Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Sint Marteen (Alankomaat)/Saint-Martin (Ranska)


Luksusmatka – Karibianmeren saaret Saint Martin ja Dominica

Saint-Martin (Alankomaat ja Ranska) | Dominica  
Marigot | Portsmouth

Dominica
Pinta-ala
750 km²

Asukasluku
74 243 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Roseau

Kieli
Englanti (virallinen kieli)

Päätuotteet
Mango, papaija ja guava, kahvi, patsuli, leikkokukat, lääkealoe

Hallitusmuoto
Tasavalta

Dominican liittovaltio on pieni saarivaltio Karibianmerellä, joka itsenäistyi vasta vuonna 1978 oltuaan pitkään brittien hallinnoima alue. Ranskalaiset hallinnoivat maata 1630-luvulta lähtien ennen kuin se luovutettiin takaisin Britannialle solmittaessa Pariisin rauha 1783. Dominicalla puhutaankin virallisen kielen englannin lisäksi sekä ranskan- että englanninkreolia. 

Dominican saari kohoaa merestä n. 1 500 metriin ja sen maaperä on vulkaanista. Rehevä sademetsä peittää suurimman osan saarta ja saaren itärinteet kuuluvatkin maailman sateisimpiin alueisiin, jonka ansiosta siellä viljellään paljon hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. Unescon maailmanperintökohteessa, Morne Trois Pitonsin kansallispuistossa on paljon kuumia lähteitä, jokia, vesiputouksia ja järviä, sekä yksi "kiehuva järvi". Saarella elää useita eri lintulajeja, joista kotoperäiset keisariamatsoni ja dominicanamatsoni ovat harvinaisia. Dominica on onnistunut ainoana itäisen Karibian saarena säilyttämään osan intiaaniväestöstään - kalinagoista.

Dominicalla on aina keskitytty luonnonläheisyyteen, sillä se on iso osa paikallisten elämää ja myös turismi pohjautuu sen monimuotoisuuteen. Saarella kiellettiin kertakäyttöiset muovituotteet tammikuussa 2019. Tämän lisäksi saarelle tuotavien biohajoavien tuotteiden verotusprosentti laskettiin nollaan. 

Portsmouth

HOTELLIT

Secret Bay (5)

Niin kuin monet muutkin hotellit, myös Secret Bay on saanut alkunsa unelmasta jolla havitellaan kotoisaa paikkaa luonnonhelmassa. Tämän palkitun boutique- hotellin löydätkin sademetsän siimeksestä Portshmouthin kaupungin läheltä. Hotellilla on kahdeksan lodgea, joista kaikista on upeat näkymät merelle. Lodget ovat rakennettu metsän siimekseen kallionseinämälle, joten täällä yöpyvät voivat olla varmoja yksityisyydestään. Hulppeat näkymät avautuvat omalta isolta parvekkeeltasi, jossa voit halutessasi syödä myös päivän kaikki ateriat aamiaisesta päivälliseen. Hotellin puutarhoissa kasvavat mausteet koristavat lautastasi ja niistä tehdään myös erilaisia tee-juomia. Hotellin huippukokit valmistavat ruokasi paikallisesti kasvatetuilla vihanneksilla ja hedelmillä, jolloin myös varmistetaan hyöty paikalliselle väestölle. Hotellista ei löydy ravintolaa, mutta halutessasi illalliskokemuksen ulkona, voidaan se järjestää jollekin hotellin monista tasanteista joita on rakennettu hotellin alueelle. 

Kun yövyt Secret Bayssä on sinulla pääsy yhdelle saaren kauneimmista rannoista, Secret Beach:lle. Hotellin asukkaana saat käyttää vapaasti kajakkeja, Stand Up Paddle-lautoja sekä snorklausvälineitä. Hotellilla voit nauttia meditaatio- ja joogatunneista tai osallistua paikalliselle kokkauskurssille. Jos haluat rentouttavan hieronnan luonnon helmassa se onnistuu myös täällä, joko yksin tai kaksin. Hotellilta voi myös tehdä päiväretkiä Dominican tarjoamiin muihin aktiviteetteihin.  

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Martinique

• Guadeloupe

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.