Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Marokko

Luksusmatka – Marokko
Marrakech

Marokko  
Marrakech

Marokko

Pinta-ala
712 500 km²

Asukasluku
35 561 654 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Rabat

Kieli
Arabia

Väestö
Arabi-berberit 99 %, muita 1 %

Uskonto
Islam (melkein kaikki sunneja) 99 %, muut uskonnot 1 %

Päätuotteet
Maatalous 19 %, palvelut 50 %, teollisuus 31 %

Hallitusmuoto
Monarkia

Marokko sijaitsee Pohjois-Afrikan luoteisosassa ja se on maailman neljänneksi suurin arabimaa. Kansanryhmistä merkittävin on berberit ja äidinkielenään berberiä puhuvia on noin 12 miljoonaa. Marokko on entinen Ranskan siirtomaa, josta se itsenäistyi vuonna 1956 ja ranskankieltä puhutaan vieläkin yleisesti. Maan virallinen kieli on kuitenkin arabia.

Marokko on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, historiallisista maailmanperintökohteistaan ja värikkäistä tekstiileistään, jotka ovat myös tärkeä vientituote.

Marrakech

Atlasvuorten juurella sijaitseva, lähes tuhat vuotta vanha, kulttuuriltaan rikas Marrakech on yksi Marokon suosituimmista kaupunkilomakohteista. Yli miljoonan asukkaan kaupunki koostuu mystisestä vanhasta kaupungista (Medina), jota ympäröi 12 kilometriä pitkä muuri, sekä modernista uudesta kaupungista. Medinan basaarit tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet ja sen sykkivä sydän on Afrikan vilkkain basaarialue Djemaa el Fna, jonka taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia aamuvarhaisesta yömyöhään. Myös vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia vierailukohteita moskeijoista palatseihin ja lukemattomiin aukioihin. Kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskustasta.

HOTELLIT

Royal Mansour (5)

Ylellisyyttä parhaimmillaan Marrakechin keskustan läheisyydessä. Kaikki Royal Mansourissa, aina mahtipontisesta pääportista kaikista pienimpiin yksityiskotiin huokuu aidon marokkolaisen rakennustyylin kauneutta. Anna henkilökunnan hemmotella itseäsi, herkuttele hotellin kolmessa hienossa ravintolassa ja rentoudu tyylillä oman riadisi yksityisyydessä. Royal Mansourissa et saa pelkkää hotellihuonetta, vaan kokonaisen riadin (hotellin 53 riadista) käyttöösi, upean ympäröivän puutarhan keskellä. Jokainen riad on oma pikkupalatsinsa kolmessa tasossa, uima-altaineen ja kattoterasseineen. Royal Mansour takaa unohtumattoman marokkolaisen kokemuksen.

Kasbah Tamadot (5)

Keskellä Marokon jylhiä Atlasvuoria (tunnin ajomatkan päässä Marrakechin keskustasta), ylellinen Kasbah Tamadot kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan upeista ympäröivistä maisemista. Hotellin jokaisella 28 huoneella on oma tyylinsä antiikkiesinein, ja on sisustettu maulla noudattaen perinteistä marokkolaista tyyliä. 90 prosenttia hotellin henkilökunnasta koostuu paikallisista ja joukosta löytyy mm. kaksi kamelia. Paikan päällä nautit isosta uima-altaasta, ensiluokkaisista spa-hoidoista ja hotellin ainutlaatuisen ympäristön tarjoamista päiväretkimahdollisuuksista.