen ryhmä). Tämä kierros tutustuttaa sinut hienoihin luontomaisemiin ja kansallispuiston kasvillisuuteen sekä eläimistöön. Reitti kulkee metsän läpi ja pysähtyy ensimmäisessä purkauksessa vuonna 1968 tuhoutuneella alueella. Kierros on tasoltaan helppo.

Illalla voit vielä nauttia Tabaconin alueen kuumista lähteistä ja rentouttaa väsyneitä lihaksia. Geotermisen toiminnan ansiosta tulivuorta ympäröivällä alueella on useita kuumia lähteitä. Lähteiden vesi tulee suurimmaksi osaksi maahan sataneesta vedestä, jonka maan alla oleva magma lämmittää. Vesi nousee maan pintaan, ottaen mukaan mineraaleja maakerroksista ja muodostaen jokia, lampia ja vesiputouksia.

Päivä 9 | Arenal – Papagayo Peninsula
Hotel Andaz Papagayo 4* | A
Aamiaisen jälkeen siiryminen Papagayon hotellille (matka-aika noin 3 tuntia). Papagayo sijaitsee Guanacasten provinssissa, jonka alueella on metsiä, sademetsiä sekä trooppisia kuivia metsiä, jotka muinoin ulottuivat Meksikosta Costa Rican länsirannikolle. Alueella on runsaasti lahtia, metsäisiä kukkuloita, tulivuoria, jokia sekä valkoisia ja mustia rantoja. Tyyni valtameri ja nähtävyydet ovat ihan vieressä.

Päivät 10-11 | Papagayo Beach
Hotel Andaz Papagayo 4* | A
Omatoimiset päivät. Aikaa rentoutua ja nauttia hotellin ja lähialueen palveluista.

Päivät 12-13 | Papagayo Peninsula – Helsinki 
Yksityinen kuljetus Liberian lentokentälle, josta lennot Amsterdamin kautta Helsinkiin. Saapuminen seuraavana päivänä.

 

A = Aamiainen
L = Lounas
P = Päivällinen