Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Tansania


Sansibar sansibarilaisen silmin

Tansania  
Sansibar | Duara

Tansania

Pinta-ala
945 087 km²

Asukasluku
55 451 343 (07/2018)

Pääkaupunki
Dodoma

Väestö
99 % bantuja (130 eri heimoa), 1 % aasialaisia, eurooppalaisia ja arabeja

Kieli
Suahili, englanti (viralliset) sekä monia heimokieliä

Päätuotteet
Kulta, timantit, matkailu, kahvi, tee, puuvilla, tupakka ja pähkinät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Tansania on suurin valtio Itä-Afrikassa. Sen rajanaapureita ovat Kenia, Uganda, Ruanda, Burundi, Kongon Demokraattinen tasavalta, Sambia, Malawi ja Mosambik. Idässä Tansania rajoittuu Intian valtamereen. Tansania sai itsenäisyydensä vuonna 1961 ja liitti itsensä Sansibarin saareen vuonna 1964. Tämä lumoava Afrikan maa on monipuolinen yhdistelmä, villielämää, eksotiikkaa, savanneja, vuoria, järviä, historiaa sekä valkohiekkaisia rantoja. Tansaniasta löytyy jokaiselle jotakin.

Suurenmoiset safarit, tarunhohtoisen Sansibarin saaren hiekkarannat sekä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro. Tansaniasta löytyy jokaiselle unelmien matkakohde tai useampikin.

Safareilla pääset kohtaaman suuret eläimet ovat aivan kosketusetäisyydeltä, Kilimanjaro nousee safarialueiden keskeltä uljaana 5 895 metrin korkeuteensa ja Sansibarilla pääset nauttimaan hienon valkeiden hiekkarantojen ohella upean kirkkaista sukellusvesistä sekä rikkaasta kulttuurihistoriasta.

Sansibar

Turkoosia hehkuvien, kirkkaiden vesiensä sekä valkeiden hiekkarantojensa ansiosta tarunhohtoinen Sansibarin saari tarjoaa oivat puitteet rantalomailulle, sukellukselle sekä rentoutumiselle. Sansibarin historia on kirjava; saari on toiminut entisenä Sulttaanikuntana ja Afrikan orjakaupan keskuksena. Arabivaikutus näkyykin vahvasti vielä nykypäivänäkin, esimerkiksi rakennustyylissä ja paikallisten pukeutumistavassa. Sansibarin keskus on rosoisen kaunis Stone Town, jossa voi aistia saaren ainutlaatuisen ilmapiirin ja seurata paikallisten asukkaiden arkiaskareita. Stone Townin sokkeloisia kivikujia pitkin voi kuljeskella rannalle, vaikka ihailemaan auringon laskua Intian Valtamereen. Saaren muissa osissa on kauniita kyliä, rantoja ja plantaaseja, joissa viljellään monenlaisia maustekasveja. Nykyään Sansibar on yksi maailman suurimpiä neilikantuottajia, ja matkailijoille onkin tarjolla mausteretkiä, joissa eksoottisia mausteita voi haistella ja maistella kirjaimellisesti "siellä missä pippuri kasvaa".

HOTELLIT

Tembo House Hotel (3)

Tämä tyylikäs 3-tähden hotelli sijaitsee merenrannalla Shanganin alueella Sansibarin pääkeskustassa Stone Townissa. Hotellin lähellä sijaitsee Omani-linnoitus ja Forodhanin Puutarhat. Hotellissa on 29 huonetta, joissa ilmastointi, tuuletin, minibaari, satelliitti-tv, puhelin, moskiittoverkko, hiustenkuivaaja, sekä arabialaiseen tyyliin sisustettu kylpyhuone. Monissa huoneissa on puinen parveke, josta näkymä hotellin isolle uima-altaalle. Stone Townin ranta soveltuu hyvin rannalla lekotteluun, mutta varsinainen uimaranta se ei ole. Hotellissa ovat ravintola Bahari, vesiurheilukeskus, uima-allas, lahjatavarakauppa, kokoustilat, pesulapalvelut ja internetkahvila.

Mnarani Beach Cottages (3)

Tämä viihtyisä rantahotelli tarjoaa vierailleen oivat puitteet rentouttavalle lomalle. Hotelli sijaitsee Sansibarin pohjoiskärjessä, Nungwin kylässä. "Mnarani" tarkoittaa swahilin kielellä majakkaa, ja hotelli sijaitseekin vanhan majakan vieressä. Mnarani Beach Cottages tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin aina snorklauksesta ja sukelluksesta auringonlaskuristeilyihin sekä melontaan ja kalastukseen. Hotellissa on kirjasto, uima-allas sekä internet-yhteys. Huoneiden varusteluun kuuluvat esimerkiksi ilmastointi, puhelin ja mahdollisuus kahvin valmistamiseen.

Duara

Duara Travels on suomalainen yritys, jonka kautta matkailijat pääsevät kokemaan paikallista arkea maaseudun kylissä Vietnamissa, Tansaniassa, Indonesiassa, Sri Lankalla ja Nicaraguassa. Matkailija majoittuu kylissä paikallisessa perheessä ja osallistuu arjen askareisiin, kuten kokkaukseen, maanviljelyyn tai kalastukseen ja saa oppia paikallisesta kulttuurista, tavoista ja uskonnosta. Majoittumalla kylässä työllistetään kyläyhteisöä ja ohjataan matkailutuloja sekä majoittavalle perheelle, kylän yhteyshenkilölle että koko kylän säästöringille. Näin koko kylä huolehtii matkailijan viihtyvyydestä ja turvallisuudesta.

Majoitukseen kuuluu aina oma, lukittava huone, kolme ateriaa päivässä sekä valikoidut päiväaktiviteetit. Pesutilat jaetaan perheen kanssa. Paikallinen, englantia puhuva kontaktihenkilö huolehtii matkailijan perehdyttämisestä. Kontaktihenkilöltä voi kysellä myös lisäaktiviteeteista, kuten kalastusretkistä.

HOTELLIT

Jambiani, Sansibar

Muslimikylä Jambiani sijaitsee resorttialueen ulkopuolella, valkean hiekan ja turkoosien rantavesien vieressä, korkeiden kookospuiden katveessa. Monet kylän asukkaista käyvät töissä viereisissä resorteissa. 

3 yötä Jambiani-kylässä | Perhemajoitus paikallisessa kylässä

Koe afrikkalainen kulttuuri aidoimmillaan siellä missä turistialue loppuu ja missä paikalliset elävät. Kyläyhteisön jäsenenä majoitut paikallisen perheen luona ja pääset osallistumaan heidän arkeensa. Opi kokkaamaan sansibarilaisia kalaruokia, osallistu viljelyyn, pelaa jalkapalloa paikallisten kanssa ja snorklaa turkooseissa rantavesissä – ilman muita turisteja. Saat uusia ystäviä ja avartavan kokemuksen, jonka muistaa pitkään.