Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Oman


Omanin kulttuurimatka

Oman  
Masqat | Saiq | Wahiba Sands | Nizwa

Oman
Pinta-ala
309 500 km²

Asukasluku
5 106 626 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Muscat

Väestö
Arviolta 1,34 miljoonaa Omanin asukkaista on ulkomaalaisia. Omanin etnisiä ryhmiä ovat arabit, balutšit, eteläaasialaiset (intialaiset, pakistanilaiset, srilankalaiset, bangladeshilaiset) ja afrikkalaiset.

Kieli
Virallinen kieli on arabia ja englantia puhutaan yleisesti. Muita Omanissa tavattavia kieliä ovat esimerkiksi hindi, urdu, suahili ja ranska.

Uskonto
Islam on Omanin valtionuskonto, ja valtaosa Omanin väestöstä on ibadi-muslimeja. Omanissa on ibadi-muslimien lisäksi muun muassa hinduja, kristittyjä ja shiia- ja sunni-muslimeja. Omanilaiset ovat yleisesti suvaitsevaisia muita uskontoja kohtaan.

Hallitusmuoto
Oman on monarkia, jonka valtionpäämies on sulttaani.

Arabian niemimaan kaakkoiskärjessä sijaitseva Oman rajautuu lounaassa Jemeniin, lännessä Saudi-Arabiaan ja luoteessa Arabiemiraattien liittoon. Maan itäpuolella sijaitsevat Arabianmeri sekä Omaninlahti. Persialaiset hallitsijasuvut vaikuttivat Omanissa 500-luvulla, ja islam levisi alueelle vuosisata myöhemmin. Monia satamakaupunkeja hallitsivat portugalilaiset 1500-luvulla, ja maa itsenäistyi vuonna 1650. Merkittävien meriyhteyksiensä vuoksi Omanin vaikutuspiiri on ulottunut aina Aasiaan ja itäiseen Afrikkaan asti. Oman kiehtoo matkailijoita erityisesti rikkaan historiansa ja vaikuttavan luonnonkauneutensa vuoksi. Oman tiedetään myös turvallisena kohteena, jossa infrastruktuuri toimii sujuvasti.

Masqat

Rannikolla Omanin koilliskärjessä sijaitseva Masqat (ent. Muscat) on Omanin pääkaupunki, jonka nimi merkitsee ankkuripaikkaa. Kaupungin satamalla onkin strategisesti tärkeä sijainti Persianlahden ja Intian valtameren välissä. Masqatia ovat aikojen saatossa hallinneet niin persialaiset, portugalilaiset kuin ottomaanitkin, ja kaupunki on ollut vaikutusvaltainen aina Itä-Afrikassa ja Sansibarilla asti. Suurten pilvenpiirtäjien sijaan Masqat tarjoaa vierailijoille perinteisempää rakennustyyliä edustavan kohteen, jossa tärkeitä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi portugalilaisten 1500-luvulla rakentamat Al Jalalin sekä Al Miranin linnoitukset. Omanin kenties merkityksellisin moskeija, Sultan Qaboos Grand Mosque, on perinteiseen tyyliin rakennettu, mutta valmistunut vasta vuonna 2001. Masqatin vanhassa kaupunginosassa kiehtova vierailukohde on esimerkiksi paikallinen tori, jonka valikoimaan kuuluvat niin ruoka kuin matkamuistotkin.

HOTELLIT

Radisson Blu (4)

Keskeisellä sijainnilla Masqatin keskustassa, Radisson Blu tarjoaa modernia majoitusta lähellä Omanin pääkaupungin parhaita shoppailu-paikkoja ja mahdollisuuden kokea kaupungin sykkeen. Kaikista huoneista löytyy luonnollisesti ilmastointi ja langaton nettiyhteys. Yleistiloihin kuuluu uima-allas, sekä neljä erilaista ravintolaa ja kaksi baaria. Suositut rannat sijaitsevat muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Crowne Plaza (4)

Masqatin Crowne Plaza sijaitsee kätevästi lähellä keskustaa ja aivan meren rannalla. Hotellilta pääset suoraan nauttimaan omasta yksityisrannasta, jolta katselet myös upeita auringonlaskuja. Vaihtoehtoisesti voit rentoutua hotellin uima-altaalla. Huoneet ja yleistilat ovat modernin raikkaat ja ravintoloita löytyy moneen makuun.

Saiq

Saiqin ylätasanko sijaitsee 2000 metrin korkeudessa merenpinnasta keskellä Jebel Akhdarin kalkkikivivuoristoa. Siellä on viljelty useita hedelmä- ja vihanneslajikkeita tuhansien vuosien ajan, kiitos leudon vuoristoilmaston. Päärynöiden, persikoiden, viinirypäleiden ja granaattiomenoiden viljely ei onnistu muualla Omanissa liiallisen kuumuuden takia. Saiqin alueen luonnonkauneus huipentuu Wadi al Aynin kanjoniin.

HOTELLIT

Time Reversal Resort and Spa (4)

Keskellä Omanin karunkauniita vuoristomaisemia sijaitsee ainutlaatuinen Time Reversal Resort and Spa, 2000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kaikista huoneista löytyy modernit mukavuudet ja sinulla on mahdollisuus kokea korkealaatuiset hotellin tarjoamat spa-hoidot. Pääset myös nauttimaan hotellin uima-altaasta, sekä laadukkaasta ruoasta.

Wahiba Sands

Wahiba Sandsin alue koillis-Omanissa on saanut nimensä aavikolla liikkuneen beduiiniheimon mukaan. Silmänkantamattomiin siintävät hiekkadyynit luovat kuvankauniin maiseman ja aavikkoleirissä yöpyminen tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen.

HOTELLIT

1000 Nights Camp (4)

Wahiba Sandsin alueella sijaitseva 1000 Nights Camp kutsuu viihtymään henkeäsalpaavan kauniiden maisemien, luonnon ihmeellisten värien ja aavikon tunnelmallisuuden keskelle. Majoittuminen tapahtuu aavikkokeitaan äärelle sijoitetuissa teltoissa, joissa on wc sekä suihku.

Nizwa

Noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Muscatista sijaitseva Nizwa on Omanin entinen pääkaupunki, jota kutsutaan omanilaisen kulttuurin sydämeksi. Nizwa on yksi maan vanhimmista kaupungeista, ja toimi aikoinaan koko Omanin kaupan, uskonnon, koulutuksen sekä taiteen keskuksena. Historiallista aikaa kaupungissa heijastelee esimerkiksi Nizwan linnoitus, joka onkin yksi maan tunnetummista nähtävyyksistä. Linnoituksen tornin sylinterimäinen muoto on poikkeuksellinen Omanin muiden linnoitusten joukossa, ja lisäksi kohteesta tekevät kiinnostavat erilaiset maan menneisyydestä kertovat näyttelyt.