Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka
Kapkaupunki ja Krugerin kansallispuisto

Etelä-Afrikka  
Kapkaupunki | Franschhoek | Krugerin kansallispuisto

Etelä-Afrikka

Pinta-ala
1 219 912 km²

Asukasluku
56 463 617 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Pretoria

Kieli
11 virallista kieltä: zulu 24 %, xhosa 18 %, afrikaans 13 %, sepedi 9 %, englanti 8 %, setswana 8%, xitsonga 4 %

Uskonto
Kristityt, muslimit, hindut, perinteiset uskonnot ja animistit

Valuutta
Rand (ZAR)

Hallitusmuoto
Tasavalta

Etelä-Afrikka on villin luonnon ja safarien superkohde. Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä usvaisiin vuoriin, loistavista hiekkarannoista eläinrikkaisiin takamaihin ja erämaista hedelmällisiin viinialueisiin. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille; hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia kaupunkeja, villieläimiä, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä edullinen hintataso.

Kapkaupunki

Kuuluisan Pöytävuoren juurella on varmasti yksi Etelä-Afrikan kauneimmista kaupungeista. Kaupungilla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Vireällä ja turvallisella Victoria ja Alfred Waterfront -alueella on erinomaisia hotelleja, värikkäät käsityöläismarkkinat, useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Voit tehdä retken Robben Islandin vankilaan, missä Nelson Mandela oli vangittuna. Kapkaupungin monet rantapoukamat ovat puhtaita ja ruuhkattomia. Retki ylös Pöytävuorelle on koettava, köysiradalla matkustaminen on hauskaa ja ylhäältä avautuvat maisemat ovat uskomattoman kauniita. Tutustuminen tunnettuun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan hemmottelee aisteja. Kaupunkia ympäröivä kaunis maaseutu ja viinialueet ovat helposti saavutettavissa. Kapkaupungissa on jokaiselle jotain.

HOTELLIT

City Lodge V&A Waterfront (3)

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla aivan V&A Waterfrontin laidalla. Hotelli on äskettäin remontoitu ja huoneet ovat sisustettu merellistä teemaa noudattaen. Hotellin palveluihin kuuluvat kuntosali, uima-allas, kahvila, baari, pesulapalvelu, 24h vastaanotto sekä internetmahdol-lisuus. Hotellissa ei ole ravintolaa, mutta V&A Waterfreontilla niistä ei ole pulaa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, puhelin, televisio ja kahvinkeitin.

Franschhoek

Franschhoek on pieni kaupunki Western Capen provinssissa Etelä-Afrikassa. Kaupungin asukasluku on noin 15 000. Kaupunki syntyi vuonna 1688 ranskalaisten hugenottipakolaisten asetuessa alueelle. Franschhoek on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti yhtenä Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Tunnetuista viinitiloista kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Boschendal, Boekenhoutskloof, Rupert & Rothschild ja Dieu Donné.

HOTELLIT

Protea Franschhoek (3+)

Protea Franschhoek sijaitsee upessa vuorten ympäröimässä laaksossa viinitilojen keskellä. Vuoristoinen laakso tarjoaa hyvät harrastusmahdollisuudet. Hotellista käsin voi tehdä päiväretkiä alueen lukuisille viinitiloille tai vaikkapa osallistua ratsastusretkelle. Hotellissa on 30 viihtyisää huonetta, joiden perusvarusteluun kuuluu satelliittitelevisio, ilmastointi, tallelokero ja langaton verkkoyhteys. Hotellissa on myös ravintola, baari ja uima-allas.

Krugerin kansallispuisto

Krugerin kansallispuisto on yksi Afrikan vanhimmista ja suurimmista suojelusalueista. Se sijaitsee Etelä-Afrikan koillisosassa Mosambikin rajalla ja on 350 km pitkä ja keskimäärin 60 km leveä. Puiston alueella asuu valtaisa määrä erilaisia villieläimiä ja lintuja. Aluetta halkoo kuusi jokea ja se on jaettu 16 eri kasvillisuusalueeseen. Kasvilajeja on 1980 ja puulajeja 300. Luonto puistossa vaihtelee etelän vehreästä metsästä keskiosan ruohotasankoihin. Myös eläimistö vaihtelee alueittain. Puistossa asuu mm. elefantteja, kirahveja, seeproja, puhveleita, leijonia, hyeenoja, paviaaneja, virtahepoja, lepakoita, gepardeja, antilooppeja, sarvikuonoja, leopardeja, korppikotkia, kotkia ja kottaraisia. Paras aika vierailla puistossa on huhtikuusta syyskuuhun, jolloin eläimet kokoontuvat jokien äärille. Myös näkyvyys on silloin parhain, koska kasvillisuus ei ole niin tiheää. Lokakuusta maaliskuuhun sataa ja luonto on silloin vihreimmillään. Krugerin kansallispuisto kuuluu malariariskialueeseen, joten asianmukainen estolääkitys ja muu suojautuminen on suositeltavaa. Puistossa on monenlaisia majoitusvaihtoehtoja sekä opastettuja kävelyretkiä ja jeeppisafareita tarjolla.

HOTELLIT

Shishangeni Lodge (4)

Lodgen jokaisesta 22 lomamökistä pääset nauttimaan ympäröivästä luonnosta omalta terassiltasi. Jokaiseen kuuluu myös takka sekä ulkosuihku ja nautit täysihoidosta koko vierailusi ajan. Varhain aamulla ja/tai illan suussa voit lähteä ainutlaatuisille safariajoille, joiden aikana sinulla on mahdollisuus bongata kuuluisat Big 5:n eläimet.