Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Nicaragua


Nicaraguan kulttuurimatka ja tummapaahtoinen Costa Rica

Costa Rica | Nicaragua  
Santa Barbara de Heredia | Montibelli | Granada | Jicaro | Ometepe | Duara | Carazo | Managua

Costa Rica
Pinta-ala
51 100 km²

Asukasluku
5 097 988 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
San José

Väestö
94 % espanjalaista syntyperää, 3 % afrikkalaista syntyperää, 1 % alkuperäisiä intiaaneja, 1 % kiinalaisia, 1 % muita

Kieli
Espanja, englanti, kreolienglanti ja intiaanimurteet

Päätuotteet
Matkailu, elektroniikka, kahvi, banaani, sokeri

Hallitusmuoto
Demokratia

Costa Rica on yksi kaukokohteista, johon voimme suositella matkustamista jo nyt syksyllä 2021.

Costa Rica on yksi maapallomme monipuolisimmista luontokohteista. Keski-Amerikan pieni valtio tarjoaa dramaattisia tulivuorinäkymiä, karuja vuorimaisemia, villiä viidakkoa sekä mystisiä pilvisademetsiä. Kaiken tämän lisäksi on upeita rantakohteita niin Karibianmeren kuin Tyynenmeren puolellakin. Tämä ekosysteemien monimuotoisuus takaa kodin yli 230 eläinlajille ja maa lumoaa matkailijan kuin matkailijan, etsit sitten seikkailua tai rauhallisempaa lomakohdetta.

Kun puhutaan ympäristöystävällisestä matkailusta, on Costa Rica maana yksi sen edelläkävijöistä. Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta. Maalla on maine myös rauhan ja koulutuksen keitaana Keski-Amerikassa, sillä armeija on maasta lakkautettu jo vuonna 1948.

PURA VIDA, kuten costaricalaiset usein iloisina huutelevat!

Santa Barbara de Heredia

Nicaragua
Pinta-ala
129 494 km2

Asukasluku
6 203 441 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Managua

Väestö
69% mestitsejä, 17% eurooppalaista syntyperää, 9% afrikkalaista syntyperää, 5% intiaaneja

Kieli
Espanja

Päätuotteet
Banaani, kahvi ja puuvilla

Hallitusmuoto
Tasavalta

Nicaragua sijaitsee Keski-Amerikan kannaksella, Hondurasin ja Costa Rican välissä. Se on Keski-Amerikan suurin, mutta harvimpaan asutuin valtio. Maa tarjoaa matkailijalle paljon uusia elämyksiä, sillä massaturismi ei ole päässyt vielä vaikuttamaan nicaragualaiseen elämänmenoon. Maasta löytyy monia nähtävyyksiä, espanjalaisten valloittajien kulttuuria ja monipuolista luontoa. Erityispiirteitä maalle antavat Keski-Amerikan suurimmat järvet: Manacuajärvi ja Nicaraguajärvi, joista varsinkin jälkimmäinen on erittäin kaunis vierailukohde lukuisine saarineen. Matkailija pääsee ihastelemaan myös monia pieniä vuoristokyliä, viihtyisiä kolonialaistyylisiä kaupunkeja ja valkeahiekkaisia rantoja. Nicaragua ihastuttaa matkailijan aitoudellaan.

Granada

Värikäs Granada sijaitsee Nicaraguajärven rannalla ja on erittäin kaunis koloniaalinen kaupunki. Se onkin yksi Amerikkojen vanhimmista kaupungeista. Arkkitehtuuri ihastuttaa värikkyydellään ja myös makuhermoja hemmotellaan kaupungin lukuisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Pääkatu Calle La Calzadan varrella sijaitsevat lukuisat ravintolat, baarit ja usein iltaisin siellä on myös elävää musiikkia. Pääkadun toisessa päässä on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, La Merced- katedraali sekä Parque Central -keskuspuisto. Granadan markkinat ovat näkemisen arvoiset ja vaikka ostettavaa ei paljoa ole, pääsee niissä helposti paikalliseen fiilikseen. Granadan lähistöllä sijaitseville tulivuorille, Masaya ja Mombabco, on helppo tehdä lyhyitä patikkaretkiä.

Ometepe

Ometepe saari on muodostunut kahdesta tulivuoresta ja se sijaitsee Nicaraguajärvellä. Saaren 35 000 asukasta elää pääasiassa kalastuksella ja maanviljelyllä. Banaaneja, sitrushedelmiä sekä papuja näkee viljeltävän saarella, jossa myös puhdas luonto ja jylhät maisemat ihastuttavat matkailijaa. Alueen rikas intiaanihistoria, eläimistö sekä muinaiset kivipatsaat hakattuine merkkeineen tekevät saaresta monipuolisen ja mielenkiintoisen käyntikohteen.

Duara

Duara Travels on suomalainen yritys, jonka kautta matkailijat pääsevät kokemaan paikallista arkea maaseudun kylissä Vietnamissa, Tansaniassa, Indonesiassa, Sri Lankalla ja Nicaraguassa. Matkailija majoittuu kylissä paikallisessa perheessä ja osallistuu arjen askareisiin, kuten kokkaukseen, maanviljelyyn tai kalastukseen ja saa oppia paikallisesta kulttuurista, tavoista ja uskonnosta. Majoittumalla kylässä työllistetään kyläyhteisöä ja ohjataan matkailutuloja sekä majoittavalle perheelle, kylän yhteyshenkilölle että koko kylän säästöringille. Näin koko kylä huolehtii matkailijan viihtyvyydestä ja turvallisuudesta.

Majoitukseen kuuluu aina oma, lukittava huone, kolme ateriaa päivässä sekä valikoidut päiväaktiviteetit. Pesutilat jaetaan perheen kanssa. Paikallinen, englantia puhuva kontaktihenkilö huolehtii matkailijan perehdyttämisestä. Kontaktihenkilöltä voi kysellä myös lisäaktiviteeteista, kuten kalastusretkistä.


Managua

Nicaraguan pääkaupunki, jossa asuu noin miljoona asukasta. Suurkaupunkialueella asuu kuitenkin n. 2 miljoonaa asukasta ja kaupunki kilpailee Guatemala Cityn kanssa Keski-Amerikan suurimman kaupungin tittelistä. Kaupungista tehtiin Nicaraguan pääkaupunki vuonna 1858 kompromissiksi konservatiivien Granadan ja liberaalien Leonin välillä, jotka kilpailivat pääkaupunkiasemasta. Managuan päänähtävyyksiä ovat Plaza de la Revolucion -aukio, Tiscapa-laguuni, St. Jamesin katedraali ja lisäksi siellä on monia hyviä museoita.